İlçe Öğrenci Meclis Başkanı seçimi yapıldı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan bir protokolle hayata geçirilen Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi kapsamında, Elbistan İlçe Öğrenci Meclis Başkanlığı seçimi yapıldı.

İlçe Öğrenci Meclis Başkanı seçimi yapıldı
İlçe Öğrenci Meclis Başkanı seçimi yapıldı
+2
Haber albümü için resme tıklayın

Elbistan’da İlçe Öğrenci Meclis Başkanı’nı belirleyecek seçim heyecanı sona erdi. Okullarda yapılan Okul Meclis Başkanı seçimlerinin ardından, Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda yapılan seçimin ardından, İlçe Öğrenci Meclis Başkanı belirlendi.

Milli Eğitim Şube Müdürü Süleyman Dere’nin koordinatörlüğünde gerçekleştirilen seçimde, ilçe genelindeki okulların meclis başkanları oy kullanarak, İlçe Öğrenci Meclis Başkanı’nı seçtiler.

Elbistan İlçe Öğrenci Meclis Başkanlığı için 15 okul meclisi başkanı aday olurken, adaylar seçim öncesinde kendilerini tanıtarak, yapmak istedikleri çalışmalar hakkında bilgi sundular.

Gerçek seçimi aratmayacak şekilde hazırlanan oy pusulaları, oy kullanma kabini ve ‘evet’ mührü ile oylarını kullanan öğrenciler, İlçe Öğrenci Meclis Başkanı’nı belirlediler.

Oy kullanan öğrenciler oy zarflarını sandığa atarken, daha sonra ise oylarını kullandıklarına dair imza atmayı da ihmal etmediler.

Yapılan seçimin ardından Çatova Ortaokulu’ndan Güler Bozkurt, Elbistan İlçe Öğrenci Meclis Başkanı seçildi. Bozkurt, Kahramanmaraş’ta yapılacak olan İl Öğrenci Meclis Başkanı seçimlerinde Elbistan’ı temsil edecek.

Seçimler sonrasında yaptığı değerlendirmede tüm adayları ve kazanan öğrencileri kutlayan Elbistan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Süleyman Dere, okullarda gerçekleştirilen bu seçimlerle öğrencilerdeki demokrasi anlayışının yerleşmesinde çok önemli bir adım atıldığını kaydetti.

Dere, “Elbistan İlçe Öğrenci Meclis Başkanını belirlemek için demokratik bir ortamda seçimler gerçekleştirildi. 15 adayımız yarıştı. Aday olan öğrencilerimiz, diğer seçimlerde olduğu gibi seçilmeleri halinde arkadaşları için neler yapacaklarını anlattılar. Yoğun bir propaganda dönemi yaşadılar. Bu tecrübe onların ilerideki yaşamları ve demokrasimiz için önemli bir adım olacak” dedi.

Dere, en çok oyu alan 3 öğrencinin, önümüzdeki günlerde Kahramanmaraş’ta yapılacak olan İl Öğrenci Meclis Başkanı seçimine katılacağını da sözlerine ekledi.

16 Kas 2017 - 14:04 - Eğitim & Kültür


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.