Milli Eğitim Müdürlüğü’nden kaynak kitap açıklaması

Okullarda kaynak kitap veya akıllı defter aldırılması yönündeki öğrenci velilerinin iddiaları üzerine, Elbistan Kaymakamlığı tarafından idari soruşturma başlatıldı.

Elbistan Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Elbistan’da eğitim alanında yapılan yatırımlarla, özellikle son birkaç yılda 343 derslik kazandırılmış, Okullarda derslik başına düşen öğrenci sayımız 46’dan 26’ya düşürülmüştür. Bu yatırımlarla ilçe genelinde tekli eğitim yapan okullarımızın oranı yüzde 50’den yüzde 90‘lara ulaşmıştır. Okullarımızda fiziki şartların iyileştirilmesi ve yeni eklenen dersliklerle beraber, ilçemiz merkezi ortak sınavlarda (TEOG) ve üniversite sınavlarında (YGS ve LYS) il genelinde ilk sıralara yükselmiştir. Bu başarı okul idarecilerimizin, öğretmelerimizin, öğrenci velilerimizin üstün gayretleriyle gerçekleşmiştir. Amacımız bu başarıyı daha üst seviyelere çıkarmaktır.

Elbistan’da yayınlanan bir yerel gazetede 25.09.2017 tarihli haberde, 2 öğrenci velisinin, okulda öğrencilere yardımcı kaynak kitap ve akıllı defter alınması yönünde zorlama yapıldığı iddialarıyla ilgili olarak, bahsi geçen öğrencilerin eğitim gördüğü okul hakkında Elbistan Kaymakamlığımızca idari tahkikat başlatılmıştır.

Milli Eğitim Bakanlığımızca çeşitli zamanlarda gönderilen emir ve talimatlar, okullarımıza titizlikle uygulanması için gönderilmekte ve Okul Müdürleriyle yapılan toplantılarda bunlar defaten hatırlatılmaktadır. Okullarımızda yardımcı kaynak, test vb. hiçbir materyalin alınmamasıyla ilgili yıl içerisinde sürekli uyarılar yapılmıştır ve yapılmaya devam edilmektedir. Okullarımızda ders kitabı olarak devletimiz tarafından gönderilen ücretsiz ders kitapları esas alınmakta, konular bu ders kitabından işlenmektedir.

Elbistan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, idareci ve öğretmenlerimizin gayretli çalışmalarıyla yakaladığımız bu başarıyı daha da arttırmak ve Elbistan’ımızı “Eğitimde Lider Bir Şehir” yapmak adına çalışmalarımızı sürdüreceğimizi tüm kamuoyuna saygıyla arz ederiz.”

26 Eyl 2017 - 15:38 - Eğitim & Kültür


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

39

elbistanlı - tamamen rant kardeşim bu devlet kitap dağıtmasın ozaman nasıl olsa kaynak kitap aldırılıyor .Kim diyor yasak diye hepsi hikaye

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Eylül 15:38
37

hacı öğretmen - kaynak kitap kullanmayın da görün nasıl eğitimde lider şehir olduğunuzu iş bilmezlik tamamen

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Eylül 15:38
36

Veli - Oraya cıkan iki kisi kendi adına konussun biz ögretmen ve idarecilerimizden cok memnunuz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Eylül 15:38
35

Öğretmen - Kaynak kitap kullanılmayan bir sınıf gösterin.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Eylül 15:38
34

elbistanlı - ya kardeşim siz bu yazdığınıza inanıyormusunuz .Devletin verdiği kitapları daha 1. sınıfta bile kullanmıyorlar.Benim 1.sınıfa giden ve 6. sınıfa giden iki çocuğum var ikiside kaynak kitap aldırdılar.Devlet boşuna kitap dağıtıyor ve bize vergi olarak dönüyor.Madem bunu engellemek istiyorsanız milli eğitim olarak bu kitapların basımını ve satılması kesinlikle yasaklayın.Bu tam bir kitapcılarla öğretmenler arasında bir furya olmuş ben hangi kitapcı ne verecek öğretmenlerle yapılan pazarlıklara şahit oldum.Zaten konuyu BİMER e ileteceğim

