Okuma Yazma Seferberliğine katılanlar için sertifika töreni

Onikişubat ilçesinde Açılan 229 kurs merkezinde okuma yazma öğrenen 2 bin 500 kursiyere 15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu’nda Okuma Yazma Sertif...

Okuma Yazma Seferberliğine katılanlar için sertifika töreni
Okuma Yazma Seferberliğine katılanlar için sertifika töreni
+3
Haber albümü için resme tıklayın

Onikişubat ilçesinde Açılan 229 kurs merkezinde okuma yazma öğrenen 2 bin 500 kursiyere 15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu’nda Okuma Yazma Sertifikaları verildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan Okuma Yazma Seferberliğine destek veren Onikişubat Belediyesi ve Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü sertifika programı düzenleyerek, ilk mezunlarını verdi. 15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu’nda okuma yazma öğrenen kursiyerlere düzenlenen programa, Onikişubat İlçe Kaymakamı Mustafa Çek, Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen de katıldı.

Programda ilk olarak İlçe Mili Eğitim Müdür Enver Gökşen konuşma yapmak üzere sahneye davet edildi. Gökşen, Onikişubat İlçesi 30 ilimizin üzerinde bir büyüklüğe sahip. Tabiki bu kadar büyük olan ilçemizde okur-yazar olmayan kesimde var işte Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde şubat ayında başlattığımız kurslarımızla bugün onlarca ablamıza, onlarca annemize, onlarca bacımıza sertifika törenimizde belgelerini vereceğiz. Bizim İlçemizde 229 kurs merkezinde 2 bin 500 civarında kursiyerimiz bu kurslara devam ettiler. Bizim sayın kaymakamımızla bu kurslara gittiğimizde, kursiyerlerimizin yoğun ilgilerini ve bazı kursiyerlerin defterlerine baktığımda benim kendi yazımdan daha güzel yazı yazdıklarını gördüm. Bizim ilçemiz kampanyaya yoğun ilgi göstererek Türkiye’de dokuzuncu sırada yar almıştır” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, ise, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Kıymetli Cumhurbaşkanımızın eşlerinin himayelerinde başlayan “harf harf, hece hece-yeni bir geleceğe ” diye çıktığımız bu yolda bizi yalnız bırakmadığınız ve ayrıca bu salonu doldurduğunuz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Kahramanmaraş’ta okuma-yazma bilmeyen vatandaşlarımızı sayısı yaklaşık 53 bin civarında. Biz bu 53 bin okuma-yazma bilmeyenlerle yola çıktığımızda kendimize 3 bin hedef koymuştuk, biz bu 3 bin rakamına ulaştığımızda başarılı sayacaktık. Ama büyük memnuniyetle görüyorum ki bu 3 bin rakamına sadece Onikişubat ilçemizde ulaşmış durumdayız. İl genelinde ise 11 bin kursiyerimiz var. Okuma –yazma bilmeyenlerden 65 yaş üstü olanlarında yaklaşık sayıları 37 bin civarında.”

Daha sonra konuşmasını yapmak üzere sahneye davet edilen Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek de, “Can-ı gönülden söylüyorum, sizlerle beraber olmak bizler için bir mutluluk. Bizim belediye işleri gecesi gündüzü olmayan zor işler fakat manevi hazzı çok yüksek olan işlerdir. Şimdi burada yüzlerce hanımefendi kardeşimiz okuma yazma öğrendi, bundan daha değerli bir şey olabilir mi? Bunu başka bir şeyle ölçme imkânınız olabilir mi? emin olun ki olmaz. Hem kendimiz okuyacağız hem de çocuklarımızı okutacağız. Bu ülkenin başına ne geldiyse cehaletten geldi. Ama okursak, eğitimle alırsak, özellikle sizin çocuklarınız daha iyi şartlarda okursa, gelecekte bu ülkeyi yönetecek konuma gelirlerse, emin olun ki bu ülke çok daha iyi noktalara gelecektir” ifadelerini kullandı.

Programa katılmak üzere Kahramanmaraş’a gelen Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör ise, “Bugün okuma-yazma seferberliğine katılarak bunun bir aşmasını tamamladınız. Kendinize yepyeni bir dünya kurdunuz ve önünüze bambaşka ufuklar açtınız. Artık hayatınız, bakışınız, vizyonunuz değişmiştir. Artık evinizin, salonunuzun, mahallenizin bir sokağına mahkûm olmadan kendiniz bambaşka dünyalar kurabilecek bir ufka sahip oldunuz okuma-yazma öğrenerek. Bu güzel ve anlamlı okuma-yazma seferberliğini burada değerli ve fedakar öğretmen arkadaşlarımızla başardınız. Hepinize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan Okuma Yazma Seferberliği ile ilgili sinevizyon gösterisi ile devam eden programda, kursiyerler okuma yazmayı öğrenmekle kalmadı bir de sahneye çıkarak “Okuma Yazma Öğrendim Çok Şükür” adlı tiyatro oyununu sergiledi. İzleyici tarafından büyük alkış alan kursiyerler, okuma yazma bilmedikleri için yaşadıkları mağduriyetleri anlatarak, salonda duygulu anlara neden oldular.

23 May 2018 - 17:24 - Eğitim & Kültür


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.