Esnaf Kefalet’te kredi başvurularında değişikliğe gidildi

Elbistan Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi’nden kredi talebinde bulunan üyelerde, yapmış oldukları meslekle ilgili aynı meslek dalında ticaret odasına kaydı olmama şartı aranacak.

Elbistan Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Cuma General, kooperatif aracılığı ile kullandırılacak kredilerdeki yeni uygulamalara ilişkin olarak değerlendirmelerde bulundu.

Kredi taleplerinde ipotek olarak alınan gayrimenkullerden ekspertiz raporu istenmesiyle ilgili uygulamanın sürdüğünü belirten Başkan General, “Kooperatifimiz kefaletiyle Halk Bankası’ndan kullandırılan kooperatif kredileri için ipotek olarak alınan gayrimenkullerin kredi borcunu karşılayacak nitelik ve değerde olup olmadığının tespiti için yetkilendirilmiş gayrimenkul değerleme şirketlerince ekspertiz yapılması kararlaştırılmıştır. Kooperatifimiz aracılığıyla kullandırılacak kredilerde ipotek alınacak gayrimenkuller için ekspertiz raporuna göre hareket edilecektir. Söz konusu uygulama 1 aydır devam etmektedir. Bu işlem yaklaşık 1 hafta sürmektedir. Üyelerimiz, başvuru esnasında bu yükümlülüğü yerine getirmeleri gerekmektedir” dedi.

Kredi başvurularındaki yoğunluğu azaltmak için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini hatırlatan Elbistan Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Cuma General, “Plasman azlığı, üyelerimizin kredi taleplerinde yoğunluk yaşanmasına neden oluyor. Bu çerçevede kredi başvuruları, başvuru sırasına göre değerlendirmek zorunda kalıyoruz. Esnaflarımızın, bu konuda mağduriyet yaşamalarının önüne geçmek için azami gayret gösteriyoruz. Plasman azlığı sorununun çözüme kavuşturulmasıyla birlikte başvuruları daha hızlı bir şekilde sonuca bağlayacağız” şeklinde konuştu.

Elbistan Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi olarak yeni bir uygulamaya daha başlanıldığının altını çizen Başkan General, “Kooperatifimize ulaşan karar doğrultusunda yeni bir uygulamaya gidildi. Daha önceden hem esnaf sicil memurluğuna, hem de Ticaret Odası’na üye olan esnaflarımıza kredi kullandırabiliyorduk. Ancak değişen yönetmelik gereğince kredi başvurusunda bulunan esnaf arkadaşlarımız, yapmış olduğu meslekle ilgili olarak aynı meslek dalında ticaret odasına kayıtlı olursa kooperatifimizden kredi kullanamayacak. Esnaflarımızın kredi talebinde bulunurken bu şartı da göz önünde tutmalarını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

03 Nis 2018 - 16:32 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Gocmen zobasi - Krediden iyisi varmi? Alin alin nede olsa daha fazla ödeyeceksiniz

Yanıtla . 0Beğen . 1Beğenme 03 Nisan 16:32