Kur’an öğrenmenin sevincini yaşadılar

Elbistan Esentepe 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursu’nda eğitim gören 118 minik öğrenciden 81’inin Kur’an-ı Kerim öğrenmesi dolayısıyla bir program düzenlendi.

Kur’an öğrenmenin sevincini yaşadılar
Kur’an öğrenmenin sevincini yaşadılar
+5
Haber albümü için resme tıklayın

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ‘Okul Öncesi Din Eğitimi Projesi’ çerçevesinde Elbistan’a bağlı Esentepe Mahallesi’nde açılan 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursu’nda eğitim gören öğrenciler, Kur’an-ı Kerim öğrenmenin mutluluğunu yaşadı. Şarkılar ve oyunlar eşliğinde Kur’an-ı Kerim ve dini bilgiler eğitimi alan öğrenciler, kendilerine harcanan emeğin karşılığını da en güzel şekilde vermiş oldu. Çocukların Kur’an-ı Kerim öğrenme sevincine Elbistan Müftüsü Muhsin Demirel ve aileleri de ortak oldu.

Esentepe 4-6 Grubu Yaş Kur’an Kursu’nda eğitim gören öğrencilerden 81’i, yaklaşık 3 ay gibi kısa bir sürede Kur’an-ı Kerim öğrenmeyi başardı. Bu başarıyı taçlandırmak isteyen kurs öğreticileri ve aileler, Kur’an-ı Kerim öğrenen çocuklar için tören düzenlendi. Elbistan Müftüsü Muhsin Demirel, müftülük personeli ve velilerin katıldığı tören, çocukların seslendirdiği ilahiler ve dualarla ayrı bir havaya büründü. Minik öğrenciler, öğrendikleri Kur’an-ı Kerim surelerini de okumayı ihmal etmedi.

Program, 2 yıldan beri 4-6 Yaş Kur’an Kursu’na giden ve 2 kez Kur’an-ı Kerim’i hatmeden Yunus Kaan Karaoğlan’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra mikrofona gelen Elbistan Müftüsü Muhsin Demirel, açıklamasında 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kurslarının çocukların gelişimi üzerindeki önemine vurgu yaptı.

Vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda geçtiğimiz yıl 5 bölgede açılan 4-6 Yaş Kur’an Kursu sayısının 7’ye yükseltildiğini hatırlatan Müftü Demirel, “Bir millet eğer çocuklarına değer vermezse, çocuklarını yetiştiremezse o millet önünü göremez. Onlara vereceğimiz en büyük değer öncelikle onları bize lütuf eden Rablerini onlara öğretmektir. Sevgili Peygamberimizin (sav) peygamber sevgisini onların minik yüreklerine yerleştirmektir. Diyanet İşleri Başkanlığımızın başlattığı 4-6 Yaş Kur’an Kursları da çocuklarımıza dinimizi, yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’i öğretmesinin yanı sıra Peygamber (sav) sevgisini aşılayan bir bilgi, duygu birlikteliği inşa etmeye yöneliktir.

İlçemizde açılan 4-6 Yaş Kur’an Kurslarımızdan biri olan Esentepe Kur’an Kursumuzda 118 çocuğumuzdan 81’i Kur’an-ı Kerim öğrenerek büyük başarı sağlamıştır. Bu gün de bu çocuklarımızın sevincine ortak olmak için böyle bir program düzenlendi. İnşallah, önümüzdeki dönem de bu bilgilerini daha ileriye taşıyacaklar. Bu kursların açılmasında katkısı olanlara, ailelerimize ve gayretlerinden ve emeklerinden dolayı da kurs hocalarımıza teşekkür ediyorum. Allah, onlardan razı olsun” şeklinde konuştu.

Müftü Demirel’in konuşmasının ardından öğrenciler sahneye çıktı. Çocukların seslendirdikleri ilahiler ve okudukları dualar ilgiyle izlendi. İkiz kardeşler Muhammet Can ve Muhammet Salih Ay’ın seslendirdiği ‘Dua’ şiiri de katılanlardan büyük alkış aldı.

16 Oca 2018 - 17:49 - Eğitim & Kültür


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

26

Ahkxn - Yarabbim bular nasıl zihniyet gelinlikmiş şiplak çıksalardı şarki söyleselerdi daha hoş oludu demi onlar ne emekle yetiştigini nereden bileceksiniz ki emege saygınız olsun bari

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Ocak 17:49
25

Elbistan - Sizler kafaniza göre yorumlar yapıyorsunuz.gerci sizde bunları anlayacak kafa yok ki.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Ocak 17:49
24

elbistanlı - Yani 50 yaşındaki bir kimse de Kur`an-ı Kerim`i okumayı öğrenebilir, Ama onu usulüne göre okumayı öğrenebilmek için küçük yaşlarda bu eğitimi alması gerekir Bu çok önemlidir

