Özel Altınküre Eğitim Kurumları, Eğitimci-Yazar Sinan Yağmur'un konuşmacı olarak katıldığı, 'Mevlana'yı Anlamak' konulu bir konferans düzenledi.
Elbistan Belediyesi Kent Konseyi tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında Elbistan'a gelen Eğitimci-Yazar Sinan Yağmur, Özel Altınküre Eğitim Kurumları'nda bir konferans verdi.
Okul Salonunda düzenlenen konferansa Elbistan Müftüsü Ramazan Tolan da katılırken, konferansta konuşan Eğitimci-Yazar Sinan Yağmur, toplumun Mevlana'yı tam anlamıyla anlayamadığını ve anlatılamadığını kaydetti.
20 yıldan beri Mevlana hakkında yazılmış yerli ve yabancı birçok kitap ve eseri okuduğunu belirten Sinan Yağmur, Mevlana'yı toplum olarak anlamamız halinde çok güzel şeylerin olacağını söyledi. Bunu yaşadığı bir örnekle de açıklayan Yağmur, Türkiye'deki cezaevlerinin yarısına yakın bir kısmında konferanslar verip Mevlana'yı anlattığını, Ümraniye Cezaevi'ndeki bir konferansın sonunda bir mahkûmun yanına ağlayarak gelip 'bana bunlar daha önce anlatılsaydı, Mevlana'yı daha önce bize öğretselerdi, ben bugün burada olmazdım' dediğini söyledi.