Yeni üniversite, Elbistan’a fakülte ve bölümler getirecek

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’ne bağlı Elbistan Teknoloji Fakültesi, adı ve bağlantısı değiştirilerek Kahramanmaraş’a yeni kurulması planlanan İstiklal Üniversitesi bünyesinde Elbistan Mühendislik Fakültesi olarak eğitim-öğretim verecek.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulan kanun tasarısına göre, Kahramanmaraş’ta İstiklal Üniversitesi adı ile yeni bir Üniversite kurulacak. Bu yeni üniversite bünyesinde Elbistan Mühendislik Fakültesi’nin yanı sıra Mimarlık, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi ile İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi ile Sağlık Bilimleri Fakültesi yer alacak. Sütçü İmam Üniversitesi’ne bağlı olarak eğitim-öğretim veren Elbistan Meslek Yüksekokulu yeni kurulacak İstiklal Üniversitesine bağlanacak. Ayrıca İstiklal Üniversitesi bünyesinde Elbistan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu da kurulacak.

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Kanunu ile Bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı Başbakan Binali Yıldırım imzasıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sunuldu. Tasarıyla, Kahramanmaraş İstiklal, Gaziantep Bilim ve Teknoloji, Konya, Kütahya Sağlık, Malatya Turgut Özal, İstanbul İbni Sina, Ankara Hacı Bayram Veli, Sakarya Uygulamalı Bilimler, Samsun, Sivas Bilim ve Teknoloji, Tarsus, Trabzon, Kayseri Üniversiteleri adlarıyla 13 yeni üniversite kuruluyor. Bu üniversitelere yönelik kadrolar ihdas ediliyor. İzmir Tınaztepe ve İstanbul Tuna Üniversiteleri adıyla iki vakıf üniversitesi kuruluyor.

Söz konusu tasarıda Kahramanmaraş’a kurulacak İstiklal Üniversitesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’ne bağlı Elbistan Teknoloji Fakültesi’nin adı ile bağlantısının değiştirilerek oluşturulacak Rektörlüğe bağlanan Elbistan Mühendislik Fakültesi, yeni kurulan Mimarlık, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi ile İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi ile Sağlık Bilimleri Fakültesi’nden, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’ne bağlı iken bağlantısı değiştirilerek Rektörlüğe bağlanan Elbistan Meslek Yüksekokulu ve Elbistan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’ndan ve Rektörlüğe bağlı olarak yeni kurulan Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’nden oluşacak.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Elbistan Teknoloji Fakültesinde öğrenim gören öğrenciler 2017-2018 eğitim öğretim dönemi sonundan geçerli olmak üzere bu Kanunla kurulan Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi Elbistan Mühendislik Fakültesine aktarılmış olacak. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Elbistan Meslek Yüksekokulu ve Elbistan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda öğrenim gören öğrenciler 2017-2018 eğitim öğretim dönemi sonundan geçerli olmak üzere bu Kanunla kurulan Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi Elbistan Meslek Yüksekokulu ve Elbistan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokuluna aktarılacak.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesine bağlı iken bağlantısı değiştirilen Elbistan Teknoloji Fakültesinin Fen Bilimleri Enstitüsündeki anabilim dallarında öğrenim gören öğrenciler 2017-2018 eğitim öğretim dönemi sonundan geçerli olmak üzere Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsünde eğitimlerine devam edecek. Söz konusu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihte Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesine bağlı iken bağlantısı veya adı ve bağlantısı değiştirilerek Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesine bağlanan birimlerde kayıtlı bulunan öğrencilere verilecek mezuniyet belgeleri ile diplomalar, öğrencilerin istemesi halinde kayıt tarihlerinde bağlı bulunduğu Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi adıyla Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi tarafından verilecek.

Kanun tasarısı ile ilgili olarak değerlendirme yapan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 15 yeni üniversitenin kurulmasına ilişkin çalışmanın tamamlandığını ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sunulduğunu belirterek, "En kısa zamanda inşallah önümüzdeki hafta çıkaracağız. İnşallah bu üniversitelerimizin çoğuna öğrenci alır duruma da geleceğiz” dedi.

