Araştırmacı-Yazar Adnan Güllü, emekli oldu

Elbistan’ın tarihi ve kültürel alanındaki araştırmaları ve çalışmaları ile tanınan araştırmacı-yazar Adnan Güllü, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde 26 yıldır sürdürdüğü görevinden emekli oldu.

Araştırmacı-Yazar Adnan Güllü, emekli oldu
Haber albümü için resme tıklayın

1979’da göreve başlayan Adnan Güllü, mesleğe bir süre ara ara vererek, ticaretle uğraştı daha sonra 1991’ de yeniden göreve başladı yurdun çeşitli yerlerinde öğretmenlik görevini yaptıktan sonra 1998’de Elbistan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nde Müdür yardımcısı olarak uzun yıllar görevde bulundu. Bir sürede Elbistan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde Şube Müdürü olarak çalıştı. Daha sonra AEL(Afşin- Elbistan Linyitleri İlkokulu) ve Gazipaşa İlkokullarında Müdür yardımcılığı görevlerine devam etti. En son olarak Suriye okulları denilen Geçici Eğitim Merkezi Koordinatörlüğü (GEM) görevinden emekli oldu.

Güllü’ye, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki görevleri ve Elbistan adına yaptığı çalışmaları dolayısıyla İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt tarafından plaket verildi.

Çeşitli yerel-ulusal gazete ve dergilerde, makaleler yazan araştırmacı-yazar Adnan Güllü, yerel ve ulusal televizyonlarda Elbistan konulu programlara katılarak, Elbistan’ın tarihini ve kültürünü kamuoyuna ulaştırdı. Halen bu tür çalışmalarını devam ettirmekte olan Güllü, Elbistanın Sesi Gazetesi’nde “TAVANARASI” isimli köşesinde haftalık olarak okurlarıyla buluşuyor. Ayrıca otuz yılı aşkın süredir, sürdürmüş olduğu çalışmalarının bir kısmını 2000 yılında “Dünden Bugüne Fotoğraflarla Elbistan”, 2003 yılında “Elbistan Tarihi”, 2006 yılında “Dünden Kalan Elbistan”, 2010 yılında “12 Şubat ve Elbistan” ve 2016 yılında “Bir Kentin Hafızası” isimli 5 kitapta yayınlayan Güllü’nün iki eseri de kitap olarak sırada yayınlanmayı bekliyor.

14 Eki 2017 - 14:01 - Eğitim & Kültür


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

ADNAN GÖNÇ - SAYGIDEGER ARKADAŞIMA BUNDAN SONRAKİ HAYATINDA BAŞARILAR DİLERİM SELAMLAR ADNAN GÖNÇ

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Ekim 14:01