Sınav kalemleri, çöp yerine ihtiyaç sahibi öğrencilere gidiyor

Elbistan Gençlik Merkezi’ne üye gönüllü gençler, ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtılmak için ilçede Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) giren adayların kullandığı kırtasiye setlerini topladı.

Sınav kalemleri, çöp yerine ihtiyaç sahibi öğrencilere gidiyor
Sınav kalemleri, çöp yerine ihtiyaç sahibi öğrencilere gidiyor
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Elbistan Gençlik Merkezi’ne üye gönüllü gençler, ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtılmak için ilçede Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) giren adayların kullandığı kırtasiye setlerini topladı.

Elbistan’da yaklaşık 9 bin 600 aday, üniversiteye girişin anahtarı olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda ter döktü. ÖSYM, daha önceki sınavlarda olduğu gibi KPSS’ye giren adaylara kalem, silgi ve kalemtıraştan oluşan kırtasiye seti dağıttı. Elbistan Gençlik Merkezi’ne üye gönüllü gençler, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın “Genç Dönüşüm Projesi” kapsamında adayların kullandıkları kırtasiye setlerini ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtılması için stant açarak topladı. Adaylardan temin edilen binlerce kalem, silgi ve kalemtıraş, paketleme işleminin ardından köylerdeki okullarda okuyan öğrencilere ulaştırılacak.

“Tek kullanımlık sanma çöpe atmaya kalkma” sloganıyla gerçekleştirilen proje ile ilgili olarak bilgi veren Elbistan Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Yılmaz, “Üniversite adaylarımız, YKS Alan Yeterlilik Testi (AYT) için kendilerine dağıtılan kalem setlerini minik ellere ulaştırmamız için bizlere emanet etti” dedi.

Uzun süredir ilçede yapılan hemen her sınavdan sonra bu çalışmayı yaptıklarını anlatan Yılmaz, çoğunluğu da çöpe giden kırtasiye malzemelerinin birçok öğrencinin yüzünü güldürdüğünü hatırlattı.

Yılmaz, “Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın bir süredir devam ettirdiği ‘Genç Dönüşüm Projesi’ kapsamında Elbistan Gençlik Merkezimize üye gönüllü gençler, YKS’nin ardından çöpe gitmesi muhtemel kalem setlerini topladı. Açılan stantlarda toplanan kırtasiye malzemeleri, ayrıştırılıp yeniden paketlendikten sonra kırsal mahallelerdeki ihtiyaç sahibi öğrencilere gönderilecek” şeklinde konuştu.

Projenin bir köprü görevi gördüğünü kaydeden Elbistan Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Yılmaz, “Gönüllü gençlerimiz, kırsal mahallelerde yaşayan öğrencilerle bu sayede bir gönül köprüsü kuruyor. ‘Tek kullanımlık sanma çöpe atmaya kalkma’ sloganı ile hareket ediyoruz. Zorlu koşullarda eğitim gören öğrencilerin eğitim hayatına küçük de olsa katkı sağlamak amacıyla ve gençlerimizdeki paylaşma duygusunu arttırmak amacıyla düzenlediğimiz bu projeye katılan herkese teşekkür ediyoruz. Projede emeği geçen herkesi kutluyorum. Böylesine önemli projelere imza atan gençlerimizle, gönüllülerimizle gurur duyuyorum” şeklinde konuştu.

02 Tem 2018 - 16:12 - Eğitim & Kültür


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Kemal - Sinavdan sonra kalemi cöpe atmak zenginlik degil müsrifliktir. Kalemi cöpe atan gencten bir doktor mühendis beklemeyin olsa olsa en fazla sanayi efradi olur

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 02 Temmuz 16:12