Miniklerin Kur’an öğrenme sevincine ortak oldular

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ‘Okul Öncesi Din Eğitimi Projesi’ çerçevesinde Karaelbistan 4-6 Yaş Kuran Kursu’ndaki minik öğrenciler, Kur’an-ı Kerim öğrenmenin sevincini yaşadı.

Miniklerin Kur’an öğrenme sevincine ortak oldular
Miniklerin Kur’an öğrenme sevincine ortak oldular
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ‘Okul Öncesi Din Eğitimi Projesi’ çerçevesinde Karaelbistan 4-6 Yaş Kuran Kursu’ndaki minik öğrenciler, Kur’an-ı Kerim öğrenmenin sevincini yaşadı.

Elbistan’da geçtiğimiz yıl tek yerde açılan 4-6 yaş Kuran Kursu’nun sayısı, 2016-2017 eğitim-öğretim döneminde 5’e çıktı. Ailelerin büyük ilgi gösterdiği bu kurslardan biri olan Karaelbistan Kur’an Kursu’nda eğitim gören minik öğrenciler, ikinci döneme Kur’an-ı Kerim öğrenerek başladı.

Karaelbistan Kur’an Kursu’nda Kur’an-ı Kerim öğrenen çocuklar için taç giyme töreni düzenlendi. Törene Elbistan Müftüsü Muhsin Demirel, müftülük personeli ve çocukların aileleri katıldı. Organizede Kur’an-ı Kerim öğrenen öğrenciler, ‘Kur’an okumaya başlıyorum’ yazan pasta kesti. Kur’an-ı Kerim öğrenenler başta olmak üzere kurstaki öğrenciler, Ekim 2016’da başladıkları kursta, kurs öğretmenleri eşliğinde şimdiye kadar ezberledikleri namaz sureleri ve duaları okudular.

Kur’an-ı Kerim öğrenen öğrencilerle birlikte pasta kesen Elbistan Müftüsü Muhsin Demirel, ilçede açılan 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kurslarına gösterilen ilginin kendilerini memnun ettiğini söyledi.

300’den fazla çocuğun bu kurslarda Kur’an-ı Kerim eğitimi aldığını belirten Müftü Demirel, “Vatandaşlarımızdan gelen talep doğrultusunda bu yıl 5 mahallemizde 4-6 Yaş Kur’an Kursu açtık. Toplamda 300’e yakın öğrencimiz var. Karaelbistan Mahallemizde de 4-6 Yaş Kur’an Kursuna büyük talep vardı. Bu yıl Karaelbistan’da da 4-6 Yaş Kur’an Kursu açıldı. Diğer kurslarımızda olduğu gibi burada da çocuklarımız için en güzel ortamı hazırladık. Bugün de bu güzel ortamda çocuklarımız Kur’an-ı Kerim öğrenmenin sevincini yaşıyor. Biz de onların sevincine ortak olduk” dedi.

16 Şub 2017 - 17:17 - Eğitim & Kültür


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

hüseyinn - MAŞALLAH İNŞALLAH SAYILARI ARTAR BU MİNİKLERİN VE BU KURSLARIN

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Şubat 17:17