Başarılı hafızlık öğrencilerine belge verildi

Elbistan Bedir Efendi Hafızlık Yatılı Erkek Kuran Kursu’nda Kur’an-ı Kerim eğitimi gören öğrenciler için belge töreni düzenlendi.

Başarılı hafızlık öğrencilerine belge verildi
Başarılı hafızlık öğrencilerine belge verildi
+3
Haber albümü için resme tıklayın

Törene, Elbistan Müftüsü Muhsin Demirel, Tepebaşı Hafızlık Ravza Yatılı Kız Kur’an Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Abdullah Yılmaz, kurs öğreticileri ve kursiyerler katıldı. Elbistan Müftüsü Muhsin Demirel, kurstaki başarı sıralamasına göre öğrencilere teşekkür, takdir ve onur belgesi verdi.

Programın açılış konuşmasını, Hafızlık Bedir Efendi Kuran Kursu yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ömer Hurman yaptı. Hurman’ın ardından kurs yöneticisi Musa Güneş tarafından kursla ilgili olarak genel bilgilendirme yapıldı.

Organize son olarak konuşan Elbistan İlçe Müftüsü Muhsin Demirel de; hafızlığın dünyevi ve uhrevi faydaları hakkında öğrencilere bilgi verdi.

Hafızlık öğrencilerine taşıdıkları değerin farkında olmaları hususunda tavsiyelerde bulunan Müftü Demirel, Kur’an-ı Kerim öğrenmenin önemine dikkat çekti.

Müftü Demirel, şunları söyledi:

“Bir millet eğer çocuklarına değer vermezse, çocuklarını yetiştiremezse o millet önünü göremez. Çocuklarımıza vereceğimiz en büyük değer öncelikle onları bize lütuf eden Rablerini onlara öğretmektir. Sevgili Peygamberimizin (sav) peygamber sevgisini onların yüreklerine yerleştirmektir. İlçemizde kız öğrencilerimize yönelik olarak hizmet veren Ravza Kız Kuran Kursumuz da bu amaç üzerine önemli çalışmalara imza atmaktadır. Bu kurstaki sıralarda eğitim gören öğrencilerimiz, yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’i öğretmenin yanı sıra Peygamber (sav) sevgisini aşılayan bir bilgi, duygu birlikteliğine sahip olmaktadır.”

Buradaki eğitimlerinin ardından hafız olacak öğrencilerin sadece ilçe için değil, bütün ülke ve İslam alemi için birer bereket anlamı taşıdığını anlatan Elbistan Müftüsü Muhsin Demirel, "Allah mübarek etsin. Burada hafızlık eğitimi alan çocuklarımız, inşallah kurslarını bitirdiklerinde çok önemli bir nimetin sahibi olacaklar. Sözlerin en güzelini ezberleyen öğrencilerimiz Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa'nın (sav) ifadesiyle nimetin en şereflisi ve insanların en hayırlısı olma vasfına sahip olacaklar. Aileleri çok büyük onura sahip olacaklar. Allah bütün öğrencilere ömür boyu bu şerefli tacı taşımayı nasip etsin.

Elbistan Bedir Efendi Hafızlık Yatılı Erkek Kuran Kursu’na bağış yapan, hayır ve hasenatta bulunan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Kuran’ı hıfzetmek üzere çocuklarını kurslarımıza gönderen ailelere, Kuran’ı bu yavrularımıza ezberleten hocalara ve Kuran’ı ezberleyen öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Hafızlar, Kur’an’ın mirasçılarıdırlar. Kur’an’a yakın olanlar Allah’a ve cennete yakın olanlardır” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından 62 kursiyere belgeleri verildi.

25 Oca 2019 - 15:30 - Eğitim & Kültür


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

05

Yolcu - Kuran-ı kerim okuyan çoğaldı hatta hafızlar da çopaldı fakat içindeki ile amel eden yok!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Ocak 15:30
04

KUL MEMO - TEK TARAFLI EGİTİMLE OLMAZ.MATEMATİK KİMYA VB FENNİ BİLİMDE ÖGRETİN AKSİ HALDE DİNLE BU İŞ YÜRÜMEZ.BU ÇOÇUKLARIN ÇOGU METEMATİK ÇÖZEMİYOR KİMYA BİLMİYOR.SADECE DİN NEREYE KADAR

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Ocak 15:30
03

Enfladyon - Türkiye’de son altı ayda enflasyonun en yüksek olduğu yer Hatay -Osmaniye - Kahramanmaraş’tır

Hayat pahalılığının azalması için yüksek fiyatların düşmesi için çeşitli çağrılar ve haberler yapılmalıdır .

Bir yerde ekonomik durgunluk varsa bu herkesi etkiler

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Ocak 15:30
02

HULUSİ KARCI - RABBİM SAYILARINI ARTIRSIN İNŞAALLAH. YETİŞTİRENDEN VE EMEĞİ GEÇEN BÜTÜN HOCALARIMDANDA RABBİM RAZI OLSUN İNŞAALLAH.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Ocak 15:30