‘İyi Dersler Şoför Amca’ seminerlerinin 2 ve 3.periyodu tamamlandı

Elbistan İlçe Jandarma Trafik Timleri ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü personelleri tarafından okul servisi şoförlerine yönelik olarak verilen "İyi Dersler Şoför Amca" seminerlerinin 2 ve 3.periyodu tamamlandı.

‘İyi Dersler Şoför Amca’ seminerlerinin 2 ve 3.periyodu tamamlandı
‘İyi Dersler Şoför Amca’ seminerlerinin 2 ve 3.periyodu tamamlandı
+3
Haber albümü için resme tıklayın

Jandarma Genel Komutanlığı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın ortaklaşa hayata geçirdiği "İyi Dersler Şoför Amca" projesi kapsamında Elbistan’da eğitim seminerlerinin 2017/2018 eğitim öğretim yılı ilk dönemi periyodu tamamlandı. 3 periyotta düzenlenen seminerlerin 2 ve 3.sü, Elbistan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Misak-ı Milli konferans salonunda gerçekleştirildi. İlçe Jandarma Trafik Timleri ile Milli Eğitim Müdürlüğü personeli tarafından verilen eğitim seminerine çok sayıda okul servisi şoförü katıldı. ‘İyi Dersler Şoför Amca’ projesi, taşımalı eğitim sistemindeki okul servis şoförlerin trafik güvenliği, ilk yardım, iletişim becerileri ve ilgili mevzuat konusunda bilgi ve becerilerini artırarak, bu şoförlerin kapasitesinin geliştirilmesi amacıyla hayata geçirildi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Michelin Lastikleri ve TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları arasında imzalanan iş birliği protokolüyle hayata geçirilen proje ile taşımalı eğitim sistemindeki okul servis şoförlerinin eğitimi için standart eğitim programı geliştirmek ve yaygınlaşması için proje ortakları ile iş birliği yapılması hedefleniyor.

Projede ayrıca, hedef grupların gerekli belgelere ve kaynaklara ulaşmasını sağlayarak, güvenli öğrenci taşımacılığı konusunda ilgili taraflarda farkındalık ve bilinci geliştirme amacı bulunuyor. Eğitim semineri kapsamında servis şoförlerine, uymaları gereken trafik kuralları, araçlarında bulundurmaları gereken aletler, ilk yardım teknikleri, öğrencilere davranış şekilleri gibi konularda bilgi verildi. İlçe Jandarma Trafik Timi görevlileri ise seminerde servis şoförlerine uymaları gereken trafik kuralları, araçlarında bulundurmaları gereken aletler, ilk yardım teknikleri, öğrencilere davranış şekilleri gibi konularda bilgiler aktardı.

‘İyi Dersler Şoför Amca’ seminerleri, katılımcılara belge verilmesi ile son buldu.

11 Oca 2018 - 13:34 - Eğitim & Kültür


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.