Üstün zekâlı öğrenciler, Elbistan’da eğitim görecek

Elbistan Bilim ve Sanat Merkezi için Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onay çıktı. AEL İlkokulu’na ait 13 derslikli eski bina, BİLSEM için tahsis edildi. Binada gerekli tadilatlar yapılırken, donanımı ve dokümanları ise bakanlık tarafından gönderilecek.

Üstün zekâlı öğrenciler, Elbistan’da eğitim görecek
Haber albümü için resme tıklayın

Elbistan, eğitim alanında önemli bir hizmete daha ev sahipliği yapacak. Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim çağındaki üstün yetenekli çocuk ve öğrencilerin bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını ve kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla eğitim verecek özel bir eğitim kurumu olan, Elbistan Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM), Milli Eğitim Bakanlığı’nın onayı ile resmen açıldı.

Elbistan Milli Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt, Elbistan Bilim ve Sanat Merkezi’nin, Pınarbaşı Mahallesi’nde yer alan AEL İlkokulu’nun yeni binası taşınması ile boşalan, 13 derslikli eski binasında hizmet vereceğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 21 Şubat 2017 tarih ve 2259017 sayılı makam onayı ile açılan, Elbistan Bilim ve Sanat Merkezi’nin, Elbistan’ın yanı sıra; Afşin, Göksun, Ekinözü ve Nurhak ilçelerine de hizmet vereceğini belirten Bayazıt, şunları söyledi:

“Bilim ve sanat merkezi, okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim çağındaki üstün yetenekli çocuk ve öğrencilerin bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını ve kapasitelerini geliştirerek, en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla açılmış olan bağımsız, özel eğitim kurumudur.”

Elbistan Bilim ve Sanat Merkezi’nde verilecek olan eğitimle ilgili de açıklama yapan Bayazıt, “Merkeze devam eden okul öncesi çocuklara tam gün, ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri için ise okullarına takviye olarak yarı zamanlı eğitim verilmektedir. İlköğretim ve ortaöğretim öğrencileri kendi akranlarıyla beraber okullarına devam ederler. Öğrenciler kendi üstün yeteneklerini fark etmeleri, ortaya çıkarmaları için okul zamanlarından arta kalan, uygun görülen zaman dilimlerinde merkezde bireysel yeteneği doğrultusunda eğitim görürler. Her öğrenci için Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı (BEP) ve Bireyselleştirilmiş Öğretim Programı (BÖP) hazırlanır. Bu nedenden dolayı bilim ve sanat merkezleri standart bir müfredat yerine, bireyselleştirilmiş müfredatlar takip ederler. Senede üç dönem halinde eğitim verebilirler” dedi.

Teşekkür etti

Bilim ve Sanat Merkezlerinin özel eğitim kurumları olduklarını ve her merkezde bulunmadığını vurgulayan, Elbistan Milli Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt, “Elbistan Bilim ve Sanat Merkezini ilçemize kazandırılmasında emeği geçen, 64. Hükümet Kültür ve Turizm Bakanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Sayın Mahir Ünal ile Elbistan Kaymakamı Sayın Tuncay Akkoyun’a teşekkür ederiz” diyerek, merkezin Elbistan için çok büyük şans olduğunu sözlerine ekledi.

25 Şub 2017 - 16:09 - Eğitim & Kültür


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

06

Memur - Saçmalık diger ögrenciler kendilerini düsuknzekali zannedecek egitimin siniflandirilmasi insan haklarina aykiridir.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Şubat 16:09
03

Rehber - Zeka parlak zeka üstün zeka üstün yetenek ve dahilik olarak dört gruptur . her insanın ayku değeri birbirinden farklıdır. Osmanlı da ki enderun mektepleri bu esas üzerine çalışırdı.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Şubat 16:09
02

Hacer - Peki bu öğrenciler neye göre belirlenip alınacak okullara bir bilgi verir mısınız

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Şubat 16:09
01

Abdulkerim köksal - Bu okulun öğrencileri önce yazılı sonra yazılıda başarılı olanlar Maraş'da sözlü sınavla belirleniyor.Şu anda bölgeden sözlü sınavıda kazanmış 20'ye yakın öğrenci mevcut.Maraş'a kayıt yaptırıp kayıtlar donduruldu.Bu kurumun ilçemize kazandırılmasında emeği geçen Vekilimize,Kaymakamımıza ve Milli Eğitim Müdürümüze teşekkürlerimi sunarım.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Şubat 16:09