Fen Lisesi, Elbistan’ın gururu oldu

Elbistan İMKB Fen Lisesi, 2016 Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS) elde ettiği başarı ile Elbistan’ın gururu oldu.

Fen Lisesi, Elbistan’ın gururu oldu
Fen Lisesi, Elbistan’ın gururu oldu
Haber albümü için resme tıklayın

Elbistan İMKB Fen Lisesi, 2016 Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS) elde ettiği başarı ile Elbistan’ın gururu oldu.

Elbistan'ın parlayan yıldızı olan Fen Lisesi, YGS’deki okul başarı puanını da geçen yıla göre yaklaşık 50 puan artırarak, büyük bir başarıya imza attı.

İMKB Fen Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Osman Kılınç, okul idaresiyle yaptıkları değerlendirme sonucunda, bu yıl okullarının 2015 YGS’ye göre başarı grafiğini daha da yukarıya çektiğini, her yıl olduğu gibi bu yılda bütün birincilikleri bünyesinde topladığını vurguladı.

Matematik Ağırlıklı YGS-1 puan türünde bir öğrencilerinin Türkiye 2 bin 727.’si ve bütün okullar arasında Elbistan birincisi olduğunu belirten Kılınç, YGS-2 puan türünde Türkiye 3 bin 161.’sinin. YGS-3 puan türünde Türkiye 5 bin 683.’sünün, YGS-4 puan türünde Türkiye 6 bin 376.’sının, YGS-5 puan türünde Türkiye 4 bin 15.’sinin, YGS-6 puan türünde ise Türkiye 2 bin 989.’sunun Elbistan İMKB Fen Lisesi öğrencilerinden olduğunu söyledi.

Okul Aile Birliği Başkanı Osman Kılınç, bütün puan türlerinde ilçe birincilerinin Elbistan İMKB Fen Lisesi öğrencilerinden oluştuğunu belirterek, aynı zamanda 133 öğrencinin girmiş olduğu 2016 YGS sınavında, geçen yıla göre okul başarısını ortalama 50 puan civarında artırdığını ve kitlesel olarak da ilçe birinciliğini koruduğunu kaydetti.

Üniversitelere yerleştirmede belirleyici olan sınavın LYS olduğunu vurgulayan Okul Aile Birliği Başkanı Osman Kılınç, YGS’nin ardından hiç zaman kaybetmeden öğrencileri LYS'ye yoğunlaştırmak gerektiğini ve asıl başarının LYS’de ortaya çıkacağına inandığını söyledi. Kılınç, bu başarıda emeği geçen herkese, Okul Aile Birliği adına teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

Elbistan İMKB Fen Lisesi Müdürü Tayip Güneş ise, öğrencilerinin elde ettiği başarının mutluluk verici olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Okulumuz hem Elbistan'ın hem de bölgenin en önemli eğitim öğretim yuvasıdır. 2016 YGS sonuçları bizleri çok mutlu etti. Göreve geldiğimiz günden beri okulumuzun başarı düzeyini daha ileriye taşımanın gayreti içinde olduk. Türkiye 2 bin 727.’Iiği ve Elbistan birinciliği dışında da önemli bir kitlesel başarımız söz konusudur. İlk 10 binde 4, ilk 20 binde 9, ilk 30 binde 15, ilk 40 binde 25 ve ilk 50 binde ise 29 öğrencimiz bulunmaktadır.

Bu vesileyle bu önemli başarıya imza atan idarecisinden öğretmenine, hizmetlisinden, mutfak personeline kadar herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca, güvenerek evlatlarını bize teslim eden ailelerimize de teşekkür ediyorum. Onların bu güvenlerini boşa çıkarmamanın gayreti içerisindeyiz. Bu başarıda asılı emeği geçen kıymetli öğrencilerimi kutluyorum. Onlar sayesinde hiçbir emeğin karşılıksız kalmayacağını görmüş olduk. Ve en önemlisi her yıl başarı grafiğimizi daha yukarıya taşıyan seçkin öğretmen kadromuza da en içten şükranlarımı arz etmekten ayrıca onur duyuyorum.”

