ÇPAL öğrencileri, bedenleri ile Türk bayrağı oluşturdu

Elbistan Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Zaferi dolayısıyla hazırladıkları programda, b...

ÇPAL öğrencileri, bedenleri ile Türk bayrağı oluşturdu
ÇPAL öğrencileri, bedenleri ile Türk bayrağı oluşturdu
+2
Haber albümü için resme tıklayın

Elbistan Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Zaferi dolayısıyla hazırladıkları programda, bedenleri ile şanlı Türk bayrağı oluştururken, geçmişten günümüze kadar kurulmuş 16 Türk Devleti'nin bayrağını da dalgalandırdı.

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Zaferi kapsamında Elbistan Çok Programlı Anadolu Lisesi (ÇPAL) öğrencileri, özel bir etkinliğe imza attı. Okul bahçesinde düzenlenen programda öğrenciler, bedenleri ile hilal ve yıldız şekli yaparak Türk bayrağı oluşturdu. Programda ayrıca, tarihte kurulmuş diğer 16 Türk Devleti’nin bayrakları da öğrenciler tarafından taşındı.

Programda konuşan Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Fatih Öztürk, 103 yıl önce Çanakkale’de, çelik ve barutun; inancın, imanın ve azmin karşısında yenik düştüğünü söyledi.

Öztürk, “Yokluklar içindeki bir milletin çağın en güçlü devlet ve silahlarına topyekûn direnişinin gerçek bir destanıdır. Savaşın yalnızca öldürmekten ibaret olmadığını tüm dünyaya bir kez daha hatırlatmıştır. Çanakkale, tarihi şan ve şerefle dolu milletimizin dünyada eşi benzeri görülmemiş kahramanlık destanının yazıldığı yerdir. Çanakkale Zaferi, tarihten silinmek istenen bir milletin vatanını canı pahasına nasıl savunulduğunun gösterildiği bir yerdir. Çanakkale zaferi, milletimizin birlik ve beraberlik içerisinde olduğu zaman neler başarabileceğinin bir göstergesidir. Bizler millet olarak bu toprakların nasıl vatan yapıldığını aklımızdan asla çıkarmayacağız. Dünyaya "Çanakkale geçilmez" diyerek tarihin akışını değiştiren şanlı ecdadımızın bu sarsılmaz inancı ve mücadelesi sonucu evlatları olarak bugün bizler bu topraklar üzerinde geleceğe yürümekteyiz.

Bilinmelidir ki, geçmişten aldığımız ilhamla, milletçe, şehitlerimizin bize bıraktığı mukaddes emanetin sorumluluğunun idraki olarak, her geçen gün aynı şuur ve inançla daha da yükseklere taşıma kararlılığını göstereceğiz. Üzerinde yaşadığımız bu kutsal vatan toprakları, ülkemizin devleti ve milletiyle bölünmez bütünlüğünün korunması uğrunda hayatlarını kaybeden kahraman şehitlerimizin bizlere mirasıdır. Aziz şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış vatan topraklarında özgürce yaşıyor, şanlı bayrağımız ihtişamla dalgalanıyorsa bunu şehitlerimiz ve kahraman gazilerimize borçluyuz. Bu duygu ve düşüncelerle başta ulusumuzun özgürlük ve bağımsızlık mücadelesini başlatan Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve yakın silah arkadaşları olmak üzere tüm kahramanlarımızı, vatanı uğrunda canını bir an bile düşünmeden feda eden tüm şehitlerimizi, ebediyete intikal etmiş ve hayatta olan kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” dedi.

Öztürk’ün konuşmasının ardından öğrencilerin hazırladıkları programlar sahnelendi.

20 Mar 2018 - 14:45 - Eğitim & Kültür


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.