Nurhak Belediyesi’nden önemli kültür hizmeti

Nurhak Belediyesi, Nurhaklı şairlerin yazdığı şiirleri, ‘Nurhaklı Şairler Antolojisi’ isimli kitapta toplayarak önemli bir kültür hizmetine imza attı.

Nurhak Belediyesi’nden önemli kültür hizmeti
Haber albümü için resme tıklayın

‘Nurhak Şairler Antolojisi’ isimli kitapla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Av. Ahmet Akkuş, Nurhaklı şairlerin yazmış olduğu şiirlerin toplanıp derlenmesi ve kitap haline getirilip ilçeye kazandırılmasını kültürel bir ihtiyaç olarak gördüklerini söyledi.

Başkan Akkuş, ‘Kültürünü bilmeyen, yaşamayan bir millet yok olmaya mahkumdur’ düşüncesiyle yola çıktıklarını kaydederek, “Bu kültürel ihtiyacın karşılanması için Nurhak Belediyesi olarak Kültür Müdürlüğümüz bünyesinde çalışmalar başlattık. Nurhak’ta şiir yazan hemşerilerimize ve şiirlerine ulaşılarak “Nurhaklı Şairler Antolojisi” isimli şiir kitabının basımını gerçekleştirdik ve bu kültürel eseri ilçemize kazandırdık. Nurhak Belediyesi olarak, kalıcı hizmetler çalışma prensibimizdir. Nurhak’ın kültürü açısından kalıcı bir eser olacaktır. Herkesin arşivinde olması gereken bu eser bugün, ileride bizlere ve gençlerimize ışık tutacaktır. “Kültürünü bilmeyen, yaşamayan bir millet yok olmaya mahkumdur” düşüncesiyle hayata geçirdiğimiz bu hizmetten dolayı çok mutluyuz” dedi.

Nurhak Belediye Başkanı Ahmet Akkuş, antolojinin hazırlanmasında ve basımında emeği geçenlere teşekkür etti.

14 Nis 2018 - 16:40 - Eğitim & Kültür


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.