BİLSEM grup tarama sonuçları açıklandı

2017-2018 eğitim öğretim yılından itibaren Elbistan Bilim ve Sanat Merkezi’nde (BİLSEM) eğitimlerine devam edecek öğrencilere yönelik gerçekleşen grup tarama uygulaması sonuçları açıklandı.

BİLSEM grup tarama sonuçları açıklandı
BİLSEM grup tarama sonuçları açıklandı
Haber albümü için resme tıklayın

Elbistan Milli Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt, AEL İlkokulu eski binasında eğitim verecek olan BİLSEM’e kayıt işlemleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Grup tarama sınavlarına Elbistan hizmet bölgesinden 2 bin 327 öğrenci katıldığını ifade eden Bayazıt, şunları kaydetti:

“Uygulamada genel zihinsel yetenek alanlarına ve sınıf düzeylerine göre Elbistan'dan 130, Afşin'den 6, Göksun'dan 2 ve Nurhak'tan 4 olmak üzere toplamda 142 öğrenci bireysel değerlendirme aşamasına girmeye hak kazanmıştır. Ayrıca resim alanında 133, müzik alanında 56 öğrenci bireysel değerlendirmeye katılmaya hak kazanmıştır. Grup tarama uygulamasında belirlenen ortalamayı geçerek yetenek alanlarına göre bireysel değerlendirmeye hak kazanan öğrencilere il tanılama sınav komisyonu tarafından MEBBİS-BİLSEM İşlemleri Modülü üzerinden yer, tarih ve saat bilgileri belirtilerek randevu verilecektir. Bireysel değerlendirmeye alınacak öğrencilerin randevu bilgileri 24 Nisan-5 Mayıs 2017 tarihleri arasında e-okul sisteminde yayınlanacak ve öğrenci velisine okul müdürlüğü tarafından bildirilecektir.

Genel zihinsel yetenek alanında bireysel değerlendirme süreci Elbistan Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nde 8 Mayıs-30 Haziran 2017 tarihleri arasında yapılacaktır. Resim yetenek ve müzik yetenek alanında bireysel değerlendirmeler 8 Mayıs-30 Haziran 2017 tarihleri arasında Kahramanmaraş il merkezinde yapılacaktır.

Bireysel değerlendirmeler 30 Haziran 2017 tarihinde tüm Türkiye'de tamamlandıktan sonra bilim ve sanat merkezlerine yerleştirme sonuçları 15 Temmuz 2017 tarihinde http://www.meb.gov.tr adresinden açıklanacaktır.

Bilim ve sanat merkezlerine yerleşmeye hak kazanan öğrenciler 4-8 Eylül 2017 tarihleri arasında Elbistan Bilim ve Sanat Merkezine kayıtlarını yaptırabilecektir.”

28 Nis 2017 - 15:03 - Eğitim & Kültür


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

EShabil özkan - Bu sınavlar yapılırken göstermelik değilde planlı programlı veliler bilgilendirilerek yapılsa çocuklarımız bu sınava hazırlanarak girseler çok farklı ve zor bir sınav çocuklarımız bu sınavın yapıldığı şekilde eğitim almıyor alanların da sayı bir elin parmak sayısı sistem birbiriyle çeliştiği için bu sınavdan başarıyla geçecek bir çok öğrenci görmediği sınav şekli yüzünden adaletsiz bir şekilde eleniyor satın gazete yöneticileri eleştiri olduğu için yayınlamıyor veya hemen kaldırıyorsunuz bence bu sistemi haberleştire bilirsiniz tabi yanlı değilseniz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 28 Nisan 15:03