Elbistan Besi OSB, Bakanlık onayına sunuluyor

Elbistan Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulması için başlatılan çalışmalarda önemli bir eşik daha aşılarak, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na resmi başvuru aşamasına gelindi.

Elbistan Besi OSB, Bakanlık onayına sunuluyor
Haber albümü için resme tıklayın

Elbistan Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulması için başlatılan çalışmalarda önemli bir eşik daha aşılarak, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na resmi başvuru aşamasına gelindi.

Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Paksoy, Doğan Mahallesi ile Evcihüyük Mahallesi arasında kalan 6 bin 200 dekar alana kurulması planlanan Besi Organize Sanayi Bölgesinin fizibilite çalışmalarının başladığını söyledi.

Paksoy, Besi OSB projesinin hayata geçmesiyle birlikte Elbistan’da hayvancılık sektörüne doping etkisi yapacağını belirterek, “Bölge ekonomimizde çok önemli bir yer tutan hayvancılığın sistemli bir şekilde gelişimine imkan tanıyacak alt yapı ve organizasyonun kurmayı amaçlıyoruz” dedi.

Elbistan’a kurulacak Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi’nde gelinen son durumla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası (ESTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Paksoy, projenin hem hayvancılık sektörüne, hem de istihdama büyük katkı sunacak bir projeyi hayata geçirme aşamasında olduklarını kaydetti.

İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi için ilçeye bağlı Doğan Mahallesi’nde 6 bin 200 dönüm alan ayrıldığını belirten Başkan Paksoy, şöyle konuştu:

“Elbistan’a Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulması için 2015 yılı ortalarından beri hummalı bir çalışma sürdürüyoruz. Tabi bu süreçte kamuoyu ile zaman zaman bilgi paylaşımında bulunuyoruz. Bu dev projede birçok önemli ilerleme kaydedildi. Birden çok kurum ve kuruluşun desteği ile projemizde emin adımlarla ilerliyoruz. Besi OSB’nin kurulacağı alanla ilgili çalışmalarımız tamamlandı. Doğan Mahallesi’nde 6 bin 200 dönüm alan belirlendi. Gerekli imar değişikliğinin yapılması için kurumlardan olumlu raporlar alındı. Ve bölge Besi OSB kurulması için Toprak Koruma Kurulu’ndan da geçti. Diğer birçok prosedürün tamamlanmasıyla birlikte de Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na başvuru aşamasına gelmiş bulunuyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde bu başvurumuzu da yapacağız. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, projeyi komisyonda değerlendirip onaylaması halinde Besi OSB’nin altyapı projelerinin hazırlanması için süreç resmen başlamış olacak.”

Ülkedeki diğer bölgelere örnek olacak şekilde bir besi organize hayvancılık bölgesi kurulması planladıklarını vurgulayan Başkan Paksoy,

“Elbistan Besi Organize Sanayi Bölgesi kurulduğunda, et üreticileri ve müteşebbislere, özellikle de bölgemiz halkına büyük ekonomik getiri ve istihdam sağlayacaktır. İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi, ETSO’nun yanı sıra Kahramanmaraş Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Ziraat Odası ve Kırımızı Et Üreticileri Birliği’nin ortaklığında kurulacak. Projenin hayata geçmesiyle birlikte ilçemiz ve bölge ekonomisi için birçok başlıkta katkı sunacak. Elbistan Besi OSB; büyükbaş hayvancılık işletmelerini, et ve et ürünlerini üretim amaçlı olarak belli bir bölgede toplayarak günümüz modern teknikleri ile modern işletmeciliğe teşvik ederek daha sağlıklı, çevre ve insan sağlığına zarar vermeyen hijyenik bir işletmeciliği temel hedef olarak görecek. Böylece hayvancılıkta sağlanan teşvikler ve desteklerle besicimiz daha fazla kazanacak. Diğer bölgelere örnek olacak bu proje ile şehir içinde kalmış ya da uygun koşullarda olmayan birçok işletme Besi OSB’de toplanacak” dedi.

Elbistan Tarıma Dayalı Besi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin, 1. etabı tamamlanan Organize Sanayi Bölgesiyle birlikte başlı başına söz sahibi olacağını vurgulayan Başkan Paksoy, “Besicilik ile uğraşan işletmelerimizin verimliliği artacak. Kaliteli ürün üretimi, dış pazarlara erişim ve rekabet düzeyleri güçlenecek. Organize Sanayi Bölgemizle birlikte Besi OSB, ilçedeki istihdama ve işsizliğin önlenmesinde en büyük paya sahip olacak. Besicilik alanında sağlanacak yeni iş olanakları ile şehrin ve bölgede binlerce işsize iş ve ekmek kapısı açılacak. Besi OSB, bütün bunların yanına Elbistan’da üretilen etin marka değerinin de yükselmesini sağlayacak. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımıza ilgili başvuruyu yapacağız. Onay almamız halinde de diğer prosedürleri hızlı bir şekilde halledip yolumuza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

21 Mar 2017 - 14:48 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.