Elbistan’da ilk LYS yarın yapılacak

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından, Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) yapılmasına karar verilen ilçe merkezleri arasında yer alan Elbistan’da, ilk LYS yarın yapılacak.

2017 Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS), 81 il merkezinin yanı sıra bu yıl ilçelerde de yapılacak. 461 Sınav Merkezi kodu ile sınav yapılacak merkezler arasında Elbistan’da yer alırken, binlerce aday Elbistan’ı tercih etti. Bugüne kadar YGS ve KPSS gibi sınavların başarıyla uygulandığı Elbistan’da, ilk defa LYS yapılacak. ÖSYM’nin sınav merkezleri arasına aldığı Elbistan’da yaklaşık 3 bin 500 aday sınava girecek.

10-11 Haziran ve 17-18 Haziran 2017 tarihlerinde ve 5 ayrı oturumda yapılacak olan LYS, bugüne kadar sadece il merkezlerinde yapıldığı için adayları yorucu bir süreç bekliyordu. Bir gün önceden il merkezine giden adaylar, geceyi ise otelde geçirip, bir hafta sonra aynı sıkıntıyı tekrar yaşıyordu.

ÖSYM’nin aldığı karar ile Elbistan’da sınav merkezleri arasına alınırken, Elbistan’ın yanı sıra, Afşin, Nurhak ve Ekinözü ile Malatya’nın Darende ilçesinden çok sayıda aday sınava Elbistan’da girecek. Elbistan’a en uzak ilçe olan Nurhak’tan 30 dakikalık bir yolculuk ile ulaşım sağlanabilirken, adaylar yol ve kalacak yer sıkıntısı yaşamadan, sınava katılabilecekler.

Elbistan’da 10 okul binasında yapılması planlanan LYS’nin her bir oturumuna katılacak öğrenci sayıları şöyle: LYS 1’e 3 bin 220, LYS 2’ye bin 820, LYS 3’e 3 bin 340, LYS 4’e 2 bin 350, LYS 5’e ise 250 aday katılacak.

2017 LYS ne zaman yapılacak?

LYS-1: Lisans Yerleştirme Sınavı-1 (Matematik) Tarihi, Saati ve Süresi: 11 Haziran 2017 (Pazar), 10.00, 135 dakika.

LYS-2: Lisans Yerleştirme Sınavı-2 (Fen Bilimleri) Tarihi, Saati ve Süresi: 17 Haziran 2017 (Cumartesi), 10.00, 135 dakika.

LYS-3: Lisans Yerleştirme Sınavı- 3 (Edebiyat-Coğrafya) Tarihi, Saati ve Süresi: 18 Haziran 2017 (Pazar), 10.00, 120 dakika.

LYS-4: Lisans Yerleştirme Sınavı-4 (Sosyal Bilimler) Tarihi, Saati ve Süresi: 10 Haziran 2017 (Cumartesi), 10.00, 135 dakika.

LYS-5: Lisans Yerleştirme Sınavı-5 (Yabancı Dil) Tarihi, Saati ve Süresi: 17 Haziran 2017 (Pazar), 14.30, 120 dakika.

LYS yapılacak ilçe merkezleri:

Kahramanmaraş-Elbistan, Adana-Ceyhan, Adana-Kozan, Kocaeli-Gölcük, Kocaeli-Körfez, Ankara-Polatlı, Konya-Ereğli, Antalya-Alanya, Antalya-Manavgat, Manisa-Akhisar, Manisa-Salihli, Manisa-Turgutlu, Aydın-Nazilli, Balıkesir-Bandırma, Bursa-İnegöl, Muğla-Fethiye, Diyarbakır-Bismil, Diyarbakır-Ergani, Ordu-Ünye, Samsun-Bafra, Gaziantep-Nizip, Samsun-Çarşamba, Hatay-Dörtyol, Hatay-İskenderun, Hatay-Kırıkhan, Tekirdağ-Çorlu, Tokat-Erbaa, Mersin-Tarsus, Şanlıurfa-Siverek, İzmir-Menemen, Van-Erciş, Kırklareli-Lüleburgaz, Zonguldak-Ereğli, Kocaeli-Gebze, Osmaniye-Kadirli, Balıkesir-Edremit, Bitlis-Tatvan, Mersin-Silifke, Tekirdağ-Çerkezköy.

09 Haz 2017 - 14:38 - Eğitim & Kültür


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Muhammet - Defalarca yazdım müthiş bir hizmet ve önemli bir ayrıcalık olmayan yada bitmeyen işlere sürekli teşekkür edenler yeterince anlamadı bu hizmetin önemini herşeyden önce olumlu bir ayrıcalık birçok hizmetin zamanında gelmediği ilçemiz çok önemli bir hizmete kavuşmuştur öğrencilerimiz adına ilgilenen herkese teşekkürler

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Haziran 14:38