20 Nis 2018 - 17:27 - Eğitim & Kültür


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

39

İnci baba - B nim mahlami kim kullanıyorsa kullanmasın ya la

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Nisan 17:27
38

nedim arslan - elbistana ataması olmayan ları verirler kaşıkla verirler sapıyla gözünü çıkararlar elbistana iyibir fakülte vermezler görecek siniz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Nisan 17:27
37

hakan - Yahu yorumlara baktım da o kadar kişi eleştirmiş, kim veriyor kardeşim bu oyları o zaman. Ya eleştirmeyin ya da oy vermeyin. Oy veriyorsanız eleştirmeye hakkınız yoktur. Eleştiri sandıkta yapılır burada sesinizi kimse duymaz. Hadi selametle.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Nisan 17:27
35

Düşünen deli - Seçim vaadleri başkadı 2009 2010 da vaad edilen dogalgaz sözde 2011 de evlere baglanacaktı 8 yıl oldu daha bağlanmadı ;) sımdide hızlı tren gelecek diye baad edin belki 30 yiĺ sinra gelir:)

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Nisan 17:27
34

Hakan yıldırım ithafen - Başka şehirde mühendislik yokmuş ya la

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Nisan 17:27
33

elbmust - Her ne olursa olsun Asrın Liderimize en çok buradan çıkacak..İşte bu çok gurur verici bir olay..Aslında ben Asrın Liderinin yerinde olsam Elbistan gibi ilçelere küfür felan ederdim..Herşeye rağmen en çok çıkar zaten..Herhangi bir yatırıma gerek yok.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Nisan 17:27
32

İnci baba - Benim mahlami kullanan şahıs karaktersizlik yapma

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Nisan 17:27
31

ede - gardaş bu Elbistan Darıca Malatya arası yeni duble yol ihalesi neden yapilmiyorrrrr..projesi bittiği halde niye bu yolda tık yokturrrtrrr

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Nisan 17:27
30

ersin - bu yeni üniversite kampüsü elbistan afşin arasına bir arziye yapılacak imiş galiba.üniversite binaları için arazi yeri ayırtılmış

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Nisan 17:27
28

Daha baska - Birseyler istersen annen bacin icin hediye edem iyi günlerde kullanirlar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Nisan 17:27
27

hakki kaya - ya arkadas bu politik stratejik siyaset gostermelik hakki arayanlara pisikolojik bu perdeleri yirtalim ne bu kardesim ya secimlere ramak kala stratejik suptaminal soylemler yeter kardesim gencler isiz issiz ne unuversitesi ne ne yav kim istemez boyle yatirimlari benim elbistanimin issizlik sorununu real anlamda cozun yemezler yeter ne bu hatsizlik neden kardesim bu halkin umut simsarlarindan cektigi birakin bu zihinde resim yapmayi sonuc sonuc kardesim masAllah iyi girisler bunlar ama sonus koskocaman hic ama insAllah elbistan halki bu uzerindeki olu topragini silkeleyecek insAllah bugune kadar gelenin gidenin zulmunden biktik yav

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Nisan 17:27
26

Külahıma anlat - Aciz siyasetçiler teknoloji fakültesi uzerinden kaç seçim propaganda yaptı. Şimdi de bu ha. Ayıp ya ayıp bu millwti kandırmayın. Teknoloji fakültesi ne oldu mahir ünal buna bir cevap ver önce.....

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Nisan 17:27
25

E şimdi - E şimdi üniversite açılacaak oraya temizlikçi alınacak g0venlikçi alınacak şoffför alınacak memur alınacak hoca alınacak yemek şirketi alınacak aşçı alınacak kantin işleitlecek kafeler açılacak kebaplar satılacak cacıklar içilecek cami yapılacak imam atanacak insanlar ve halk zenginleşecek sıccak para dönecek haaa el insaf el insaf nankörlük etmeye şükür ede dua ede Allah devleteee milleteee zeval vermeye...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Nisan 17:27
24

Verda - Elbistanda üniversite açılıp şehrin daha da büyümesi gelişmesini sağlanılağına gelişmiş şehre niye üniversite açılır ki

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Nisan 17:27
23

Aygul kirac - Slm hayirli olsun elbistana okul n elbistanin neresinde aciliyor tlf yazan olsa bi grşebilirimiyim

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Nisan 17:27
22

Enes ekici - Arkdaş Allah aşkına şu üniversitenin otomasyon sayfasınıda kurunda ders kaydını yapalım okulu arıyoruz açmıyolar nalet olsun yav !

