Esnaf Kefalet’te kredi başvurusu yoğunluğu

Elbistan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Cuma General, 2017 yılında kredi başvurusundaki artış nedeniyle, bazı dosyaların işlemlerinin 2018 yılına sarkıtılmak zorunda kalındığını söyledi.

Başkan General, söz konusu dosyaların biran önce sonuçlandırılması için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini kaydetti.

Elbistan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Cuma General, 2017 yılı kredi rakamlarına ilişkin olarak da değerlendirmelerde bulundu. Başkan General, kooperatif kanalıyla Elbistan’daki 150 üyelerine işletme kredisi kullandırıldığını belirterek, “Başvuru sayısı, diğer yıllara oranla 2 katına çıktı” diye konuştu.

“Esnaf ve sanatkârımızın finansman ihtiyacını karşılamak üzere kooperatiflerimiz kefaleti ile esnaf ve sanatkarımızın güncel ihtiyaç duydukları finansman sıkıntılarına çözüm üretmek için çok yoğun çaba harcadığımız bir yılı daha geride bıraktık. Kooperatifimize kredi başvurusunda bulunan esnaf ve sanatkârlarımızın taleplerini en kısa sürede ve hızlı bir şekilde değerlendirilmesini sağlayıp sonuçlandırmak için elimizden gelen gayreti gösterdik. Ancak, 2017 yılında kredi talebinde ciddi bir artışla karşılaştık. Bu yoğunluk nedeniyle ister istemez, son dönemde gelen kredi başvuruları, 2017 yılı içerisinde sonuca kavuşturulamadı. Hiç istemediğimiz bir durumla karşı karşıya kalarak bazı kredi dosyalarını 2018 yılına devretmek mecburiyetimiz doğdu. İnşallah yeni yılla birlikte bu dosyaları sonuçlandırıp esnaflarımızın ve sanatkarlarımızın ihtiyaç duyduğu likiditeye kavuşmasını sağlayacağız” dedi.

Başkan General, şunları söyledi:

“Sınırlı sermayesiyle üretim yapan, istihdam sağlayan, alın teri döken esnaf ve sanatkârlarımızın rahatlaması, yeni yatırımların önünün açılması ve uzun vadede ekonomimize katkı sunması açısından kooperatifimiz kefaletiyle 150 bin TL limitli işletme kredisi uygulamamız bu yıl da devam edecek. Yine 2017 yılının son dönemlerine hayata geçirilen yeni işyeri alımı için ihtiyaca göre 500 bin TL’ye kadar yatırım kredisi uygulaması başvurularını da aldık. Onları da en kısa sürede sonuçlandıracağız. Yine taşıt alım kredisi imkanımız da 2018 yılında devam edecek.

Yeni yılda ekonomideki çarkların daha hızlı döneceğine olan inancı taşıdıklarını hatırlatan Elbistan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Cuma General, “2018’in, esnafımız, sanatkarımız ve sanayicimiz için bol kazançlı bir yıl olması temennisinde bulunuyoruz. İnşallah bu yıl ekonomide çarkların daha hızlı döndüğü, esnafımızın yüzünün güldüğü bir süreci yaşarız. Üreten, istihdama katkı sağlayan esnafımız ne kadar çok desteklenirse, ekonomimizin de o kadar sağlam olacağına inanıyoruz. Biz, 2018’de de esnafımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Esnafımızın tüm zorlukları aştığı ve daha çok üreterek kazandığı bir yıl olmasını diliyoruz” ifadelerini kullandı.

04 Oca 2018 - 16:07 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.