Bahçeşehir Koleji Elbistan Kampüsü tanıtım toplantısı yapıldı

2018-2019 eğitim-öğretim yılında hizmete açılacak olan Bahçeşehir Koleji Elbistan Kampüsü tanıtım toplantısı, büyük bir katılımla yapıldı.

Bahçeşehir Koleji Elbistan Kampüsü tanıtım toplantısı yapıldı
Bahçeşehir Koleji Elbistan Kampüsü tanıtım toplantısı yapıldı
+2
Haber albümü için resme tıklayın

Grand Elbistan Park Otel’de yapılan toplantıya Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel de katıldı.

Toplantıda; okul ortaklarından Serhat Şahin, emekli lise müdürü Fatih Köşker ve Hayati Vasfı Taşyürek’in oğlu işadamı İsmet Taşyürek adına bir selamlama konuşması yapan Hanifi Şahin, böylesi önemli bir gecede kendilerini yalnız bırakmayan herkese teşekkür etti.

Daha sonra kürsüye gelen Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel, 43 yıldır eğitim sektörü haricinde başka bir işi olmadığının altını çizerek, “Eğitimden ne kazanıyorsam, tekrar eğitime yatırıyorum” dedi.

Türkiye genelinde 150 bin öğrenciye hitap eden bir kurum haline geldiklerini kaydeden Yücel, “Eğitimden ne kazanıyorsam eğitime yatırıyorum. Kurumlar kar elde edecektir. Kazanç elde edecektir. Çünkü hayatiyetini devam ettirsinler. Eğer biz iki odalı dershaneden başlayıp işletmelerimizi büyütmeseydik, bugün Türkiye’de sadece 150 bine yakın öğrenciye hizmet edemezdik. Yine dünyanın 5 noktasında üniversite açamazdık. Yine dünyanın 20’yi aşkın noktasında eğitim merkezleri açamazdık. Yine Avrupa’nın en büyük eğitim kurumu olamazdık. Dünyanın sayılı eğitim kurumlarından olamazdık. Bir kere kurumları hayatiyetini devam ettirecekler. 50 yıldır aralıksız kurumumuzun devamını sağlıyoruz. Türkiye’deki şirketlerin yaş ortalamasına bakarsanız çok düşüktür” şeklinde konuştu.

Elbistan’da açacakları okulun bin 100 öğrenci kapasiteli olacağını kaydeden Yücel, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Elbistan, bütün kültürlerin bir arada yaşadığı bir bölge. Bu bölgeye öyle bir okul yapalım dedik ki; dünyanın iyi okullarından birisi olsun. Buradaki yerel ortaklarımızla birlikte bunu değerlendirdik. Mayıs-Haziran aylarında inşaatı tamamen bitiyor. Önümüzdeki yıl bin 100 kapasiteli olan bu okulun dünyadaki akranlarıyla en iyi seviyede olacağına inanıyorum. Bahçeşehir Koleji olarak zaten yaptığımız eğitim ve öğretimde yatırımları ortada. Türkiye’nin en ücra noktasına kadar bunu götürme gayreti içerisindeyiz. Tabii ki Elbistan’ın başka özellikleri var. Özellikle termik santrali, yine şekerdeki kaliteli şekerlerin Akdeniz Bölgesinin en büyük şeker fabrikasının bulunduğu bir yer. Bahçeşehir Üniversitesi olarak da bu alanlarda bu işyerleriyle önemli konularda işbirliği yapmak istiyoruz.”

Yücel’in konuşmasından sonra kürsüye gelen Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Genel Müdürü Özlem Dağ ise, şu ifadelere yer verdi:

“Elbistan ülkemizin kadim şehirlerinden biridir. Yüzyıllara dayanan tarih boyunca Hititlerde, Osmanlıda ve birçok medeniyete de ev sahipliği yapmış bir şehir. Bütün bu süreç içerisinde de günümüze pek çok eseri gelememiş ama okullarıyla, medreseleriyle de ünlü bir şehir. Bu eğitim binası Elbistan’da da sahipleniliyor. Eğitim oranı çok yüksek olan bir şehir. Bahçeşehir Koleji olarak da bu eğitim binasını hep beraber sahipleneceğiz. Okullarımızdan mezun ettiğimiz öğrencilerimizde de bu değerlerle topraklarından aldığı kültürle yetişen, bu topraklardan aldığı güçle ileri bakan, dünyayla entegre bireyler yetiştireceğiz. Bur mutluluğu, gururu sizinle paylaşmak istiyorum. Bu sene Bahçeşehir okullarının 50. yıllı. Eğitimdeki 50 yılımızı gururla tamamlıyoruz. Bu yarım asır boyunca kurucumuz Enver Yücel vizyonuyla, eğitim için, ülkemiz için, çocuklarımız için en iyisini, en doğrusunu çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz. Elbistan kampüsümüzle birlikte Türkiye’nin dört bir yanında kampüsümüzde nitelikli eğitimi, kaliteli eğitimi tüm çocuklarımızla buluşturmak istiyoruz. Onların hayatlarına dokunduğumuzda, onların hayatlarını değiştirebileceğimiz ve ülkemizi geleceğin refah toplumları arasına taşıyacağımızı biliyoruz. Bu nedenle çocuklarımızı bilime, teknolojiye hakim, aynı zamanda dünyanın, bugünün ve yarının sorunlarına çözüm bulabilecek bireyler olarak yetiştiriyoruz. Elbistan’da da bu hedeflerle yola çıkıyoruz. Elbistan’ın yetiştirdiği birçok değerli insan olduğunu, değerli tarihçiler, değerli bilim adamı olduğunu biliyoruz. Bizim kampüslerimizden mezun olacak öğrencilerimizin de, Elbistan’dan mezun edip dünyaya liderlik edecek bireyler olacağına inanıyoruz.”

Tanıtım toplantısına Elbistan’daki siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri temsilcileri, eğitim camiası, işadamları ve seçkin bir topluluk katıldı.

Enver Yücel

Hanifi Şahin

20 Oca 2018 - 14:10 - Eğitim & Kültür


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

05

Bekir zengin - Ben katılmadım seçkin değil miyim şimdi?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Ocak 14:10
04

Nafiz YILDIRIM (Kayseri) - Allah, hayırlı ve uğurlu kılsın inşaAllah... Elbistanımıza yaptıkları bu güzel hizmetten dolayı Fatih KÖŞKER Hocamı ve Hanifi ŞAHİN Hocamı kutluyor hayırlı olsun dileklerimi sunuyorum.. Yolunuz açık ve güzel olsun... Selam ve Dua ile...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Ocak 14:10
03

Elbstnli - Fiyati da makul ve mantikli olursa diger ozel okullar yerine bir de burayi deneriz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Ocak 14:10
02

Rukiye - Bu kolej kaçıncı sınıflara hitap ediyor ve ücreti nekadar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Ocak 14:10
01

Yalcin - Aynen toplumda sinif ayrimi baslamistir daha yolun basinda seckin seckin olmayan diye kinadigimi ifade ediyorum yuksek sekle dokundurarak inanlar arasindaki bu ayrim katkidan dazla ayrismayi saglayan egitim kurumu olma yolunda hizla ilerliyor kalirede degil ayrimda esitlikte degil kayirmacilik kendini gostermeye zihniyet ve dusunceye sahip olundugunun tohumlari ekiliyor

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Ocak 14:10