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Nisan 17:27
20

Muhammet Ali Kılınç - Hayır benim anlamadığım Kahramanmaraş a ikinci bir yeni üniversite kurulacagina o üniversite elbistan a kurulsun zaten orada sütçü imam Üniversitesi var ihtiyaç varsa elbistana kurulmalı böyle bölümlerle falan ne bileyim yani olmamalı

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Nisan 17:27
19

Abuzitdin Dingiltop - Yav kardeşim Elbistana teknoloji fakültesi kurulalı kaç yıl oldu???en az 5-6 yıl öğretim görevlisi varmı??? yok öğrenci varmı oda yok bölümleri inş.müh.,mak.müh.,enerji sistemleri müh. ve harita öğrenci hangi bölûmde var??? öğrenci tercih etmedikten sonra ,öğretim görevlisi bulamadıktan sonra 40 tane üniversite açsan ne yazar kardeşim

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Nisan 17:27
17

Muhittin - Herşeyi itibarsızlaştırdılar üniversiteler fakülteler oyuncak oldu

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Nisan 17:27
16

fakülte ! - 7 yıl önce kurulan Teknoloi Fakültesi, yıllar sonra çok az bir tercihle , çok az sayıda öğrenci aldıktan sonra talep yokluğu nedeniyle iptal edildi. Önemli olan bölüm- fakülte açmak değil; o bölümlerle ilgili istihdam sağlayacak iş alanları sağlamaktır.Nicelik değil, NİTELİK önemlidir.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Nisan 17:27
15

Selcoin - Bizim yobaz Elbistanlılar kovar üniversitelileri

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Nisan 17:27
14

Elbistanlı - Elbistanda 10 yıldan teknoloji fakültesunin tabelasî var ama içerisine bir türlü ögrenci bulamadılar bu hayaldr kaç yıl sonra gerçekleşir Allah bilir.:)

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Nisan 17:27
13

Mehmet - Elbistana ait yeni bir üniversite istiyoruz. Ağlayan çocuğa susması için verilen çikolata gibi bu ne böyle. Neyi kimi geçiştiriyorsunuz?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Nisan 17:27
11

Hakan Yıldırım - Elbistan'da mühendislik okuyup ben de tekağcı olucuyum

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Nisan 17:27
10

Fakir - Elbistan'a kurulan teknoloji fakültesi Japonların kıskanması sonucu çeşitli kumpaslarla engellendi. Kurulacak Mühendislik fakültesi Almanya'da infial yarattı. Değerli vekilimiz Veysi Kaynak beyin söz verdiği Elbistan Havaalanı İsrail başta olmak üzere Ortadoğu'da tedirginliğe yol açtı. Hele birde Elbistan'ın çok ihtiyacı olmayan fakat bütçe fazlası sebebiyle yapılacak olan barajın yeni bir Haçlı ittifakı oluşturacağından endişe duyuluyor.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Nisan 17:27
09

Incibaba - Cok faydali olacaktir hatta ekinözü icmeler tarafinada bir fakülte yapilsa iyi olur, orda yibo okulu var oraya yapilsin hemde cela kalkinir hemde icmeler..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Nisan 17:27
08

Enver - İkinci üniversite Elbistan ımıza yapılsa kötü mü olur

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Nisan 17:27
06

Zaza23 - Hayırlı olur inşAllah. Elbistan bunu fazlasıyla hak ediyor.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Nisan 17:27
05

Ökkeş - Selcoin beğenmiyorsan başka yere git çekmek zorunda değilsin Elbistan'lıları

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Nisan 17:27
04

Bilge - Elbistana üniversite niye açılır neden vergilerimiz boşa heba edilir anlamış değilim. Aç Ankara İzmir Antalya İstanbul bak nasıl kalite artacak. Çöpe atılacak paramız yok kınıyorum bu durumu

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Nisan 17:27
01

Turgut findik - Begenmeyen arkadaslar bilmiyorlar ki bu universite memleketimiz icin iyi olacak universite demek nufus demek esnafin is yapmasi demek sosyallesmek demek sosyal aktivite alanlarinin daha cok kapsamli bir hale gelecegi demek istemeyenleri kiniyorum.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Nisan 17:27