Elbistan’da okullar ‘Z-Kütüphane’ ile donatılıyor

İçerisinde internet hizmeti olan, dijital kitap içerikleri ile ( e-kitap, z-kitap ) zenginleştirilmiş, öğrenciye dilediği zaman destek verecek olan ve ‘Z-Kütüphane’ olarak tanımlanan, zenginleştirilmiş kütüphane kavramı Elbistan’da hayat bulmaya başladı.

Elbistan’da okullar ‘Z-Kütüphane’ ile donatılıyor
Elbistan’da okullar ‘Z-Kütüphane’ ile donatılıyor
+3
Haber albümü için resme tıklayın

Elbistan’da 3 okulda bulunan Z-Kütüphane’den 1’i de Elbistan Şehit Er Cuma Potuk Yatılı Bölge Ortaokulu'nda (YBO) açıldı. YBO’daki Z-Kütüphane’nin açılış kurdelesini Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt tarafından kesildi.

Açılış sonrasında değerlendirme yapan Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, Z-Kütüphane’nin ilçedeki eğitime katkı sunacak bir çalışma olduğuna dikkat çekti.

”Elbistan’da Şehit Er Cuma Potuk Yatılı Bölge Ortaokulu'nda bulunan Z-Kütüphane’nin açılışını gerçekleştirdik. Z-Kütüphane’ler 2015 yılından itibaren yapılmaya başlandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından koordine ediliyor. Şuanda Elbistan’da 3 okulumuzda Z-Kütüphane var. Şehit Jandarma Er Levent Kuşoğlu ve Şehit Abdullah Tayyip Olçok Ortaokulumuzda da Z-Kütüphane bulunuyor.

Z-Kütüphane, sadece okullar değil bölge istifade edebilir. Mevcut öğrencilerinin haricinde genel bir çerçeveye hitap ediyor. Z-Kütüphane’nin içerisinde yaklaşık 1000 adet var. 9 adet bilgisayar var. Yazıcısı, satranç takımları, etkileşimli tahtası, okuma masaları ve dinlenme köşesi var. Aynı zamanda internet ağı mevcut. FATİH Projesi üzerinden bağlantı gerçekleştiriliyor. Öğrencilerimiz buradan EBA’ya bağlanıp kendi dersleriyle ilgili, notları ve çalışmaları ile ilgili notlara buradan ulaşabiliyorlar. Z-Kütüphane’lerin iyi ve doğru bir şekilde kullanılmasını sağlamak için öğretmenlerimiz hizmet içi eğitim aldı” dedi.

Öğrencilerin birbirlerini rakipten ziyade sıra arkadaşı olarak görmeleri gerektiğinin altını çizen Kaymakam Akkoyun, “Öğrencilerimizin bir yarış kulvarına girmiş hangisi birinci olacak, hangisi ikinci olacak mantığı ile bakmamak lazım. Milli Eğitim Bakanlığımız da bunu tavsiye etmiyor. Sıra arkadaşı olsun, rakibi görmesin. Beraber ve birlikte paylaşabilecekleri bir arkadaşlık olarak görsünler. Bu kütüphanelerde de bunu sağlamaya çalışıyoruz. Öğrencileri, yarış ortamına sokup da testte ne kadar başarılı olacaklarını ölçmek ve bu anlamda yetiştirmek yerine ileride daha başarılı olabilmeleri için kitap okumaları gerekiyor. Hepimizin okuması gerekiyor. Sınavlardaki başarı dahil olmak üzere hayatta başarılı olmak için kitap okumaları gerekiyor. Z-Kütüphaneleri ve bütün kütüphaneleri çok iyi kullanmaları gerekiyor. Bu Z-Kütüphane’nin ilçemize kazandırılmasında emeği ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. İnşallah güzel çalışmalara, hayırlı ve güzel başarılara vesile olur” ifadelerini kullandı.

Z-Kütüphane’nin açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından okul mutfağında hazırlanan aşure, katılımcılara ve öğrencilere ikram edildi.

18 Eki 2017 - 14:03 - Eğitim & Kültür


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.