Demir: “Mülakat, kul hakkıdır”

Türk Eğitim-Sen Elbistan Temsilcisi Musa Demir, başta öğretmen olmak üzere kamu personeli alımlarında mülakat uygulamasına son verilmesi gerektiğini belirterek, “Mülakat kapıdan girerse liyakat bacadan kaçar” dedi.

Türk Eğitim-Sen Elbistan Temsilcisi Musa Demir, başta öğretmen olmak üzere kamu personeli alımlarında mülakat uygulamasına son verilmesi gerektiğini belirterek, “Mülakat kapıdan girerse liyakat bacadan kaçar” dedi.

Türk Eğitim-Sen Elbistan Temsilcisi Musa Demir, kamu personeli alımlarındaki mülakat uygulamasını eleştirdi. Öğretmen ve memur alımlarının sadece KPSS puanı baz alınarak yapılmasının gerekliliğine işaret eden Demir, mülakatın birçok gencin umutlarını söndürdüğüne dikkat çekti.

Demir, şöyle konuştu:

“Mülakat uygulamasına karşı olduğumuzu, mülakatın niteliği ölçmeyeceğini, öğretmen ve memur alımlarının sadece KPSS puan üstünlüğüne göre yapılmasını gerektiğini her fırsatta dile getiriyoruz. Mülakat ne yazık ki kamuda nitelikli torpil arama dönemini başlatmış, gençlerimizin hayallerini, umutlarını söndürmüştür. KPSS’den yüksek puan almasına rağmen mülakatta düşük puan verilen öğretmenlerimiz de infial içindedir. Mülakatın hiçbir objektifliği yoktur, mülakat gençlerimizin geleceğinin çalınması anlamına gelmektedir.”

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk’un sosyal medyada başlattığı mülakatla ilgili anketin sonuçlarını da paylaşan Demir, “Genel Başkanımız İsmail Koncuk’un sosyal medyada gerçekleştirdiği mülakatla ilgili anket çalışması da sonuçlanmıştır. Buna göre “Mülakatlı sözleşmeli memur alımına ne kadar güven duyuyorsunuz?” sorusuna ankete katılanların yüzde 96’sı mülakat torpil demektir cevabını işaretledi. Ankete katılanların sadece yüzde 4’ü ‘kalite mülakatla sağlanır’ demiştir” ifadelerini kullandı.

‘Mülakat kul hakkıdır’ diyen Türk Eğitim-Sen Elbistan Temsilcisi Musa Demir, görevde esas olanın da liyakat olduğunu vurgulayarak, “Mülakat sadece öğretmenleri ilgilendirmiyor, bu sistem tüm memur alımlarında kullanılmaktadır. Bu yanlıştan dönülmelidir. Hatadan dönmek erdemdir. Tek ölçüt KPSS olmalı, alın terine saygı esastır. Güvenlik soruşturması yapın, amenna ancak, sadece KPSS ile atayın. Adalet için hakkı tutup kaldırmak lazım. Anket sonucu yüzde 96’sı diyor ki, ‘mülakat mutlak torpildir.’ Kulak verilmeli, gereken yapılmalıdır. Emeğe saygı istiyoruz. Kalitenin önemli olmasını bekliyoruz. Mülakat bunun önündeki en büyük engeldir. Yüz binlerce gencin emeği çalınıyor, sessiz kalınmamalı. Mülakat vebali, karar alanları da uygulayanları da yakar. Bizden söylemesi. Mülakat kul hakkıdır diye diye dilimizde tüy bitti. Unutmayalım ki görevde liyakat esastır.

‘Benden ne köy olur, ne kasaba’ diyenlerin torpilini buldukları zaman il olmalarını istemiyoruz. Eğer gerçeklik istiyorsak çürük elmaları ayıklamak için sağlam güvenlik soruşturması yeter. Mülakatla nitelikli öğretmen seçmek mümkün değildir. Ancak nitelikli torpillere özel koridorlar açılır. Öğretmenler ve memurlar KPSS puan üstünlüğüne göre güvenlik soruşturması da yapılarak atanmalıdır. Mülakat kapıdan girerse liyakat bacadan kaçar” şeklinde konuştu.

24 Mar 2017 - 16:14 - Eğitim & Kültür


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

HAKAN - HELAL OLSUN MULAKAT YAPIYOR VALİLİKTE MÜLAKAT İTİRAZ VALİLİKTE BU KULHAKKI DEGİLDE NEY

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Mart 16:14
01

Mhmt Ş - Siyasi yönünüzü tasdik etmesem de görüşünü beğendim Musa hocam. Diyorum ki her kurumdan acilen mülakat kalkmalı. Kimin kaderinde nere varsa o gitsin.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Mart 16:14