Karne sevincine ortak oldular

Elbistan’da yaklaşık 35 bin öğrenci ve 2 bine yakın öğretmenin 18 Eylül 2017’de başladığı eğitim-öğretim maratonunun ilk yarısı sona erdi. Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun ve daire amirleri de ilçe merkezinde iki ayrı okulda düzenlenen karne töreninde öğrencilerin sevincine ve heyecanına ortak oldu.

Karne sevincine ortak oldular
Karne sevincine ortak oldular
+7
Haber albümü için resme tıklayın

Elbistan’da yaklaşık 35 bin öğrenci ve 2 bine yakın öğretmenin 18 Eylül 2017’de başladığı eğitim-öğretim maratonunun ilk yarısı sona erdi. Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun ve daire amirleri de ilçe merkezinde iki ayrı okulda düzenlenen karne töreninde öğrencilerin sevincine ve heyecanına ortak oldu.

Türkiye genelinde yaklaşık 18 milyon öğrenci ile öğretmenler, yarıyıl tatiline girdi. Elbistan’da da 112 eğitim kurumundaki toplam 34 bin 674 öğrenci ile bin 850 öğretmen, yaklaşık 4 aydır süren eğitim-öğretim maratonunun ilkyarısını sonlandırdı. Elbistan’da temel eğitim kurumlarında 25 bin 520, ortaöğretim kurumlarında ise 9 bin 417 olmak üzere toplam 34 bin 937 öğrenci eğitim görüyor. 2017-2018 eğitim-öğretim yılının ilk yarısının tamamlanması nedeniyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce Şehit İsrafil Kargı İlkokulu’nda karne töreni düzenlendi. Programa Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Sinan Sert, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Aşık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt, Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Yılmaz, şube müdürleri ve okul yöneticileri katıldı.

Öğrencilerin karnelerini dağıtarak öğrencilerin sevinçlerine ortak olan Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, yaptığı değerlendirmede, “Bugün tüm Türkiye’de olduğu gibi Elbistan’ımızda da karne heyecanı yaşanıyor. 120’ye yakın okulumuzda özel ve resmi olmak üzere 35 bin civarında öğrencimiz karne heyecanını yaşıyor. Bizler de daire amirleri arkadaşlarımızla birlikte öğrencilerimizin karne sevincine ortak olmak için buradayız. Öğrencilerimizin karnelerini verdik. Bugün itibariyle kendilerine, ailelerine iyi tatiller diliyoruz. İnşallah bu ara tatil dönemini iyi ve verimli bir şekilde değerlendirirler. Gerek dinleme gerekse de ders çalışma açısından olsun iyi bir tatil geçirmelerini diliyoruz” şeklinde konuştu.

Karnelerin net bir başarı ya da başarısızlığın kriteri olarak görülmemesi gerektiğinin altını çizen Kaymakam Akkoyun, şöyle devam etti:

“Karne, net olarak bir başarının ya da ya da başarısızlığın belgesi değildir. Öğrencilerimizin ileriye dönük eksik kalan kısımlarının neler olduğunu göstermesi, hangi konularda daha çok çalışması gerektiği noktasında birer belgedir. Neticede bu belgeleri baz alarak öğrencilerin başarılı ya da başarısız olduğuna kanaat getiremeyiz. Asıl olan bu yarıyıl tatilinde ve yılsonunda verilen karnelerde velilerimizin öğrencilerde görmüş olduğu eksiklikleri gidermeleridir.”

Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, bu yarıyılda ödev verilmediğini hatırlatarak, “Sayın Bakanımızın, çocuklarımıza ödev verilmemesi noktasında talimatı var. Bu noktada gerekli yasal talimatlar da verildi. Biz de buradan tavsiye ediyoruz. Öğrencilerimiz, tatil boyunca ödevlere boğulmayacaklar. Tabii ki kitap okuyacaklar. Daha çok oyun oynayarak ve güzel vakit geçirecekler. Televizyonun karşısında ya da saatlerce bilgisayar başında oturmaktan bahsetmiyoruz. Daha fazla hareket ederek, daha fazla kaynaşmayı sağlayan oyunları teşvik ederek güzel vakit geçirmesini diliyoruz. Bütün çocuklarımıza iyi tatiller diliyorum. Ümit ediyorum, önümüzdeki yarıyıl bu yarıyıldan daha başarılı olacaktır. Eğitim camiamıza da iyi tatiller diliyorum. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak çalışmalara devam edeceğiz. İnşallah önümüzdeki yılın daha iyi değerlendirilmesi noktasında gerekli çalışmalar yapılacak. Güzel bir tatil olsun inşallah” ifadelerini kullandı.

Karnelerin dağıtılmasından sonra 15 günlük yarıyıl (sömestr) tatiline girecek öğrenciler yoğun geçen eğitim döneminin yorgunluğunu attıktan sonra 5 Şubat 2018 tarihinde yeniden okul sıralarına geri dönecekler. 2018-2018 eğitim öğretim yılı ise, 8 Haziran 2018 Cuma günü sona erecek ve yaz tatili başlayacak.

19 Oca 2018 - 16:28 - Eğitim & Kültür


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Zoba - Beyler hakli zaten, senede ückere müfredat degistiriyorlar, bu sevincede ortak olmalilar. Calisiyor adamlar egtimin bellemek icin.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Ocak 16:28