Esnaf ve sanatkara, 500 bin TL’ye kadar yatırım kredisi

Elbistan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Cuma General, esnaf ve sanatkara verilen işletme kredisinin limitinin 150 bin TL’ye yükseldiğini ayrıca yatırım kredisi uygulamasının da tekrar başladığını söyledi.

Esnaf ve sanatkara, 500 bin TL’ye kadar yatırım kredisi
Haber albümü için resme tıklayın

General, yatırım kredisi başlığı altında sıfır kilometre araç almak ve yeni işyeri açmak isteyen esnaflara düşük faizli ve 500 bin liraya kadar düşük faizli kredi kullanma imkanının yeniden tanındığını belirtti.

Elbistan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Cuma General, esnaf ve sanatkarların yararlandığı kredilerdeki limit artışı ve yeni kredi türleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Başkan General, şu bilgileri aktardı:

“Esnaf ve sanatkârımızın finansman ihtiyacını karşılamak üzere kooperatiflerimiz kefaleti ile Türkiye Halk Bankası kaynaklarından kullandırdığımız hazine faiz destekli kredilerin daha etkin ve daha verimli kullandırılması adına, esnaf ve sanatkarımızın güncel ihtiyaç duydukları finansman ve likit sıkıntılarını kendi yeri ve evi olan Esnaf Kefalet Kooperatiflerinde çözüm üretmek adına, yeni değişiklik ve güncellemeleri gidilmiştir. Mevcut şartların esnaf ve sanatkâr için iyileştirilmesi için çalışma ve gayretler neticesinde, son günlerde hedef kitlemiz olan esnaf ve sanatkârlarımızın yoğun olarak talep ve dile getirdiği kredi limitlerinin artırılmasına ilişkin yapılan girişimler sonucunda şahıs başı kredi limitleri, 100 bin TL’den 150 bin TL’ye çıkarılmıştır. Kredi limitleri gruplara göre belirlendiği ve Elbistan’da 3.grupta yer aldığı için kredi limiti 150 bin TL’de kalmıştır. Limiti 50 bin TL yükseltilen işletme kredisinin vadesi 5 yıldır. Bu krediden yararlanan esnaf ve sanatkarlarımız, geri ödemeyi 6 aylık taksitler halinde yapabileceklerdir.”

Kredi limitindeki artışın, esnafların likitideye ulaşmada yaşadığı zorluğu bir nebze olsun ortadan kaldıracağını ve yeni yatırımların önünü açacağını kaydeden Elbistan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Cuma Generel, “Kredilere piyasa faizi yerine hazine destekli faizlerin uygulanması esnaf ve sanatkâr kardeşlerimiz için önemli bir fırsat oluşturacaktır. Kredilerin mevcut limitlerinin artırılması, piyasalardaki nakit akışını sağlayacak. Kredilere, hazinenin desteklediği düşük faiz uygulaması esnaf ve sanatkârlarımızı motive edecek ve riskleri azaltacak. Sınırlı sermayesiyle üretim yapan, istihdam sağlayan, alın teri döken esnaf ve sanatkârlarımızın rahatlaması, yeni yatırımların önünün açılması ve uzun vadede ekonomimize katkı sunması açısından önemli bir adım olacak” şeklinde konuştu.

Esnaflar açısından büyük önem arz eden yatırım kredisi uygulamasının da yeniden başladığının bilgisini veren Başkan General, “Elbistan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi olarak esnaf ve sanatkarlarımızı rahatlatmak adına yeni işyeri alımı için ihtiyaca göre 500 bin TL’ye kadar yatırım kredisi imkanı tanındı. Esnaflarımız, alacakları işyerinin ekspertiz değerinin yarısı kadar kredi kullanabilecek. Bu kredinin vadesi, 10 yıla kadar çıkabilecek. Kredinin yıllık faiz oranı ise yüzde 5 olacak. Kredi kullanan esnaf ve sanatkarlarımız geri ödemeyi de 10 yıl vadeye yayabilecek. Taksitler de aylık veya 3 aylık olarak ödenebilecek. Yatırım kredilerinden yararlanmak isteyen esnaf ve sanatkârlarımızın en az bir yıllık faaliyet süresini tamamlamış olmaları gerekmektedir. Krediler bir defada kullandırılacak, parçalı kullanım veya ikinci bir işyeri alımına yönelik kullandırma yapılmayacaktır.

Sıfır kilometre araç alacak esnaf ve sanatkarlarımız da yatırım kredisinden faydalanabilecek. Aracın tamamına kadar kredi verilebilecek. Bu kredi seçeneğinde de vade 60 ay olacak. Taksitler de 1 ya da 3’er aylık dilimlerde ödenebilecek. Tüm bu imkânlar, üretimi artırmak ve iş yerlerini geliştirmek isteyen esnaf ve sanatkârlarımız için önemli bir teşvik olacak. İş yeri ve taşıt edindirme kredileri de esnaf ve sanatkârlara önemli bir imkân sağlayacak” ifadelerini kullandı.

Elbistan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Cuma General, son olarak, “Uzun yıllardır esnafımıza ve sanatkarımıza hizmet verdiğimiz Hoca Ahmet Yesevi İşhanı’ndan Doktor Hasan Bey Caddesi’ndeki yeni yerimize taşındık. Faaliyetlerimize yeni binamızda devam edeceğiz. Esnaf ve sanatkarlarımız, kredi işlemleri ya da diğer talepleri için yeni adresimize başvurabilirler” hatırlatmasında bulundu.

15 Kas 2017 - 15:18 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

04

Mehmet - Başkan ne zaman emekli olmayı düşünüyor ,koltuğa oturan kalkamıyor..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Kasım 15:18
03

saffet - cuma general esnaf kefalet başkanlığını layıkı ile yapmaktadır. seçim döneminde oy çoğunluğu ile başkan seçilmektedir.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Kasım 15:18
02

Hacı - Çoğunlukla olsa dünyanın süper gücü Amerika değil Çin olurdu..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Kasım 15:18
01

fatih - Ne yapacan munafıklık yapıyon mehmet adaylığını bırakacaksan bırak sana mı kalmış emekli olacağı günü.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Kasım 15:18