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Ocak 17:49
23

Elbistan - Gelinlik mevzusuna takılanlar hiç mi yakinlarinizin düğününde kızlarıniza gelinlik giydirmediniz hiç ben çok gördüm henüz bir yaşındaki kız çocuğuna bile giydireni konu İslam olunca nasıl da konuşmayı biliyorsunuz donunde kendi halimize l

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Ocak 17:49
22

Elhamdulillah - Ağaç yaş ken eğilir atasözü ne güzel söylemiş Atalar muslumanligin yaşı yoktur ana karninda başlar dinden haberi olmayan bunu anlayamaz kuranı okudukca onların sewincini heyecanını görmek dünyadaki en güzel şey bence.bundan daha güzel zevk olamaz.Ruj meselesine gelince çocukların yüzünde en ufak bir şey yok.sadece fotoğraflarda oynama olmuş.çatlak sesler her yerde var her alanda var inşAllah bu çocuklarımız büyüyüp bu çatlak sesleri değiştirecek.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Ocak 17:49
21

Ayşe - Yorumlar çok komik sanki el kadar çocukları kınkanmışsınız

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Ocak 17:49
20

Elbistan - Ne kadar sınırlı bir beyne sahipsiniz iki resme bakarak bu yorumları yapıyorsunuz komiksiniz yazık gerçekten

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Ocak 17:49
19

Nida - Bir çok kesim gitar kursuna yollarken çocukları çocuk olmuyorda kuran kerim okununca mi çocuk oluyor.Peki japonya ya özenen şahıs onlar böcek yiyor sende yermisin?Kiz çocuğu eline tarak alıp şarkı söyleyince sanatçı olmak mı aşilaniyor.Kimse hiç birşey için zorlanmaz her aile üzerine düşeni yapar siz ailenizin sorumlulugu ile ilgilenin her aile gibi isteyen evladını istediği yere yöne yöneltir.Rahatsız olan beğenmeyen yapmasın yada japonya ya taşınsın

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Ocak 17:49
18

Meral - Biz öyle gördük müslüman bir ülkede o çocukların icinde benimde cocugum da var bu egitimi aldigi icin cok mutluyum o gelinlik degil hicazet elbisesidir olmasi gerekende o dur her seyi sacma sacma seyleri ogrenceginize bunlari ogreniniz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Ocak 17:49
17

hacı kerim - arkadaşlar bu yazdıklarınız hepsi saçma insan kendisi nasılsa olanlarıda o gözle görür insanları amabu nenle yapılan güzellikleri eleştirmek insanlığa sığmaz çoçuklar küçük yaşta kuranı ve dinini öğrenmesse saba birgün hanımını hem döğer hemdeöldürür

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Ocak 17:49
16

adsiz - lan gerizekalı ilerici şahıslar o çocukların hiç birinde makyaj yok üstündekiler gelinlik değil iyi bakın mini sort giyip kilisede çekilse bu fotolar kimsenin sesi çıkmaz demi ne ileriden haberiniz var ne dinden yahudileri yerleştirdiği zihniyetle konuşuyorsunuz kimsenin evliliğe ozendirildigide yok öksüzlerin müslüman kişilere yapıştırmanız ön yargılarınızdan arının artık

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Ocak 17:49
15

Muhammed eren kalkan - Allah sevgisiyle çarpan minik yürekleri candan kutluyorum.Emeği geçenlere milletçe teşekkür etmeliyiz.Çünkü kısa bir zamanda geleceğimizin sahiplerinin gönüllerine sevgiyle dokunmuşlar.Bu başarıyı içlerine sindiremeyenlere rağmen Rabbim nurunu tamamlayacaktır.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Ocak 17:49
13

Zekerya - 4 yaşında bir çocuğa hafızlık niye öğretilir, gelinlik niye giydirilir, başı neden örtülür? Burda okuma yazmayı bırak daha çevresindekileri yeni yeni idrak edebilecek çocuklara din aşılandığına mı üzüleyim, 4 yaşında ki bir kız çocuğuna gelinlik giydirip zihnine hayatının tek rollünün evlenmek olduğunun kafasına kazınmasına mı üzüleyim, o kız çocuğunun başını örten gerici güruhun o yaştaki bi çocuğun saçının telinden tahrik olmasına mı üzüleyim. Yazık gerçekten yazık çekin şu iğrenç ellerinizi çocukların üzerinden artık!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Ocak 17:49
12

Bekir - Nasıl böyle yorum yapabiliyorsunuz resimlere bakarak programda biriniz var mıydı yok çocuklarda ruj yoktu resim üzerinde yapılan renklendirme ayrıca o çocuklar rond gösterisi yaptığı için kostüm giydiler benim çocuğum da bu kurslara gidiyor ahlak konusunda din eğitimi konusunda çok güzel bilgiler öğreniyor. Gelin damat dersleri verilmiyor kurslarda. Emeğe biraz saygı duyun....