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Eylül 15:38
33

ömer bölükbaşı - Kaymakamlığın yapmış olduğu açıklama için teşekkür ediyorum. Şuan için istenen iki adet kaynak kitabı aldım. 3 tane farklı kaynak kitabı isteniyor o da henüz kırtasiyecilere gelmemiş eğer bu kaynak kitap vs alınacaksa direk okullar temin ederse daha iyi olur yoksa kırtasiyeler arası koşturmaya devam edeceğiz. saygılar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Eylül 15:38
32

veli - benim 3 cocum okuyor bende kaynak kitabi isdiyorlar ve kücüm yok almaya buna bir care bulmanisi isdiyorum yetkililerden devlet elinden keleni yapiyor ama öğretmenler zorlaşdiriyorlar eğtimi saykilar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Eylül 15:38
31

harun - Ben işin kaynak kitabı alınıp alınmaması konusunda değilim. Hiçbir şeyden haberiniz yokmuş gibi davranıyorsunuz ya inanılır gibi değil. Bu konu veliler ile eğitimcilerin çatıştığı tek nokta. Hiç mi kontrol etmediniz, idarecilerinize telkinde bulundunuz ama hiç mi takip etmediniz veya okullara gidip bir öğrencinin çantasına şöyle bi bakmadınız, bunlar sırtlarında şeker çuvalı gibi ne taşıyorlar diye.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Eylül 15:38
30

Vatandaş - Arkadaşlar

Niye bu kaynak kitapta ısrar ediliyor anlamıyorum.Yahu devletimiz ücretsiz kitap dağıtıyor.Sınav sisteminide bu kitaplara göre dizayn ediyor.

Fakat bazı rant çevreleri hala o körpe dimağları mahvederek ezberci papağan yetiştirip ceplerini dolduruyolar.

Yasak kardeşim o kadar.Bu dinen de kanunende vebaaal.Tüm yetkililerde mesul.Bana ne ile iş bitmiyor.

Benim çocuğuma teog kursları için 280 liralık kaynak kitap aldırıldı.Sonuç fiyasko o kadar kitap kağıt toplayıcılaraa.Yetiştirme kursunda ders kitabını başdan sona iyice belletse tamam.Yok şu kayanak yok bu kaynak.

1.sınıftan dörde kadar zaten çocuklar el kadar.Çantalarını zor daşıyor.Bide masa kadar set adı altında yutturmacayı görünce yürağı düşüyor garibimin.

Bütün çocuklarımda hiçbir faydasını görmedim.Bugün 100 soru çöz yok 200 çöz anlamadığı konuyu iyice anlamadan dön dokaş boşuna.Teog soruları hep ders kitabından öss soruları hakeza. Eeee bizim rantçılar ders kitabında bi şey yok.Allah Allah kaç kitap yazdın emmi.Kariyerin ne gurban.Yüksek kaldırım mühendisi.

Yahu arkadaşlar devletimiz bu kitapları öğrenci ücretsiz sunabilmek için dev bir kadro emek ve masrafla onca gayret sarfederken lütfen saygı duyup oyuna gelmeyelim.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Eylül 15:38
29

Adamın Teki - Eğitime harcanan masraf harcanmayan kazanç mı zannetmekte siniz?Ben de öğretmenim çocuğuma birileri söylemeden kaynak alıyorum.Sac var tahta var.un yağ şeker yoksa..helva yapamazsın helvanı yerler..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Eylül 15:38
28

İsimsizler - Peki kaynak kitap alınmasın dershaneye gidilmesin su yapılmasın bu yapılmasın ne yapılsın peki su surumun cevabını verin sayın yorumcular neden devlet okulundan Türkiye birincisi çıkmıyor ilköğretim de ortaogretimde lisede neden özel okullarda oluyor cevabi ben vereyim çünkü eniyi en ustun en yetenekli öğrenciler yetiştirmek için en iyi kaynak kitaplar alıyorlar devletin verdiği kitaptan ben birşey anlamıyorum ki benim çocuğun anlasin Allah aşkına bir kitabi acinda bakin bir kaynak kitap alin birde devletin verdiğini kitabi karşılaştırın

