B Termik, günde 25 milyon kw/h elektrik üretiyor

Türkiye’nin en büyük termik santrali olan Afşin-Elbistan B Termik Santrali, tam kapasite çalışırken, günde 25 milyon kilovat saat elektrik üretiyor.

B Termik, günde 25 milyon kw/h elektrik üretiyor
B Termik, günde 25 milyon kw/h elektrik üretiyor
+2
Haber albümü için resme tıklayın

Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ), Afşin-Elbistan B Termik Santrali’nin 4 ünitesiyle birden elektrik üretimine başladığını duyurdu. Yapılan açıklamada, dev enerji tesisinin günlük olarak ürettiği elektriğin 5 milyon metreküplük doğalgaz tüketimine eşdeğer olduğu belirtildi.

Afşin-Elbistan B Termik Santrali’nin, Türkiye için büyük önem arz ettiğinin vurgulandığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Dünyanın pek çok ülkesinde kömür, enerji üretiminde kullanılan kaynaklar arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Ülkemizde de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Dr. Berat Albayrak'ın önderliğinde başlatılan Milli Enerji ve Maden Politikası doğrultusunda, yerli kaynaklarımızdan kömürün verimli ve çevre dostu yöntemlerle enerji üretiminde kullanılmasına önem verilmektedir. Bu bağlamda Kahramanmaraş Afşin ilçesi Çöllolar sektöründe bulunan zengin linyit rezervinin değerlendirilebilmesi için 2004 yılında işletmeye alınan, ülkemizin en büyük termik santrali olan Afşin-Elbistan B Termik Santrali, büyük önem arz etmektedir. 14 yıldır faaliyet gösteren santral kuruluşundan bugüne kadar yerli kaynaklar kullanılarak ürettiği elektrikle milletimizin gurur kaynağı olmuştur. Sadece elektrik üretimi değil, bölge ekonomisi açısından da büyük bir öneme sahip olan santral bünyesinde bin 200’den fazla kişi istihdam edilmekte ve Afşin-Elbistan bölge halkının hayatına doğrudan katkı sağlamaktadır.”

Yıllık üretim rakamları değerlendirildiğinde Afşin-Elbistan B Termik Santrali’nin cari açığın düşürülmesine yılda 1 milyar 460 milyon TL katkı sağladığının altı çizilen açıklamada, “4x360 megavat kurulu gücündeki santral, yapılan dikkatli ve özenli çalışmalar neticesinde tam kapasite devreye alınmış ve 4 ünitenin tamamı çalıştırılmıştır. Bakım ve onarım faaliyetleri dolayısıyla bir süredir 3 ünitesi devrede olan santralde şu anda günde 25 milyon kilovat saat elektrik üretilmektedir. Böylece günde 5 milyon metreküp doğalgaz tüketimi karşılığı elektrik üretimi yerli kaynaklar ile sağlamaktadır. Bu rakamlar yıllık olarak değerlendirildiğinde Afşin-Elbistan B Termik Santrali cari açığın düşürülmesine yılda 1 milyar 460 milyon TL katkı sağlayabilmektedir. Milli Enerji ve Maden Politikasının hayata geçirilmesinde mühim yeri olan Afişin-Elbistan B Termik Santralinin tam kapasite çalıştırılmasında büyük emekleri olan başta Santral İşletme Müdürümüz Mustafa Has olmak üzere, mühendisinden memuruna, işçisinden teknisyenine varıncaya kadar tüm santral ekibine teşekkür ediyor, ülkemizin geleceği için özveri ve dikkatle çalışan bütün EÜAŞ ailesini kutluyoruz” denildi.

17 Mar 2018 - 12:05 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

Hero - Doğru müdürler ve mühendisler üretiyor elektriği işçi vatan haini işcinin mesaiyisini güzel yiyin sonra işcinin sirtinda havanizi atin elektrik uretiyoruz diye yaziklar olsun

Yanıtla . 0Beğen . 1Beğenme 17 Mart 12:05
01

B - 250milyon*birim fiat=10milyon tl*30=300nilyon tl-%40 maliyet=180 milyon tl gelir aylık bu santralleri satmak?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Mart 12:05