30 bin lira hibede aslan payı kadın çiftçilere

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın bu yıl için açıkladığı genç çiftçi desteklemeleri kapsamında 30 bin lira hibe alacak Elbistanlı genç çiftçiler belirlendi.

Elbistan’dan başvuru yapan 348 proje arasından hibeye destek görülen 31 projeden 26’sının kadın çiftçilerden oluşması dikkatlerden kaçmadı.

“Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı" kapsamında 2017 yılı için faydalanacak başvuru sahipleri belli oldu. 30 bin lira hibe alabilmek için başvuru yapan 161 bin 529 genç çiftçiden değerlendirme sonucunda 16 bin 67’i hibe almaya hak kazandı. Hibe almaya hak kazanan genç çiftçiler, 6-13 Haziran tarihleri arasında il ve ilçe müdürlükleri ile yapacakları sözleşmelerden sonra projelerini faaliyete geçirmeye başlayacaklar. 2017 yılı için hibe verilecek 16 bin 67 projenin; 8 bin 375’i büyükbaş hayvancılık (sığır), 165’i manda, 2 bin 860’ı küçükbaş hayvancılık (koyun-keçi), 1.020’si büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık tesisi ve hayvan alımı, bin 423’ü arıcılık, 513’ü kanatlı yetiştiriciliği tesisi, 50’si ipekböceği yetiştiriciliği tesisi, 359’u bağcılık ve kapama meyve bahçesi tesisi, 411’i mantar üretimi tesisi, 732’si örtü altı tesisi, 67’si fide-fidan süs bitkisi üretimi tesisi ve 92’si de tıbbi aromatik ve coğrafi işaretli ürünler alanlarında uygulanacak.

Bu yıl ise 16 bin 67 genç çiftçiye 483 milyon TL’lik hibe kullandıracak projede Kahramanmaraş genelinde 112 genç çiftçi hibe desteği kazandı. Elbistan’da ise, başvuru yapan 348 kişi arasından 31 şanslı genç çiftçi belirlendi. 30 bin lira hibe almaya hak kazanan genç çiftçilerin 26’sının kadın olması gözlerden kaçmadı. Elbistanlı genç çiftçiler, projelerinde genellikle büyükbaş hayvancılığı tercih ederken küçükbaş hayvancılık ve örtü altı tarım da onu izleyen projeler oldu. Ekinözü ilçesinde 10, Nurhak ilçesinde de 9 genç çiftçi hibe desteğinden faydalanma hakkı elde etti.

Genç çiftçi hibe destek programı kapsamında kabul edilen projeler, uygulamanın her aşamasında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın ilgili birimleri tarafından takip ve kontrol edilecek.

01 Haz 2017 - 14:12 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.