4-6 Yaş Kur’an Kursları kayıtları sürüyor

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan “Okul Öncesi Din Eğitimi Projesi” çerçevesinde Elbistan’da açılan 4-6 Yaş Kuran Kursu sayısı 7’ye yükseldi.

4-6 Yaş Kur’an Kursları kayıtları sürüyor
4-6 Yaş Kur’an Kursları kayıtları sürüyor
Haber albümü için resme tıklayın

Elbistan İlçe Müftüsü Muhsin Demirel, vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda geçtiğimiz yıl 5 bölgede açılan 4-6 Yaş Kur’an Kursu sayısının 7’ye yükseltildiğini söyledi. Sübyan okulu olarak adlandırılan 4-6 Yaş Kur’an Kurslarının, küçük yaştaki çocuklara Diyanet İşleri Başkanlığının hazırladığı müfredat çerçevesinde; Kur'an-ı Kerim ve Temel Dini Bilgiler öğretilmesi noktasında önemli bir görev üstlendiğine dikkat çekti.

Saraykent Kur’an Kursu, Hocazade Kur’an Kursu, Esentepe Kur’an Kursu, Gariplik Kur’an Kursu ve Karaelbistan Kur’an Kursu’nun yanı sıra bu yıl Mevlana Camii Kur’an Kursu ve Ehli Beyt Camii Kur’an Kursu’nda da eğitime başlanacağını belirten Müftü Demirel, kayıtların da 22 Eylül 2017 Cuma gününe kadar devam edeceğini hatırlattı.

Müftü Demirel, şunları söyledi:

“Bir millet eğer çocuklarına değer vermezse, çocuklarını yetiştiremezse o millet önünü göremez. Onlara vereceğimiz en büyük değer öncelikle onları bize lütuf eden Rablerini onlara öğretmektir. Sevgili Peygamberimizin (sav) peygamber sevgisini onların minik yüreklerine yerleştirmektir. Diyanet İşleri Başkanlığımızın başlattığı 4-6 Yaş Kur’an Kursları da çocuklarımıza dinimizi, yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’i öğretmesinin yanı sıra Peygamber (sav) sevgisini aşılayan bir bilgi, duygu birlikteliği inşa etmeye yöneliktir.”

4-6 Yaş Kur’an Kursları’ndaki eğitimin içeriği hakkında da bilgiler aktaran Elbistan Müftüsü Muhsin Demirel, “Bu sene 7 ayrı noktada açtığımız 4-6 Yaş Kur’an Kursu’muzda 400’e yakın öğrencimiz eğitim görecek. Küçük yaşta verilen din eğitimi daha kalıcıdır. Çocuklarımıza bu doğrultuda Kur’an-ı Kerim eğitiminin yanı sıra onların manevi gelişiminde etkili olan değerler eğitimi verilecek. Bu sayede çocuklarımız küçük yaşlarda Kuran-ı Kerim okumayı, İslam’ın temel prensiplerini ve bir Müslüman’ın nasıl yaşaması gerektiğini uygulamalı olarak öğrenecekler. Eğitimlerde çocukların Yüce Allah'ı, Peygamber'in (sav) kişiliğini, dürüstlüğünü, büyüklere saygısını, engellilere verdiği önem gibi konuları anlayabilecekleri bir şekilde tanımalarını sağlamaya çalışıyoruz. Kurs hocalarımız Kur’an-ı Kerim’deki her harfi, onların bilgi ve beceri düzeyindeki cisimler, varlıklar ya da boyama yöntemleri ile öğretmeye çalışıyorlar” dedi.

Müftü Demirel, “2 yıldır devam ettiğimiz bu kurslarımızla ilgili velilerimizden çok güzel ve olumlu geri dönüşler alıyoruz. Velilerimizin, çocuklarını bu kurslara göndermek için adeta yarış içerisinde olması, hem bizleri hem de kurs hocalarımızı ayrıca teşvik ediyor. Bu kurslarımız, hayırsever Elbistanlıların desteği ile hazırlanıyor ve ayakta kalıyor. İlçemize bu güzel hizmetin yaygınlaşmasında emeği ve katkısı olan tüm yardımseverlerimizden Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.

21 Eyl 2017 - 12:55 - Eğitim & Kültür


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Adem koseoglu - Sayın yetkililer bahçeli evler mahallesine de açılmasını istiyoruz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Eylül 12:55