Bakan Yılmaz, Elbistan’daki eğitimi örnek gösterdi

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Elbistan Fen Lisesi öğrencilerinin Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından gerçekleştirilen Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı’ndaki (PISA) büyük katkı ve başarısından övgüyle bahsederek örnek gösterdi.

Bakan Yılmaz, Elbistan’daki eğitimi örnek gösterdi
Haber albümü için resme tıklayın

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, İMKB Elbistan Fen Lisesi öğrencilerinin Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından gerçekleştirilen Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı’ndaki (PISA) büyük katkı ve başarısından övgüyle bahsederek örnek gösterdi.

Bakan Yılmaz, İMKB Elbistan Fen Lisesi öğrencilerinin, PISA’da Japon ve Finlandiyalı öğrencileri de geride bıraktığını belirterek, “Bu çocuklar, dünyanın en iyi dediğiniz okullarından çok daha iyi bir netice elde ettiler” diye konuştu.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sınavı’nın kaldırılması kararının ardından hayata geçirilecek yeni sistemle ilgili olarak katıldığı bir televizyon programında değerlendirmelerde bulunan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, İMKB Elbistan Fen Lisesi’nin eğitimdeki kalitesine değindi.

Bakan Yılmaz, katıldığı bir televizyon programında Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü’nün gerçekleştirdiği (OECD) Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı’nın (PISA) son raporunda Türkiye’nin listenin alt sıralarda kalmasıyla ilgili soruya Elbistan Fen Lisesi’ni örnek göstererek cevap verdi.

Türkiye örneklemi içerisinde yer alan İMKB Elbistan Fen Lisesi öğrencilerinin oldukça başarılı sonuçlar elde ettiğinin altını çizen Bakan Yılmaz, “PISA’da Elbistan Fen Lisesi’nin öğrencilerini almışlar. Sonuçlar ise, Japonya ve Finlandiya’dan ve dünyanın en önde gelen eğitim kurumlarından çok daha iyi. Türkiye’deki örneklemin içerisinde yer alan Elbistan Fen Lisesi Öğrenci aldılar. Ama Ankara ya da İstanbul Fen Lisesi’nden öğrenci almıyorlar. Nereden alıyorlar? Elbistan Fen Lisesi’nden alıyorlar. Elbistan Fen Lisesi’ni de sınava tabii tuttular ve çocuklar, dünyanın en iyi dediğiniz okullarından çok daha iyi bir netice elde ettiler. Fenden, okuryazarlıktan ve matematikten. Dolayısıyla bizim öğrencilerimiz Finlandiya’dan da iyidir” ifadelerini kullandı.

İMKB Elbistan Fen Lisesi öğrencileri, Matematik okuryazarlığı, Fen Bilimleri okuryazarlığı ve Okuma Becerileri konu alanlarının dışında, öğrencilerin motivasyonları, kendileri hakkındaki görüşleri, öğrenme biçimleri, okul ortamları ve aileleri ile ilgili veriler toplanmasıyla ilgili konularda birçok okulu geride bırakarak büyük başarı elde etmişti.

01 Eki 2017 - 18:10 - Eğitim & Kültür


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

04

Sami Cam - Kaynak kitap diye yaygara yapıyorsunuz bu başarılar bedava gelmiyor çalışarak geliyor size güzel cevap olmuş elbistaninsesi ( Editör: Sayın Sami Cam; Her iki haberi de yapan Elbistanın sesi Gazetesi. Objektif bir şekilde yapmaya çalıştığımız haberlerle ilgili YAYGARA kelimesini kullanırken biraz daha düşünmenizi rica ederiz. Saygılarımızla )

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Ekim 18:10
03

Mehmet - Gazetecilik zor iş yazsan olmuyor, yazmasan olmuyor. Elbistanın sesi güzel haber yapıyorsunuz siz gördüğünüzü yazıyorsunuz teşekkürler..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Ekim 18:10
02

muallim - sayım elbistanın sesi editörleri. Sami beyin yorumuna yaptığınız edit'e ithafen yazıyorum bu cevabı. kaynak kitaplara ilişkin bir haber yaptınız, fakat bu kitapları öğretmenler çıkarları doğrultusunda talep ediyor şeklinde bir algı oldu. aksine bakanlığın gönderdiği kitaplarda ne gibi eksikler var, hangi derslerin kitapları Elbistan'a gönderilmedi,hangi derslerin kitapları HİÇ basılmadı, hangi derslerde soru çözümüne ihtiyaç var ve bakanlığın gönderdiği kitaplarda bu sorular yer almıyor gibi durumları biraz araştırsaydınız gerçekten haber niteliği kazanan bir HABER olurdu. ama şu anda gerçekten YAYGARA

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Ekim 18:10
01

Resul Baş - Eğitim sistemimiz tartışılsa da bu başarı ülkemiz ve ilçemiz için gurur kaynağı olmuştur. Tebrikler...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Ekim 18:10