Bahçelievler Kız İHL’de TÜBİTAK Bilim Fuarı açıldı

Bahçelievler Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından hazırlanan TÜBİTAK Bilim Fuarı, düzenlenen törenle açıldı.

Bahçelievler Kız İHL’de TÜBİTAK Bilim Fuarı açıldı
Bahçelievler Kız İHL’de TÜBİTAK Bilim Fuarı açıldı
+5
Haber albümü için resme tıklayın

TÜBİTAK Bilim Fuarı’nın açılışı nedeniyle düzenlenen program, Okul Müdürü Ayşegül Göçer’in konuşması ile başladı.

Göçer, şöyle konuştu:

“Avrupa; sanayi, teknoloji, bilişim devrimlerini gerçekleştirirken, yaşadığımız topraklarda türlü türlü sorunlar çıkartıldı. Bizler Balkan Savaşları ile başlayan süreçte ve devamında bilimden bir ara uzak kaldık. Allah'a şükürler olsun, sağlanan imkânlar ve fırsatlar ile aradaki farkı kapatıp öne de geçeceğiz. Çünkü bizim gençlik gücümüz dünyanın hiçbir ülkesinde yok. Bilim şenliği programını hazırlarken, öğrencilerimin zeki, cesur ve muhakeme kabiliyetinin yüksek olmalarına yakından şahit oldum. Programımız oldukça renkli. Birazdan yukarıda stantlarda öğrencilerimizin hazırladığı çalışmaları gezeceğiz. Geleneklerimizden sürpriz örnekler sunacağız. Öncelikle Türkiye'deki tüm okulları harekete geçiren, bu projeyi başlatan başta Milli Eğitim Bakanlığımıza, daha sonra her fırsatta bizlere tüm imkanları sonuna kadar sunan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, projenin sorumlusu öğretmenimiz Akif Özgen'in şahsında emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum.”

Konuşmanın ardından bir öğrenci Arapça şiir okudu ve ardından Arapça tiyatro gösterisi sunuldu. Kına töreni gösterisinin ardından TÜBİTAK Bilim Fuarı’nın açılışı yapıldı.

Toplam 24 projenin sergilendiği TÜBİTAK Bilim Fuarı’nda, Elbistan’da yer alan tarihi eserleri konu alan proje ile tarihi tümülüsün yer aldığı Dede mevkiine ulaşım konusundaki proje öne çıkarken, öğrenciler ise ziyaretçilere projeleri hakkında detaylı bilgiler sundular.

TÜBİTAK Bilim Fuarı’na; Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kuzey İlçeler Koordinatörü Ali Mazhar Türk, Elbistan Müftüsü Muhsin Demirel, Milli Eğitim Şube Müdürleri Bekir Dal ve Süleyman Dere, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Dilek Çevik, okul müdürleri ve davetliler katıldı.

10 May 2018 - 14:39 - Eğitim & Kültür


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

08

salih berk - yapılan bilimsel çalışmaların detaylarını biraz açıklamanızı beklerdik...Magazin boyutunda kalmasın, kısa da olsa bilgilendirin.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Mayıs 14:39
06

Hacı - Böyle kandırın kendinizi at üstünde bilim ilim diye,sonrada dış güçler kahrolsun israil diye,israil 2 tane deniz altı yapıyor bittiginde Ege,Akdeniz,Marmara,Karadenizde kimse durdurmayacak.Sizde Belediye sorumlusuyla bilim yapın işte..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Mayıs 14:39
05

BATUHAN - At üstünde kına geceli arapçalı "bilim şenliği", iyiymiş. Tebrikler.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Mayıs 14:39
04

Faik - Okul u tebrik ediyorum gerçekten çok güzel olmuş cekemeyen insanlar var Ayşegül Hanım

Durmak Yok Yola Devam

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Mayıs 14:39
03

Emekli - Siz zaten bilmezsiniz, babanız biraz, dedeniz çok iyi hatırlar. At ile gelin gelme geleneği vardı. Kaybolan geleneklerin hatırlanması bilim şenliğinde neden mi yer alıyor. Japonya, Çin, Kore, İngiltere şu anda dünyanın en gelişmiş ülkeleri sayılıyor. Ve o ülkeler GELENEKLERİNE bizden daha bağlı. Keşke yorumların altına IQ seviyesi de sorulsa.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Mayıs 14:39
02

Emekli - Yorum yapan şahsiyetler, okula gidip bilim şenliğini gezdiniz mi, hangi standa uğradınız da, hangi projeyi beğenmediniz? Elbistan'da 4 tarihi eser arasında kaldırımların bir renge boyanması projesini mi, mıknatısın itme gücü ile Şardağının Dede tepesine teleferik projesini mi? öğrencilerin kendi ürettiği doğal sabunları mı, daha aklınızın almayacağı bir çok projeyi mi beğenmediniz???

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Mayıs 14:39
01

Veli - öğrencilerin kaçgün emek verdiğini biliyorum. fuarı gezmeden yorum yapanlara sözüm var. fuarı gezseniz böyle yorum yaptığınızdan utanç duyardınız.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Mayıs 14:39