Elbistanlı akademisyen, Prag’ta Türkiye’yi temsil etti

Türkiye Okul Öncesi Eğitimini Geliştirme Derneği Başkanı ve Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Elbistanlı akademisyen Doç. Dr. Serap Erdoğan, Çekya’nın başkenti Prag’ta düzenlenen konferansta ülkemizi temsil etti.

Elbistanlı akademisyen, Prag’ta Türkiye’yi temsil etti
Elbistanlı akademisyen, Prag’ta Türkiye’yi temsil etti
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Türkiye Okul Öncesi Eğitimini Geliştirme Derneği Başkanı ve Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Elbistanlı akademisyen Doç. Dr. Serap Erdoğan, Çekya’nın başkenti Prag’ta düzenlenen konferansta ülkemizi temsil etti.

1967 yılında kurulan Türkiye Okul Öncesi Eğitimini Geliştirme Derneği’nin Elbistanlı Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Serap Erdoğan, Çekya’nın başkenti Prag’ta gerçekleştirilen Organisation Mondiale pour l´Éducation Préscolaire (OMEP) 2018 yılı uluslararası toplantısına Türkiye’yi temsilen Doç. Dr. Nalan Kuru Turaşlı ve Nurbanu Parbucu ile birlikte katıldı.

2 yıldır Elbistanlı hemşerimiz Doç. Dr. Serap Erdoğan’ın yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Türkiye Okul Öncesi Eğitimini Geliştirme Derneği, 11 Eylül 1972 tarihinden bu yana Erken Çocukluk Eğitimi Dünya Organizasyonunun (Organisation Mondiale Pour L’Education Préscolaire – OMEP) Türkiye Milli Komitesi olarak da çalışmalarını sürdürüyor. Dünya ülkelerinde Okul Öncesi Eğitimini Geliştirme adına faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu uluslararası bir federasyon olan OMEP, aynı zamanda UNICEF’in danışmanı olarak ta bir görev yükleniyor.

Doç. Dr. Serap Erdoğan kimdir?

Lisans öğrenimini 1992-1997 yılları arasında Ankara Üniversitesi Ev Ekonomisi Yüksekokulunda; yüksek lisans ve doktora öğrenimini ise 1999-2007 yılları arasında Ankara Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bilim Dalında tamamlamıştır. 1997-1998 yılları arasında okul öncesi öğretmenliği yapmış, 1998’de Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Araştırma Görevlisi olarak atanmıştır. 2007 yılında aynı bölümde Yardımcı Doçentlik kadrosuna atanmış, 2011’de Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanında Doçentlik unvan ve yetkisini almıştır. Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalında 2012 yılında Doçentlik kadrosuna atanmıştır. Anadolu Üniversitesi bünyesinde çocukların matematik becerilerini desteklemeye yönelik “Çocukların Matematik Atölyesi” adlı merkezin kurucu üyesi ve başkanı olarak görevini sürdürmektedir.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi erken çocukluk merkezlerinde dezavantajlı çocuklarla çalışmalar yapmakta ve öğretmen eğitimleri yürütmektedir. 2015 yılından bu güne Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinde Çocuk Gelişimi Ön Lisans Programının koordinatörlüğünü yürütmekte ve derslerin uzaktan eğitim ile yürütülmesi sürecinde etkin görev almaktadır. 2016 Mart ayında Dünya Erken Çocukluk Eğitimi Teşkilatının (Organisation Mondiale Pour L'Education Prescolaire-OMEP) Milli Komitesi olan “Türkiye Okul Öncesi Eğitimini Geliştirme Derneği-TOÖEGD” Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmektedir.

Halen Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalında lisans ve lisansüstü düzeyde eğitim ve öğretim görevlerini sürdürmekte, bilimsel araştırmalar ve projeler yürütmektedir.

02 Tem 2018 - 16:09 - Eğitim & Kültür


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

03

Kemal Gotürler - Tebrikler ve başarılar diliyorum Elbistan için gurur verici selamlar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 02 Temmuz 16:09