İHL öğrencilerinden ‘Türkülerle Buluşalım’ gecesi

Elbistan Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından Türkülerle Buluşalım isimli bir gece organize edildi. Gecede, her türkünün hikayesi tiyatro gösterisi ile canlandırılırken, daha sonra öğrenciler tarafından seslendirildi.

İHL öğrencilerinden ‘Türkülerle Buluşalım’ gecesi
İHL öğrencilerinden ‘Türkülerle Buluşalım’ gecesi
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Final Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda düzenlenen ‘Türkülerde Buluşalım’ programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Programın açış konuşmasını ise, Okul Müdürü Hasan Özcan yaptı.

Özcan, yaptığı konuşmada, Elbistan Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin geleceği hakkında bilgi verdi. Özcan, şöyle konuştu:

“Hamdolsun askeri okullar ve üniversite kapıları sonuna kadar açılmıştır. İmam Hatip öğrencileri büyük avantaj elde etmiştir. Okulumuz bu sene itibariyle sınavla öğrenci alan okullar arasına girmiştir. Gelecek eğitim öğretim yılında 90 öğrenci sınavla alınacaktır. Ayrıca fen ve sosyal bilimler projesi başvurumuz bakanlığa iletilmiş, olumlu sonuç beklenmektedir. Bugüne kadar imam hatipli öğrenciler, eskiden beri halkın kıt kanaat biriktirdikleri sadakalarla yapılmış binalarda okurlardı. Hamdolsun Elbistan’ımıza yepyeni bir bina kazandırıldı. Buna vesile olanlara şükranlarımı arz ediyorum. İmam hatip öğrencileri hem akademik başarıyı, hem de sosyokültürel kabiliyeti kazandıracak şekilde eğitim alıyorlar. Bu gece düzenlenen program ise bunun bir örneğidir.”

Daha sonra kürsüye gelen Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Beyza Küçük, birlik ve beraberlik temalı gecenin içeriği hakkında bilgiler verdi. Memleketimizin en büyük ihtiyacının birlik ve beraberlik olduğunu belirten Küçük, ırk, dil, mezhep ayrımı olmaksızın herkesin kardeş olduğunu ve buna en önemli şahidin ise türküler olduğunu söyledi.

Programda her türkünün hikayesini canlandıran öğrenciler, daha sonra ise türküyü seslendirdiler. Her türkü için ayrı bir kostümle sahneye çıkan öğrenciler, izleyicilerden büyük alkış aldılar.

Programa; Milli Eğitim Şube Müdürleri Bekir Dal ve Süleyman Dere ile Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Yılmaz ve okul müdürleri katıldılar.

23 Nis 2018 - 14:11 - Eğitim & Kültür


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

İHL - Yıllar evveliydi düşüp yollara. Aramistik seni imamhatibim. Sen bir destan oldun düştün dillere. Sinemde atessin imam Hatibim. Kıymetini bilemedik. Saygılar Şaban hocam...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Nisan 14:11