Ekinözü’nde şehit edilen 3 öğretmen için anlamlı çalışma

İLKSAN, 22 yıl önce PKK’lı teröristlerce Ekinözü ilçesinde şehit edilen 3 öğretmenin anısını yaşatabilmek için 22 Nisan’ı ‘Şehit Öğretmenleri Anma Günü’ olarak kabul edilmesini önerecek.

Ekinözü’nde şehit edilen 3 öğretmen için anlamlı çalışma
Ekinözü’nde şehit edilen 3 öğretmen için anlamlı çalışma
Haber albümü için resme tıklayın

22 Nisan 1996 tarihinde Ekinözü İlçesine bağlı Altınyaprak köyünde PKK terör örgütü mensuplarınca şehit edilen 3 ilkokul öğretmeni, Milli Eğitim Bakanlığı İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı (İLKSAN) tarafından anılıyor.

İLKSAN Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Yılmaz, Ekinözü ilçesine bağlı Altınyaprak köyü ilkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerinin yapılmaması konusunda PKK terör örgütü tarafından, ancak 22 Nisan akşamından itibaren okullarını bayraklarla süsleyerek tören hazırlıkları yapan Nurettin Aslan, Hacı Ömer Serin ve Aydın Yılmaz isimli öğretmenlerin aynı gece içinde şehit edildiklerini anımsatarak, “Olaya müteakip kahraman meslektaşlarımızın katillerini etkisiz hale getiren Türk Silahlı Kuvvetlerinin 22 Nisan 1996’da Erzincan-Kemah-Acemoğlu Köprüsünde şehit düşen 14 mensubunu da rahmet ve minnetle yâd ediyoruz” dedi.

Yılmaz, “Vatan, millet ve maarif aşkı ile şanlı bayrağın gölgesinin düştüğü her yerde görev yapmaya ant içmiş eğitim neferlerinden Nurettin Aslan, Hacı Ömer Serin ve Aydın Yılmaz, bu kutlu şahadetinin aradan geçen 22 yıllık sürede hiçbir zaman unutulmadı ve bundan sonrada unutulmaması için gayret göstereceğiz” şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı (İLKSAN) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Yılmaz, eğitim camiasının geçen zaman içerisinde 168 mensubunu teröre kurban verdiğini ifade ederek, kurum olarak her yıl şehit öğretmenlerimizin unutulmamasına ve anılmasına yönelik etkinlik yaptıklarını hatırlattı. Yılmaz, 2018 yılı Genel Kurulunda 22 Nisan’ın “Şehit Öğretmenleri Anma Günü” olarak kabul edilmesi için önerge vereceklerini de sözlerine ekledi.

21 Nis 2018 - 14:28 - Eğitim & Kültür


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

03

Incibaba - Allah rahmet eylesin sehitlerimize, intikami alinmistir zaten

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Nisan 14:28
02

Elif ocak - Kurban olan Kalem tutan .bir daha bu acilar yasanmaz insanAllah. Emegi gecenlere tesekürler

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Nisan 14:28
01

Hacı Özbenlioğlu - 22. Nisan, 1996. yılında hunharca katledilen değeli Öğretmenlerimizi; Rahmet, Minnet ve Saygıyla Anıyoruz. Mekanları Cennet Olsun. Bu Konuda Duyarlı Davranan İLKSAN; ve diğerlerini Kutluyorum.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Nisan 14:28