Minik Kur’an bülbülleri mezun oldu

Elbistan’ın 4-6 yaş grubu ilk resmi Kur’an Kursu’ndaki (Sübyan Okulu) minik öğrenciler, mezuniyet sevincini yaşadı.

Minik Kur’an bülbülleri mezun oldu
Minik Kur’an bülbülleri mezun oldu
Haber albümü için resme tıklayın

Elbistan’ın 4-6 yaş grubu ilk resmi Kur’an Kursu’ndaki (Sübyan Okulu) minik öğrenciler, mezuniyet sevincini yaşadı.

43 çocuğun eğitim gördüğü Hocazade Kur’an Kursu’nda (Sübyan Okulu) Ekim 2015’te başladıkları eğitimlerini başarıyla tamamlayıp Kur’an-ı Kerim öğrenen çocukların mezuniyet heyecanı yüzlerine yansıdı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan “Okul Öncesi Din Eğitimi Projesi” çerçevesinde, Kümbet Mahallesi Hocazade Kur’an Kursu’nda açılan Kur’an Kursu’nda eğitim Kur’an-ı Kerim ve dini bilgiler eğitimi gören 4-6 yaş grubundaki 43 çocuk, mezun oldu. Oyunlar ve şarkılar eşliğinde Kur’an-ı Kerim ve temel bilgiler eğitimi verilen ilk resmi sübyan okulunda, yaklaşık 8 aydır devam eden yoğun kurs döneminin ardından mezuniyet heyecanı yaşandı. Kurs öğretmenlerinin özverili gayretleri ve çabaları sonucunda namaz sureleri başta olmak üzere kısa süreleri ezberleyen ve Kur’an-ı Kerim okumayı öğrenen minik öğrencilere karneleri Elbistan Müftüsü Muhsin Demirel’in Nurullah Bozkurt’un katıldığı törenle verildi.

Çocuklara karnelerini veren Elbistan İlçe Müftüsü Muhsin Demirel, tören sonrasında yaptığı açıklamada önümüzdeki eğitim-öğretim döneminde 3 ayrı yerde daha sübyan okulu açacaklarını söyledi.

Dinimizde eğitimin doğumla birlikte başladığını kaydeden Müftü Demirel, “Arapçada sübyan mektebi dediğimiz, Türkçede 4-6 yaş arası Kur’an Kursu dediğimiz bu kursumuza çocuklarını gönderen velilerimize teşekkür ediyorum. Burada görev yapmakta olan Kur’an Kursu hocalarımıza teşekkür ediyorum. Burada gerçekten özveri ile çalıştılar. Çocuklarımızla fevkalade ilgilendiler. Diyanet İşleri Başkanlığımızın belirlediği programın çok çok üstünde bir eğitim yaptırdılar. Bu sene 43 öğrencimiz geldi. Bütün bu öğrencilerimiz Kur’an-ı Kerim’e geçtiler. Bu öğrencilerimizin hepsi Fatiha Suresi’ni ve kısa sureleri ezbere okuyorlar. Bu, çocuklarımız için çok büyük bir kazanımdır. Aslına dinimizde eğitim, çocuğun dünyaya geldiği itibaren başlar. Hepimizin bildiği gibi, bir çocuk dünyaya geldiği zaman sağ kulağına ezan-ı şerif okunur. Sol kulağında da kamet getirilir. Bu, çocuk dünyaya ayak basar basmaz ilk olarak Allah’ın ismini duysun ve ismiyle tanışsın amacıyla yapılmaktadır. Çocuklarımızın inancında ve düşüncesinde de çok önemli etkiler yapar” dedi.

Kur’an-ı Kerim’in erken yaşta öğrenilmesinin önemine vurgu yapan Müftü Muhsin Demirel, “Çocuklarımızın erken yaşta buraya gelip Kur’an-ı Kerim ve sureleri öğrenmeleri Cenab-ı Allah’ın varlığından ve birliğinden haberdar olmaları, İslam’ın ve imanın şartlarını öğrenmeleri, namazı ve abdesti de öğrenmeleri dini açıdan çok büyük bir kazanımdır.

Daha önce Diyanet İşleri Başkanlığımıza ait bu tür kurslarımız yoktu. Elbistan’da bu yıl ilk olarak Hocazade’de açtık. İnşallah önümüzdeki dönem Saraykent, Gariplik ve Karaelbistan’da olmak üzere 3 kursumuzu daha açacağız. Velilerimiz buraya gelen çocuklarımızdan okula devam etmeyecek olanları seneye yine kursa göndersinler. Tekrar gelirlerse inşallah Kur’an-ı Kerim’i de baştan sona öğrenecekler. Bu kursu açtığımızda Elbistan halkının büyük desteğini gördük. Hepsinden Cenab-ı Allah razı olsun. Bu kurstaki öğrencilerimizin ve hocalarımızın Cenab-ı Allah sayısını arttırsın” şeklinde konuştu.

Karne töreninde çocukların heyecanı gözlerinden okunurken aileleri de çocuklarının bu sevincine ortak oldu

26 May 2016 - 14:50 - Eğitim & Kültür


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


ELEMANLAR ARANIYOR

KARÇEK TARIM ÜRÜNLERİ ÇALIŞMA ARKADAŞLARI ARIYORUZ

Kiralık Oto Yıkama

Kiralık Oto Yıkama şartlar yüz yüze görüşülecek 0543 485 8743

ELEMANLAR ARANIYOR

Temap harita ve inşaat Mühendislik Ön Muhasebe Personeli *Ms Office (word-excell) programlarına hakim. *Faturalama ve ön muhasebe işlerini yönetebil...

MATEMATİK DERSİ VERİLİR

İşletme mezunuyum kendi evimde İlk ve Ortaokul öğrencilerine matematik dersi vermekteyim ilgilenirseniz . Ayrıntı ve bilgi için 0543 583 86 11

BAYAN ELE­MAN ARA­NI­YOR

BAYAN ELE­MAN ARA­NI­YORÇay ve te­miz­lik yemek iş­le­ri­ne ba­ka­cak bayan ele­man ara­nı­yor.Mü­ra­ca­at şah­sen ya­pı­la­cak­tır. GÜ­MÜŞ­LER TRAK­T...

KİRALIK İŞYERi

Kızılcaoba Mahallesi Kışla Caddesi Corcular Market yanı 66 m2 işyerim kiralıktır. Tel: 0 543 618 21 04

BAYAN ELEMAN ARANIYOR

BAYAN MUHASEBE ELEMAN ARANIYOROrganizede kurulan işletmemize iş tecrübesi olan bayan muhasebe elemanı alınacaktır. Tel: 0553 940 23 75 Mail:Ybmermerr@...

KAYIP İLANI

Saraykent Ehli Beyt Cami taraflarında Şok Markete gidilen yolda altın zincir kolyem kaybolmuştur bulan kişinin Ehli Beyt Cami Hocasına vermelerini ric...

KAYIP İLANI

Bileklik 2 yarım altın ve 1 çeyrek altınım kaybolmuştur. Bulanların ve görenlerin insaniyet namına bu telefona bildirmeleri rica olunur.

0542 214 33 42

ELEMAN ARANIYOR

Bilgisayar kullanmasını bilen diksiyonu düzgün bayan çalışma arkadaşı arıyoruz.Vestel Bayii

Tel. 0 538 0970439