Elbistan çiftçisine 829 bin TL sulama ekipmanı hibesi

Elbistan’da, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Bireysel Sulama Sistemleri hibe programı kapsamında desteklemeye hak kazanan 43 proje sahibiyle 829 bin TL tutarında hibe sözleşmesi imzalandı.

Elbistan çiftçisine 829 bin TL sulama ekipmanı hibesi
Elbistan çiftçisine 829 bin TL sulama ekipmanı hibesi
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi hibe programı çerçevesinde desteklenmeye değer bulunan proje sahipleri ile sözleşmeler imzalanmaya başladı. Elbistan’da hibe başvurusu kabul edilen 43 çiftçinin hazırladığı bireysel sulama sistemleri projesinin imzaları, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde atıldı. Elbistanlı çiftçilerin hazırladığı projelere verilen hibe desteği miktarı ise 829 bin TL olarak gerçekleşti.

Bireysel Sulama Sistemleri hibe programına ilişkin olarak değerlendirme yapan Kahramanmaraş Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Emiralioğlu, il genelinde 191 projenin hibe almaya hak kazandığını söyledi.

Toplam başvurusu sayısının 214 olduğunu belirten Emiralioğlu, “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi hibe programı çerçevesinde 2018 yılında ilimizde toplam 214 başvuru yapıldı. Yapılan teknik ve idari değerlendirme sonucunda 12 adet güneş enerjili sulama sistemi, 6 adet tamburlu yağmurlama sulama makinesi, 1 adet lineer yağmurlama sulama makinesi, 96 adet damla sulama sistemi ve 76 adet de yağmurlama sulama sistemleri olmak üzere toplam 192 proje uygulanmak üzere hibe desteği almaya hak kazanmıştır” dedi.

191 projeye verilecek hibe desteği miktarının 4 milyon 732 bin 249 TL olduğunun bilgisini veren Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Emiralioğlu, “Program kapsamında toplam 191 projeye 4 milyon 732 bin 249 TL hibe verilecek olup bu projeler ile ilimizde toplam 46 bin 84 dekar alanın modern basınçlı sulama sistemleri ile sulaması yapılacaktır” ifadelerini kullandı.

09 May 2018 - 17:52 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

03

Mehmet - Devlet baraj yapsada tüm arazilere su gelse herkes sulama sistemini kendi yapsa iyi olmazmı ? 10 kişi destek alacak 1000 kişi susuz kalacak ne anladım bu işten..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Mayıs 17:52
02

Ali - Çay kaşığı ile verip kepçe ile geri alıyor

Az verip fazlasıyla çıkarılıyor

Benzin zam

Çiftçinin Mazot a zam ile geri alıyorlar

İşsiz için Elbistan için bir fabrika yok

Bazen iş oluyor çalıştıran para vermiyor

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Mayıs 17:52