Elbistanlı öğrencilerin Prag’daki staj programı sürüyor

Akşemsettin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, ERASMUS+ programı kapsamında Çekya’nın başkenti Prag’da kanser hastalığı ile ilgili konularda eğitim alacakları staj programına devam ediyor.

Elbistanlı öğrencilerin Prag’daki staj programı sürüyor
Elbistanlı öğrencilerin Prag’daki staj programı sürüyor
+2
Haber albümü için resme tıklayın

Akşemsettin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin öğrencileri, ERASMUS+ programı kapsamında desteklenmeye değer görülen ve "Onkoloji Hemşireliği ve Hasta ve Yakınları İle İletişim Stajı" isimli proje kapsamında eski ismi ile Çek Cumhuriyeti, yeni ismi ile Çekya’nın başkenti olan Prag’da proje ortağı kurum olan “Střední zdravotnická škola” okulunda staj eğitimlerine devam ediyor. Öğrenciler, 13 günlük staj programını yarıladı. Öğrenciler, staj programının tamamlanmasının ardından 27 Ocak’ta Türkiye’ye geri dönecekler.

Staj programı ile ilgili olarak bilgi veren Akşemsettin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mikail Şahin, “Öğrencilerimiz, Kanserin Etyolojisi, Kanser Türleri, Kanserde Kullanılan Tanı Yöntemleri, Tedavi Yöntemleri, Kanserli Hastanın Beslenmesi, Kanserli Hastaya Psikolojik Yaklaşım, Psiko-Sosyal Destek ve Hasta Hemşire İlişkisi, Kanserli Hasta ve Ailesinin Eğitimi, Kanserden Korunma ve Erken Tanının Önemi konularında ‘onkoloji hemşireliği’ ile ilgili bilgi edinme ve staj eğitimlerine başladı. Projenin süresi, 2 hafta olarak belirlenmişti. Öğrencilerimizin ufkunun açılmasına, değişik kültürleri tanımalarına vesile olacağını düşünüyoruz. Bu staj programı sayesinde proje kapsamında öğrencilerimiz beraberlerinde giden öğretmenimiz ile orada yapılan sağlık alan eğitimini ve staj eğitimini gözlemleyip farklı bir tecrübe kazanacaklarını da düşünüyorum” dedi.

23 Oca 2018 - 12:26 - Eğitim & Kültür


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.