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Eylül 15:38
27

hakikat - Çocuğunun ders ve sınav başarısı için dershane ve kurslara üçer beşer bin tl verenlerin ellişer yüzer liralık kaynak kitap aldıran okulları eleştirme ve şikayet hakkı yoktur.Önce kendi içinde tutarlı olacaksın.Eğitimci kaynak kitabı sırf öğrencinin başarı ve istikbali için aldırıyorsa bence hiç bir mahsuru yok.Yok işin içinde rant kapısı varsa yazıklar olsun.Elbistan'ın eğitim ve öğretiminde çıtayı yukseltmesi gereken İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri bu krizi anladığım kadarıyla yönetmekten aciz kalmış.Ak Partinin bal kaymak kontenjanından gelen idareciler maalesef sadece bu olay değil onlarca hak hukuk namına olan hadisede dünden bugüne çuvalladılar.Birileri kaçak kurs açar,birileri merdiven altı kurs açar,birileri devlet memuru idareci olmasına rağmen müteahhitlik yapar,birileri ahbab çavuş ilişkisi içersinde makamları babalarının tapulu malı gibi parseller sesini soluğunu çıkaran olmaz.Allah sonumuzu hayreylesin.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Eylül 15:38
26

Öğretmen fedakarlık ister amma - Saldım ipini çocuklarınızın varın hayrını görün

Şikayet edenler durumu iyi olanlar kötü olanların öğretmenler kendi alıyor zaten

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Eylül 15:38
25

Asl - Kaynak kitapları destekleyenlerin hepsi öğretmen yorumlara göre (büyük çoğunluğu). Fazla söze gerek var mı anlayan anlamıştır

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Eylül 15:38
24

BETÜL - Öğretmenlerimiz bizler için bir şeyler yapmaya çalışıyorlar bizlerin kitap alması onların menfaatlerine değil yani madddi durumunuz olmasa bile böyle öğretmenlerimiz için böyle ağır ithamlar hiç hoş değil

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Eylül 15:38
23

ÖĞRETMEN - Almayın sonrada çocuklarımızdan başarı beklemeyin

Peki elbistan oo ile Şeker oo ne var ki 850 olması gereken elbistan oo 1700 kişi ki şeker de öyle

Eeee kaymak kitaptan vuranlar niçin servise para veriyor

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Eylül 15:38
22

Münif - Devlete teşekürlerimizi sunuyoruz.ama kitaplar içerik olarak yeterli değil kaynak kitapların ne sakınvası var onuda anlamıyorum çocuklar için herşey değer

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Eylül 15:38
21

X - Hepsi rant kapisi meb bildigi halde 3 maymunu oynuyor adamlar kirtasiye gitsin su okulun kaynagini ver desin cikarip veriyor yada onlar su kirtasiye ile anlasmali diyor boyle bir mantikla ne olmasini bekliyorsunuz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Eylül 15:38
20

Kayseri den rant kapısı - Yayınevleri formülü bulmuş ...öğretmen ve yayın evleri çocukları rant kapısı yaptı.Devlet kitap vermiyor mu...Madem bu konuda yayın evleri biz devletten daha nitelikli yiz diyorlar devletin verdiği kitapları bunlar bassın şuan 3 öğrencim var sadece birinin ki 400 tl kaynak kitap ücreti devletten dahamı üstün bu yayın evleri bunca para kimlerin cebine giriyor..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Eylül 15:38
19

Hakikat - Bu akla zarar icraatlarınızla Elbistan'i lider şehir yaparsınız.Amma ne zaman?Balık kavaga çıkınca.Elbistan ilçe Mem siyasete batmış.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Eylül 15:38
18

İsimsiz - Ögretmen kitap istediyse kendisi icinmi velinin cocugu icin ne kadar abartlılar başka sey olsa para bulunur egitim için

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Eylül 15:38
17

muallim - Elbistan da veli öğretmen ve okulların eğitim yarışı psikolojik bir rahatsızlığa dönmüş durumda elbistanın karantinaya alınıp acilen insanların rehabilite edilip topluma kazandırılması lazım yoksa kısa zaman içinde toplu intiharlar falan bekliyorum..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Eylül 15:38
16

Ali karabayir - Benim.çocuğuna öğretmeni su kitabi alacaksın , su kitabevi ile anlaştım, vede su fiyata anlaştım başka yerde bulunmazsın diyor , ben almaya gidiyorum dediği fiyattan dah yükseğe , almazSam çocuğum arkadaşlarım.almış bende alacak diyor, hadi gel de alma

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Eylül 15:38
15

xxxcevaba atfen isim yazılır - 3 ögrenciye 1 hafta içerisinde180 tl kaynak kitap parası verdim...daha 4 adet de eksik

hergün bir şey çıkarıyorlar bir de anlaşma yaptık diyorlar normal fiyatı 38 miş anlaşmalı

25 miş bu kadar kar marjını 30 senelik esnafım ben görmedim yorum büyüklerimizin......

