İlköğretim Haftası törenlerle kutlandı

Elbistan’da İlköğretim Haftası nedeniyle tören düzenlendi.

İlköğretim Haftası törenlerle kutlandı
İlköğretim Haftası törenlerle kutlandı
+3
Haber albümü için resme tıklayın

Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayan törenler, Gazipaşa İlkokulu’nun bahçesinde devam etti.

Elbistan İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na Milli Eğitim Müdürlüğü çelengini bıraktı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından ikinci tören ise, Gazipaşa İlkokulu bahçesinde gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan kutlama programının açış konuşmasını, Gazipaşa İlkokulu öğretmeni Müyesser Cehiz yaptı.

Daha sonra mikrofona davet edilen Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, eğitimde sağlanan başarının daha da artırılması için çalıştıklarını vurguladı.

2017-2018 eğitim ve öğretim yılının hayırlı olmasını temenni eden Kaymakam Akkoyun, şunları söyledi:

“İlçemiz genelindeki özel ve resmi 118 eğitim kurumlarındaki 35 bin 188 öğrencimiz ders başı yaptı. Devletimiz tarafından 470 bin adet ücretsiz ders kitapları poşetli bir şekilde öğrencilerimizin sıralarına bırakıldı. Bu yıl 1., 5. ve 9. sınıflarda 51 zorunlu dersin müfredatında değişiklik yapıldı. Müfredatla ilgili öğretmenlerin, akademisyenlerin, sivil toplum örgütlerinin, sendikaların ve diğer paydaşların görüşleri dikkate alınarak yapılan bilimsel çalışma sonucunda, bu müfredat hazırlanmıştır. Müfredatın en önemli özelliği sade ve anlaşılır olması, değerler eğitimini temel alan, milli ve manevi değerlerin içinde olduğu bir yeni bir programdır. Ülkemiz için, çocuklarımız için yeni müfredatın hayırlı olmasını dilerim.

Elbistan olarak eğitimde iyi bir noktadayız. Özellikle Son 4-5 yılda ilçemize kazandırılan 343 derslikle birlikte, ilçemizde tekli eğitim yapan okullarımızın oranı yüzde 90’a ulaştı. Yapımı devam eden ve planlanan yatırımlarla 2019 yılında okullarımızın tamamı tekli eğitime geçecektir.

Özel eğitim gerektiren öğrencilerimize ilçemiz genelindeki okullarımızda 32 özel eğitim sınıfı açarak kendi kabiliyet, yetenekleri ve algılama düzeylerine uygun eğitim alma fırsatı sağlanmıştır. Özel eğitimdeki hedefimiz; ilçemizde bu alanda bir okul kazandırmak olup, bununla ilgili çalışmamız devam etmektedir. Üstün zekâlı öğrencilerimiz için ilçemize kazandırdığımız Bilim ve Sanat Merkezimizde 70 öğrencimiz eğitime başladı. Eğitimde yakaladığımız bu ivmenin daha da yukarıya çıkacağına inanıyorum. Tekrar emeği geçen herkese teşekkür ediyor, yeni eğitim öğretim yılının kazasız, belasız şekilde tamamlanmasını temenni ediyorum.”

Daha sonra İlköğretim Haftası nedeniyle hazırlanan program sunulurken, öğrenciler günün anlam ve önemini belirten şiirler okudular. Programda ayrıca, Gazipaşa İlkokulu’ndan mezun olan bir öğrenci, okula yene başlayan bir öğrenciye bayrak teslim etti. Öğretmenler eşliğinde hazırlanan gösterilerin sunulmasının ardından, tören sona erdi.

İlköğretim Haftası dolayısıyla düzenlenen programa; İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Sinan Sert, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Aşık, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

20 Eyl 2017 - 15:22 - Eğitim & Kültür


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Ahmet - Kaymakam bey dort dortluk bir insan insAllah gitmez baska bir yere

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Eylül 15:22