Aycan: “Kahramanmaraş’ın üniversiteye girişteki başarısı sorgulanmalı”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, Kahramanmaraş’ın yükseköğretime giriş sınavındaki başarıda ülke genelinde 57.sırada bulunmasının sorgulanması gereken bir durum olduğunu söyledi.

Aycan, il geneline Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) giren öğrencilerden açık öğretim dahil lisans programına yerleşenlerin oranının yüzde 15.14 olduğuna dikkat çekti.

Konuyla ilgili olarak Kahramanmaraş Valiliği’nden bilgi istediğini belirten MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, “YÖK’ten alınan bilgilere göre, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) başvuran aday sayısı 39 bin 516’dır. Bu öğrencilerden, açık öğretim dahil bir lisans programına yerleşen aday sayısı 5 bin 986’dır Yani adayların yüzde 15,14’ü yerleşmiştir. Yine açık öğretim dahil bir önlisans programına yerleşen aday sayısı da 7 bin 187’dir. Adayların sadece yüzde 18,18’i yerleşmiştir. Türkiye genelinde Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda Kahramanmaraş iller arasında başarı sıralamasında 57.’dir. Oysa Kahramanmaraş nüfus büyüklüğü bakımından Türkiye’nin 18. ilidir. Yükseköğretim Kurumları Sınavı sıralamasında 57. olması ilimizin genel eğitim başarısının bir göstergesi olarak ele alındığında, bu başarı sırasının daha iyi olması beklenmektedir. Bu hususta valiliğimizden bilgi istedik” dedi.

Aycan, valiliğin cevabının kamuoyuyla paylaşılacağını belirtti.

25 Oca 2019 - 14:41 - Eğitim & Kültür


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

07

gariban - torpili de sorgulayın kpssden 90 almış birini mulakatta nasıl neye göre elendiğinide sorgulayın kpssde 60 alan birinin mülakatta nasıl başarılı oldugunuda sorgulayın ömerin adaleti nerde onuda sorgulayın kul hakkı nedir onuda sorgulayın hamilikart yakınımdır sözünüde sorgulayın sayın vekil

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Ocak 14:41
06

ASİL - İlimizin siyasal tercihi eğitim seviyesi ve başarısının bir göstergesidir.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Ocak 14:41
05

ASİL - Rıddo kardeş o parti şu parti meselesi değil ama gerçekçi olmak gerekirse eğitim mahvedilmiş durumda tablet,akıllı tahta eğitim kalitesinin göstergesi değil.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Ocak 14:41
04

rıddo - asil gardaşım az sabır...siyasal tercih demokratik bir durum herkes özgürce oyunu istediği gibi kullanır ak dava ile eğitim çağ atladı tablet akıllı tahtalar daha sayımmı bazı şeyler hemen düzelmez zman alır

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Ocak 14:41
03

vatandaş - ne yapacak ki üniversiteyi işsizlik sertifikası gibi bir şey o diploma torpilin varsa ilkokul mezunu olman yeterli torpil bul işe gir sloganını icat etmişiniz diplomaya ne hacet kpss gibi bir sınav vardı mahfettiniz kpss sınavı işe yaramıyor her yer torpoille dolu 6 aylık işkur kura sistemi dahi torpil

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Ocak 14:41
02

elbistan - Bir sinava girmeden kazanan belli oluyor bence bu sorun cozulmeli hersey hak ile adalet ile olmadan bisey duzelmez

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Ocak 14:41
01

Öğretmen - Öğretmenlerin yüzündendir.Başka sorumlu aranmamalı.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Ocak 14:41