Okul tarihinde ilk kez TÜBİTAK Bilim Fuarı açtılar

Elbistan’a bağlı İğde Mahallesi’nde bulunan Şehit Er Ali Beyaz Ortaokulu’nda, okul tarihinde ilk defa Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TUBİTAK) 4006 Bilim Fuarı açıldı.

Okul tarihinde ilk kez TÜBİTAK Bilim Fuarı açtılar
Okul tarihinde ilk kez TÜBİTAK Bilim Fuarı açtılar
+2
Haber albümü için resme tıklayın

Elbistan’a bağlı İğde Mahallesi’nde bulunan Şehit Er Ali Beyaz Ortaokulu’nda, okul tarihinde ilk defa Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TUBİTAK) 4006 Bilim Fuarı açıldı.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TUBİTAK) 4006 Bilim Fuarında öğrenciler tarafından büyük emek verilerek hazırlanan 11 proje sergilendi.

İğde Şehit Er Ali Beyaz Ortaokulunda düzenlenen TUBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nın açılış törenine Elbistan İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşad Bayazıt, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Proje yürütücüsü Alper Uzunoğlu koordinatörlüğünde hazırlanan TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nda birçok branşta 11 proje sergilendi. Öğrenciler, projelerini katılımcılara anlatmak için büyük uğraş verdi.

Kurdele kesimi sonrasında değerlendirme yapan Okul Müdürü Bilal Bozkurt, fuarın açılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Elbistan İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt ise, bilim fuarlarının, öğrenmeye istekli, araştıran, analiz eden, üreten bir gençlik için eğitimdeki en verimli metotlardan biri olduğuna dikkati çekerek, “Bu sayede gençlerimizin hem vizyonu genişliyor, hem de bakış açıları gelişiyor. Bilimin ve bilimsel çalışmaların yeni nesiller tarafından benimsenmesinin teşvik edilmesi, bilimin günlük hayatla ilişkilendirilmesi, farklı gelişimsel ve bilimsel seviyedeki her çocuğa bilimsel proje yapma fırsatının sunulması adına yapılan bu çalışma çok önemlidir. Öğrencilerimize teşekkür ediyor ve bu başarılarının devamını diliyorum. Öğrencilerimiz ve kıymetli öğretmen arkadaşlarımız özverili çalışmayla projelerini oluşturdu. Emeği geçen herkesi kutluyorum" dedi.

18 May 2018 - 15:46 - Eğitim & Kültür


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

03

Elbistan Aşıgı - Hobidik gubidik islerle ugrasacaklarina cocuklarimizi bu tur faaliyetlerle mesgul etmeleri gec te olsa cok yerinde olmus.okul olarak fuara katilmis olmak icin katilsalar bile ve okul idaresi olarak kendi reklamlarini yapmanin derdinde olsalar bile cocuklara bilimsel calismalara katilma ruhunu tattirdiklari icin tesekkur ederiz.hangi niyetle yapilirsa yapilsin bir ufuk bir katki olmustur.tum okullarda ayni girisimleri gormek umuduyla...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Mayıs 15:46
02

Tekin - Tüm okullarda yapılıyor zaten Aşık hem de ciddi bir şekilde merak ediyorsan ilçe milli eğitimden fuar tarihlerini al bir gez öğrenci ve öğretmenlerin emeklerini çalışmalarını ....

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Mayıs 15:46