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Eylül 15:38
14

Antiokos - Okul isimleri yayınlansın. Yayınlansın ki kendi menfaatleri için vatandaşı külfet altına sokmaya çalışanlar kimlermiş herkes bilsin. Eğitim ticarete alet edilmemeli...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Eylül 15:38
12

VATANSEVER - Öğretme becericisi düşük olan bazı öğretmenler kopya kullanarak ögrenciye birşeyler katmak için kaynak arayışı içine düşüyor demekki bir bilgi birikimi yok esefle kınıyorum...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Eylül 15:38
11

Hidayet Aptik - Arkadaşlar devletimiz saolsun kitabı veriyor fakat öğretmen lerim izde bizim çocuklarımız için uğraşıyor onları daha üstün seviyeye taşımak için aldiriyor neden iyi yönünden bakmiyorsunuz giden para kitaba gitsin herşeye gitmiyormu öğretmenlere haksızlık ediyorsunuz bence

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Eylül 15:38
10

Mu - Aynen devam ediyor hemde neredeyse her gün bi kitap alınıyor bide kırtasiyeciler rant yapıyor

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Eylül 15:38
09

Vatandas - O sikayeti yapanlar acaba cocuklarinin devletin verdigi kitaplarin icine icerigine bakmislar mi acaba bu kadar basarili ogrencilerin kaynak kitapla edindigi bilgi 2 ye katlanmistir lutfen yapmayin herkez cocugunuz icin ugrasiyor gelecegi icin ben destekliyorum okul kitaplari yetersiz ben cocuguma aliyorum ve itiraz etmiyorum sonucta hic bir ogretmen parayi cebine almiyor

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Eylül 15:38
08

Ahmet - Açiklama yetmez denetleyin kardeşim.idare öğretmene öğretmen veliye veli kitapçiya .Ne olur SIKI denetim yapin.Yoksa böyle gitmez.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Eylül 15:38
07

Müdürüm - Açıklamanızın arkasında duracağınızı ümidi ile teşekkür ediyorum . Durmazsanızda lütfen bu KAYNAK (YANDAŞ) KİTAP KIRTASİYE VE KONFEKSİYON TEKELİNDE DEĞİLDE AYNI KAYNAK KİTAPLARI VE KIYAFETİ EN AZINDAN BİRKAÇ ESNAFTA BULABİLELİM

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Eylül 15:38
06

ahmet - inşAllah icraata geçerde biz veliler madur olmayız.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Eylül 15:38
05

Aynur - Devletin verdiği kitaplar yetersiz olunca kaynak alınıyor Bunu çözüm devletinverdigi kitaplarda dahada soru anlatım olsun çocuklarımızın gireceği sınavlara yeterli olursa kitap ta alinmaz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Eylül 15:38
04

Burtulu - görüşlere saygı duyuyorum..Ancak.Öğretmenlerimizi tahkikat vb gibi şeylerle tehdit etmeyelim.Öğretmenlerimizi yıldırmayalım..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Eylül 15:38
03

Serdsr - Bòyle burda yorum yaparak birsey r coxum bulunamaz sadece gecici cozumler bulunur.Herkes Bimere yazsin bakalim ne olacak yazin bimere Adamin Aklıni Alirlar.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Eylül 15:38
02

Garip İZ - Tabiki isteyen veli alir isteyen veli almaz bu sinav sistemi devamettigi olcude de aliniyor. Veli dershane, etut merkezi her neyse ona dunya kadar para veriyor.okula gelince bir kaynak kitabi zor geliyor.Evet milli egitimin kitaplari guzel ama test sinavina yetersiz kaliyor bunu biliyoruz veliler kendi almali cocugu icin test felan ogretmen aldirmamali.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Eylül 15:38
01

Elbistanli - Devlet kitaplari yeterli icerikle gonderirse kaynak kitabada gerek kalmaz ayrica ogretmen kadarda biz aileler ogretiyoruz dersleri buda zor oluyor

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Eylül 15:38