05 Nis 2016 - 14:35 - Eğitim & Kültür


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

07

Öğrenci velisi - Okul aile birliği , öğretmenler, öğrenciler ve tüm okul çalışanlarına verdikleri emeklerden dolayı ve Elbistanın başarı sıralamasındaki katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca okul aile birliği başkanımız Osman KILINÇ'ın ilgi ve alakalrından dolayı ayrıca teşekkür ediyorum.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Nisan 14:35
06

BİR VELİ - Elbistan İMKB Fen Lisesi idareci öğretmen ve öğrencilerini başarılarından dolayı tebrik ederim.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Nisan 14:35
05

Hemşeri - İnşAllah ,Elbistanımız'ın gelecekteki doktoru,mühendisi,eczacısı, diş hekimi kısacası büyük devlet adamı yetişmesine vesile olur.Bu konuda emeklerini esirgemeyen öğretmenlerimize,okul yönetimine ve okul aile birliği yönetim kuruluna bir hemşeri olarak teşekkür ederim

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Nisan 14:35
04

Eğitimci - İMKB FEN LİSESİ'nin müdürünü öğretmenlerini okul aile birliğini ve özelliklede başkanının .Gerçekten görevini hakkıyla yerine getiren bir okul aile birliği

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Nisan 14:35
03

Yasir celik - Seçilmiş öğrencilerin ve onlara emek verenlere teşekkürler.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Nisan 14:35
01

Ahmet Sönmez - Allah'ın izniyle bu liseye 2021 yılı LGS sınavında geçeceğim

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Nisan 14:35

ELEMANLAR ARANIYOR

KARÇEK TARIM ÜRÜNLERİ ÇALIŞMA ARKADAŞLARI ARIYORUZ

Kiralık Oto Yıkama

Kiralık Oto Yıkama şartlar yüz yüze görüşülecek 0543 485 8743

ELEMANLAR ARANIYOR

Temap harita ve inşaat Mühendislik Ön Muhasebe Personeli *Ms Office (word-excell) programlarına hakim. *Faturalama ve ön muhasebe işlerini yönetebil...

MATEMATİK DERSİ VERİLİR

İşletme mezunuyum kendi evimde İlk ve Ortaokul öğrencilerine matematik dersi vermekteyim ilgilenirseniz . Ayrıntı ve bilgi için 0543 583 86 11

BAYAN ELE­MAN ARA­NI­YOR

BAYAN ELE­MAN ARA­NI­YORÇay ve te­miz­lik yemek iş­le­ri­ne ba­ka­cak bayan ele­man ara­nı­yor.Mü­ra­ca­at şah­sen ya­pı­la­cak­tır. GÜ­MÜŞ­LER TRAK­T...

KİRALIK İŞYERi

Kızılcaoba Mahallesi Kışla Caddesi Corcular Market yanı 66 m2 işyerim kiralıktır. Tel: 0 543 618 21 04

BAYAN ELEMAN ARANIYOR

BAYAN MUHASEBE ELEMAN ARANIYOROrganizede kurulan işletmemize iş tecrübesi olan bayan muhasebe elemanı alınacaktır. Tel: 0553 940 23 75 Mail:Ybmermerr@...

KAYIP İLANI

Saraykent Ehli Beyt Cami taraflarında Şok Markete gidilen yolda altın zincir kolyem kaybolmuştur bulan kişinin Ehli Beyt Cami Hocasına vermelerini ric...

KAYIP İLANI

Bileklik 2 yarım altın ve 1 çeyrek altınım kaybolmuştur. Bulanların ve görenlerin insaniyet namına bu telefona bildirmeleri rica olunur.

0542 214 33 42

ELEMAN ARANIYOR

Bilgisayar kullanmasını bilen diksiyonu düzgün bayan çalışma arkadaşı arıyoruz.Vestel Bayii

Tel. 0 538 0970439