Staj için Çekya’nın başkenti Prag’a gidecekler

Akşemsettin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, ERASMUS+ programı kapsamında Çekya’nın başkenti Prag’da staj yapacak.

Staj için Çekya’nın başkenti Prag’a gidecekler
Staj için Çekya’nın başkenti Prag’a gidecekler
Haber albümü için resme tıklayın

Akşemsettin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin öğrencileri, ERASMUS+ programı kapsamında desteklenmeye değer görülen ve "Onkoloji Hemşireliği ve Hasta ve Yakınları İle İletişim Stajı" isimli proje kapsamında 14-27 Ocak 2018 tarihleri arasında eski ismi ile Çek Cumhuriyeti, yeni ismi ile Çekya’nın başkenti ve en büyük şehri olan Prag’da proje ortağı kurum olan “Střední zdravotnická škola” okulunda staj eğitimi yapacaklar.

13 günlük staj programı ile ilgili olarak bilgi veren Akşemsettin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mikail Şahin, “Öğrencilerimiz, Kanserin Etyolojisi, Kanser Türleri, Kanserde Kullanılan Tanı Yöntemleri, Tedavi Yöntemleri, Kanserli Hastanın Beslenmesi, Kanserli Hastaya Psikolojik Yaklaşım, Psiko-Sosyal Destek ve Hasta Hemşire İlişkisi, Kanserli Hasta ve Ailesinin Eğitimi, Kanserden Korunma ve Erken Tanının Önemi konularında ‘onkoloji hemşireliği’ ile ilgili bilgi edinme ve staj eğitimi yapacaklar.

2 hafta sürecek proje kapsamında öğrencilerimiz beraberlerinde gidecek olan öğretmenimiz ile birlikte hem orada yapılan sağlık alan eğitimini ve staj eğitimini gözlemleyip farklı bir tecrübe kazanmanın yanı sıra Okulumuzu, Elbistan’ı ve Ülkemizi tanıtma imkânı bulacaklar. Eğitimin yanı sıra gezme ve şehri tanıma imkânı bulacakları bu proje uygulamasından sonra tekrar ülkemize döndüklerinde ise okulumuzda eğitimlerini sürdüren diğer öğrencilerimize orada gördükleri staj eğitimi hakkında bilgi aktaracaklardır. Öğrencilerimiz adına farklı ve önemli bir tecrübe olacak olan bu iki haftalık staj eğitimi nedeniyle İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Kürşat Bayazıt’ı ziyaret ederek proje hakkında bilgi vererek, gerek bu proje konusunda, gerekse eğitim öğretim adına göstermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkürlerimizi ilettik” dedi.

Daha önce eğitim projeleri kapsamında Çekya’nın başkenti Prag’a gittiğini ifade eden ve oradaki tecrübelerini öğrencilerle paylaşan ve rehberlik yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt ise, “İlçemizde fiziki, eğitim-öğretim ve sosyal alanda birçok başarı, etkinlik ve faaliyet gerçekleştiren Akşemsettin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizin böyle bir proje kapsamında yurt dışında öğrencilerin edineceği staj tecrübesi açısından bu staj programı çok önemli ve güzel bir projedir. Okulumuzu kutluyorum. Proje kapsamında yurt dışına gidecek olan öğrencilerimize ve öğretmenimize hayırlı yolculuklar diliyor, ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyor ve sağ salim gidip gelmeyi temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

12 Oca 2018 - 13:41 - Eğitim & Kültür


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Kazım - Başarılar dilerim. Astronomik saatin yanındaki meydanda bir gösteri izlerken Erasmusdan giden bir öğrenciyle tanışmıştım. Ayrıca yolda da Adıyamanlı bir grup meb personeliyle yol arkadaşlığı yapmıştık. Türk insanının az olduğu bir şehir. İnşAllah Faydalanırlar.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Ocak 13:41