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Ocak 17:49
11

Y. - Sen hiçbişeye üzülme bukadar çirkin yorumunun ardindan üzülme uzulecek birsey yok gurur duyuyorum öğrenen ve ogretenlerden.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Ocak 17:49
10

Mevlüt ÇANAK - Arapça öğrendiler,Kur'an değil.Öğrenmek için önce okuduğunu anlamak lazım.EVlatlarına Kur'an öğretmek isteyenler Elmalılı Hamdi YAZIR'ın Tefsiri TÜRK çocuklarının Öğrenmesi için BAŞBUĞ Mustafa Kemal ATATÜRK tarafından yazdırılmıştır.Arap seviciliğine prim vermeyin.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Ocak 17:49
09

Mümin - Piagetin bilişsel gelişim dönemlerini çok iyi öğrenmişsin ama Peygamberimizin (SAV) hadislerinden bihabersin. Bak mesela sana bir tanesini öğreteyim hemen."Resulullah (aleyhissalatu vesselam) buyurdular ki: "Yedi yaşına geldi mi çocuğa namazı emredin." Ebu Davud, Salat 26, (494); Tirmizi, Salat 299, (407). Çocuk namaz kılmak için duaları bilmelidir. Duaları doğru okuması için de Kur'anı doğru okumalıdır. Biz piagetin değil Resulullah'ın yolunu seçtik çok şükür. De ki: Hak geldi, batıl yok oldu. Şüphesiz batıl, yok olmaya mahkûmdur.”(İSRA-81)

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Ocak 17:49
08

Sami - Çocuklarda soyut işlemler dönemi 12+ yaşından itibaren başlamaktadır (bireysel farklılıklar söz konusu olabilir)

Bu dönem öncesi verilen soyut bilgilerin kalıcı olması ya da amacına uygun olması mümkün değildir. 12 yaş altındaki çocuklar 5 duyu organının algıladığı şeyleri özümsemesi imkansızdır. Bu yaştaki çocuklara Mutlak saygı duyması, itaat etmesi gereken Kavramlar öğretilirse, ileride bu kavramları değersiz olarak görecektir. Vaktinden önce verilen eğitim, eğitim değil felaket olur.

Malese müslüman bir nesil yetiştiriyor sanıyoruz ama ateist bir nesil geliyor.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Ocak 17:49
07

ELBS - KIZLURU GELİNLİK ERKEKLEREDE DAMATLIK GİYDİREREK Mİ

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Ocak 17:49
06

Mümin - Mine:1.İlim irfan Kur'an-ı Kerim'dedir zaten, Kuran okumadığın yorumundan belli.

2. O giysiler gelinlik değil, internetten biraz araştır cehaletini giderirsin.

D: 1.Japomlar hangi millet -ben hiç duymadım- sen hangi gezegendensin?

2. Çocuklara önce Ahlak öğretilmeli demişsin; bunu Kur'dan daha iyi yapacak bir kaynak mı var?

Elbistanlı: Ben programı yakından takip ettim hiçbir çocukta ruj, gelinlik ve damatlık yoktu, bir göz doktoruna görün.

Zekerya: Biz çocuklarımıza dini aşılamıyoruz onlar zaten Müslüman ama senin yorumlarından anladığıma göre seni iyi aşılayamamışlar. Çünkü çocuklarının başını bir program için örten Müslümanlara gerici güruh demişsin.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Ocak 17:49
05

b.kilinc - diyanetin hesabina gore

3-4 yil sonra 9 yasina gelecekler. evlilik cagina girmis olurlar.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Ocak 17:49
04

toro - arkadaşlar yorum yapmış ama bazıları ne yazdıgında haberi yok yok gelinlik yok damatlık yok japon ulan siz önce adetlerinizi ögrenin ondan sonra japonlara imrenin o bir başarı programı sen cocuklarına ne giydirirsen neye benzetiyon giysiye yorum yapıyorsan sen çıplak gez gördügün gibi islama uygun şekilde giyinmişler. mine yaşın kac senin senin ilmin neye yeter gördügün ilmi yazmıssın kendini taktim etmişsin. elbistanlı sen nerden gördün ruju.anlayacagınız siz ilim irfan sahibi degil sadece cahil bir nesilsiniz

yorumlarda maşAllah diyeceginiz yere kendinizce bahane bulmuşsunuz.yuh size

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Ocak 17:49
03

Mine - Kur'an nasıl olsa öğrenirler ilim bilim İrfan öğrensinler gördüğüm kadarıyla küçük yaşta gelin ve damat olmayı öğretmiş ler

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Ocak 17:49
02

Elbistanlı - Herşey iyi güzel de bu gelin damat müsameresi ve el kadar kız çocuklarının dudağına ruj sürmek hangi akl-ı evvelin ürünü ?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Ocak 17:49
01

D - Kuran öğrenmek onu okumak değil.Okuyan ama anlamayan toplumun hali ortada.Öncé ahlak öğretilmeli.JAPOMLAR 3.sınıfa kadar sadece ahlak ve kültürlerini öğretiyorlar.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Ocak 17:49