Bakan Fakıbaba: "İsrail’e domates tohumu ihraç ediyoruz"

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, yerli tohumculukta çok önemli bir yerde olduklarını ifade ederek, İsrail’e dahi domates tohumu ihraç edildiğini söyledi.Bakan Fakıbaba, Kahramanmaraş Doğu Akdeniz Geçit Kuşağı...

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, yerli tohumculukta çok önemli bir yerde olduklarını ifade ederek, İsrail’e dahi domates tohumu ihraç edildiğini söyledi.

Bakan Fakıbaba, Kahramanmaraş Doğu Akdeniz Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü hizmet binası açılış törenine katıldı. Türkiye’nin, dünyada yerli tohumculukta çok önemli yere sahip olduklarını kaydeden Bakan Fakıbaba, ülkede kullanılan tohumların yüzde 70’ini bakanlık olarak geliştirildiğini belirtti.

Bakan Fakıbaba, "Bazen arkadaşlar domatesin tohumunu bile dışarıdan ithal ettiğimizi söylüyorlar. Bırakın tarım bakanı olarak bir Türk vatandaşı olarak bu söylem beni üzmektedir. Oysa hem devletin, hem enstitümüzün, hem bakanlığımızın hem özel sektörün yaptığı o kadar güzel araştırmalar var ki, diğer ülkeler arasından sıraya girecek kadar önemli bir yere sahibiz. Tabi ithal ettiğimiz şeyler olacak ama ihracatımızın çok daha fazla olduğunu özellikle belirtmek isterim. Yanlış anlaşılan ve vatandaşın kafasında yer eden bazı şeyler var. Biz tarımda domates tohumunu bile İsrail’den aldığımıza yönelik açıklamalar var. Arkadaşlar zaman zaman alabilir ama biz İsrail’e domates tohumunu ihraç ediyoruz. Bunun özellikle bilinmesini istiyorum. Yerli tohumculukta çok önemli yerlere geldik" dedi.

Bakan Fakıbaba, konuşmasının ardından beraberindeki Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir ve Kahramanmaraş milletvekilleri birlikte Kahramanmaraş Doğu Akdeniz Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü hizmet binası açılış kurdelesini kesti.

30 Eyl 2017 - 11:57 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.