2 bin 831 öğrenci TEOG deneme sınavında ter döktü

Ödüllü TEOG Deneme Sınavı’na Elbistan’dan 2 bin 831 öğrenci katılırken, öğrenciler en yüksek puanı almak için ter döktüler.

2 bin 831 öğrenci TEOG deneme sınavında ter döktü
2 bin 831 öğrenci TEOG deneme sınavında ter döktü
Haber albümü için resme tıklayın

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa olarak il genelinde düzenlediği ödüllü deneme sınavına, 22 bin öğrenci katılırken, Elbistan’daki okullarda sınava katılan öğrenci sayısı ise 2 bin 831 olarak kayıtlara geçti.

Elbistan Milli Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt, ilçe genelindeki ortaokullarda uygulanan deneme sınavına 2 bin 831 öğrencinin katıldığını belirterek, sınavın başarı ile uygulandığını kaydetti.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Mesleki Eğitim Şube Müdürlüğü’nce organize edilen TEOG Deneme Sınavı saat 09.00’da başladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt ile Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Cevdet Kabakcı, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Mesleki Eğitim Şube Müdürü Mustafa Tuncer Okumuş ile ilçe milli eğitim müdürleri TEOG Sınavı yapılan okullarda incelemelerde bulundular.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, yaptığı incelemenin ardından açıklamalarda bulundu.

Akkurt, şunları söyledi:

“Bugün Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesiyle birlikte organize ettiğimiz ödüllü TEOG deneme sınavının ikincisini yapıyoruz. Birincisini birinci dönem, ikincisini ikinci dönem yaptık. Şuanda 11 ilçemizde ortak sınavımız başlamış oldu. İki oturum halinde yaptığımız TEOG sınavını iki güne yayıyoruz ama Büyükşehir Belediyemizle yapmış olduğumuz bu çalışmada bir gün içerisinde biz bu sınavların tamamını bitiriyoruz. Bir oturumu sabah bir oturumu da öğleden sonraki süreçte tamamlıyoruz. Her kitapçıkta da üç dersimizin soruları var şuanda bu birincisi başladı.304 okulumuzda 11 ilçemizde sınavlarımız şuanda başladı. 21 bin 440 öğrenciye tekabül eden bir çalışma yapıldı. Standartlara uygun bir sınav yapılıyor her sıraya 1 öğrenci oturtuldu. Her sınıfta 2 tane gözetmen öğretmenimiz var. Bu sınavın sonunda da Çanakkale gezimiz olacak. Ben bunun için katkılarından dolayı başta Büyükşehir Belediyemize ve çok kıymetli hocama da teşekkür ediyorum.”

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Cevdet Kabakcı ise, “Bugün Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Büyükşehir Belediyemiz ortaklaşa İkinci TEOG Deneme Sınavını yapmaktayız. 22 bine yakın öğrencimiz bu sınava katılıyor. Bir komisyon dâhilinde bu kitapçıklarımız hazırlanıyor. Bu sene YGS sınavında da 3. Deneme sınavımızı Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte yaptık. Amacımız Kahramanmaraş’ta eğitimin seviyesini yükseltme, son yıllarda ülkemizde olduğu gibi ilimize de fiziki olarak çok güzel okullar yapıldı. Muhakkak ki bunların içini doldurmamız gerekiyor. Bunun tabi öğretmen, okul, veli, öğrenci zincir halkalarının sağlam olması lazım ki; eğitim bir bütünlük teşkil etsin. Bu vesileyle Milli Eğitim Müdürlüğümüzde her alanda olduğu gibi bu alanda da ortaklaşa çalışmalar yapıyoruz. Sınav sonucunda dereceye giren öğrencilerimizi Çanakkale istihkam bölgelerini geziye götürüyoruz. Onlarda döndüklerinde çok verimli oluyor. Ecdadımızın yüzyılı aşkın bir süre önce yapmış olduğu büyük mücadelenin önemini kavrıyorlar. Öğrencilerimizi de ödüllendirmemiz gerekiyor. Aydınlık yarınlara gidebilmemiz için iyi öğrenmemiz, öğrendiklerimizi sindirmemiz gerekiyor. Ben bu vesile ile bu birlikteliğimizin artarak devamını ve öğrencilerimize de bu sınavlarda başarılarının devamını diliyorum” dedi.

TEOG Deneme Sınavında okullarında dereceye giren öğrenciler, Büyükşehir Belediyesi tarafından Çanakkale Gezisi ile ödüllendirilecek.

12 Nis 2017 - 12:40 - Eğitim & Kültür


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


ELEMANLAR ARANIYOR

KARÇEK TARIM ÜRÜNLERİ ÇALIŞMA ARKADAŞLARI ARIYORUZ

Kiralık Oto Yıkama

Kiralık Oto Yıkama şartlar yüz yüze görüşülecek 0543 485 8743

ELEMANLAR ARANIYOR

Temap harita ve inşaat Mühendislik Ön Muhasebe Personeli *Ms Office (word-excell) programlarına hakim. *Faturalama ve ön muhasebe işlerini yönetebil...

MATEMATİK DERSİ VERİLİR

İşletme mezunuyum kendi evimde İlk ve Ortaokul öğrencilerine matematik dersi vermekteyim ilgilenirseniz . Ayrıntı ve bilgi için 0543 583 86 11

BAYAN ELE­MAN ARA­NI­YOR

BAYAN ELE­MAN ARA­NI­YORÇay ve te­miz­lik yemek iş­le­ri­ne ba­ka­cak bayan ele­man ara­nı­yor.Mü­ra­ca­at şah­sen ya­pı­la­cak­tır. GÜ­MÜŞ­LER TRAK­T...

KİRALIK İŞYERi

Kızılcaoba Mahallesi Kışla Caddesi Corcular Market yanı 66 m2 işyerim kiralıktır. Tel: 0 543 618 21 04

BAYAN ELEMAN ARANIYOR

BAYAN MUHASEBE ELEMAN ARANIYOROrganizede kurulan işletmemize iş tecrübesi olan bayan muhasebe elemanı alınacaktır. Tel: 0553 940 23 75 Mail:Ybmermerr@...

KAYIP İLANI

Saraykent Ehli Beyt Cami taraflarında Şok Markete gidilen yolda altın zincir kolyem kaybolmuştur bulan kişinin Ehli Beyt Cami Hocasına vermelerini ric...

KAYIP İLANI

Bileklik 2 yarım altın ve 1 çeyrek altınım kaybolmuştur. Bulanların ve görenlerin insaniyet namına bu telefona bildirmeleri rica olunur.

0542 214 33 42

ELEMAN ARANIYOR

Bilgisayar kullanmasını bilen diksiyonu düzgün bayan çalışma arkadaşı arıyoruz.Vestel Bayii

Tel. 0 538 0970439