Ali Tekinsoy’da TÜBİTAK projeleri büyük ilgi gördü

Ali Tekinsoy Ortaokulu tarafından hazırlanan TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'nda özgün 30 proje sergilendi.

Ali Tekinsoy’da TÜBİTAK projeleri büyük ilgi gördü
Ali Tekinsoy’da TÜBİTAK projeleri büyük ilgi gördü
+3
Haber albümü için resme tıklayın

Davetlilerin büyük merak ve ilgiyle gezdiği sergide matematik, bilişim teknolojileri, fen bilimleri, Türkçe, sosyal bilgiler ve İngilizce alanındaki projelerin yanı sıra, birçok bilimsel deney ve oyun, gelen davetlilerce büyük ilgi gördü.

Bilim Fuarı açılışına ilçe milli eğitim şube müdürleri Bekir Dal ve Alparslan Ceran’ın yanı sıra okul müdürleri, öğretmenler ve veliler katıldı.

Okul Müdürü Ahmet Arslan, TÜBİTAK 4006 projesinin yeni bir keşif gerektirmeyen çocuklara sadece bilimi, araştırmayı sevdirmeye çalışan bir proje türü olduğuna dikkat çekerek, “Katılan her okula 5 bin TL proje bütçesi gönderilmektedir. Okulumuzdaki öğrenciler bu bütçe ile proje danışmanı öğretmenleri eşliğinde özverili bir çalışma ile 30 projeyi 3 ay gibi kısa bir sürede sergiye hazır hale getirdiler. Bu sayede öğrencilerimizde araştırma, bilimsel yöntemi kullanma ve el becerilerini arttırma, takım halinde çalışma gibi birçok alanda gelişme sağlamış oldu. Okulumuz vizyon olarak öğrenci gelişimine önem veren öğrencilerin yaparak yaşayarak öğrenmesini sağlamaya çalışan bir okuldur. Okulumuz bu bağlamda TUBİTAK 4006 programına katıldığı her sene özverili şekilde çalışacaktır. Ayrıca bu güzide fuarda aşkla emek harcayan öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederim." şeklinde konuştu.

24 May 2018 - 15:00 - Eğitim & Kültür


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

Ahmet - Maalesef hiçbir amaca hizmet etmeyen çalışmalar birçok okulda gördüğümüz öğretmen arkadaşların emeğiyle ortaya konmuş sadece zoraki bir şenlik havasında geçen devletimizin her okul için verdiği 5 bin liraya çok üzüldüğüm bir etkinlik

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Mayıs 15:00
01

veli - idarecilikten anlamayan ilkokul müdürlerinin ihracı en büyük projedir.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Mayıs 15:00