DÜŞÜNDÜREN VE ETKİLEYEN SÖZLER

DÜŞÜNDÜREN VE ETKİLEYEN SÖZLER

Yakınlarda vefat eden bir tanıdığımın çocuklarıyla konuşurken bir konu beni çok etkiledi. Babamın ömrü çalışmayla geçti. Kazandı ama kazandığını yiyemedi. Kendisine iyi davranmadığı gibi bize de sert davrandı. Ömründe bir gün yiyeyim, gezeyim, eğleneyim demedi. Rahat bir gün yaşamadı. Şimdi kazandığı da kendisi de gitti. Bizler onun için üzülüyoruz dediler. Etkilendim.

Geçenlerde bir esnafla muhabbet sırasında konu konuyu açtı. Geçmişte yaşadıklarından anlattı. İyilik ve kötülüklerle ilgili konular derken, dertler devreye girdi. Kendimi üzdüğüm kadar kimseyi üzmedim bu hayatta dedi. İnsan sevmekten, kıyamamaktan, üzememekten, kıramamaktan da kaybedermiş dedi. Ya hocam sen iyi olursan herkes iyi olur sanırdım. Öyle değilmiş dedi. Kendi dalımız kururken, başkalarının ağaçlarını suladık, ama yine kötü olan biz olduk.! İyi olalım, iyileştirelim, temizleyelim derken, bazıları kötüleme, kötüleştirme ve kirletme yoluna girdiler. Ziyan edilmiş emeklerim yüreğimi acıtıyor diyen şahsın söyledikleri etkiledi beni.

Ben de; iyi insan huzur, kötü insan tecrübe, yanlış insan ders, mükemmel insan iz bırakır diyen düşünürün görüşünü paylaşıyorum. (alıntı) Baki hayata inanmayan, hesap günü düşünmeyenlere dikkat diyorum... Yalan, hile pohpohlanma tatlı, ama hakikat acıdır. Burada sisli beyinlere, ruhsal musilaja ve duygusal kirlenmelere dikkat! Karnı tok gözü aç insanlara, sürekli kusur arayanlara dikkat! Üretmeden tüketenlere, hırs ve havanın peşinde olan düzenbazlara dikkat. Nasıl tutturursan öyle gider, boş ver diyen tembellere! Hayatı sadece yeme, içme, eğlenme ve vur patlasın çal oynasın olarak gören zihniyete dikkat diyorum.

İnsanlık kuruş ile değil, duruş ile ölçülür derler. Bilinmeli ki; doğruluk ve dürüstlük insanların sermayesidir ve öyle olmalıdır. Hiçbir miras dürüstlük kadar zengin değildir. Onun için özü sözü bir olanlara, tahammüllü insanlara ve katlanma katsayısı yüksek anlayışa selam olsun diyorum. Nefsinin değil, vicdanının sesini dinleyenlere, sevgiyi, saygıyı yayanlara, iyiliği yayanlara, iyiliği anlayanlara ve ilahi adaletten ayrılmayan gönlü temiz insanlara selam olsun diyorum.

İnsanın en iyi yol arkadaşı onu seven değil, anlayan kişidir. Anlamakla başlar yolculuk. Anlaşarak başka yollar açılır. İnsan insana yan etkisi olmayan ilaç gibi olmalı. İnsan, insana çözüm olmalı; düğüm değil. İnsan, insana derman olmalı; dert değil. İnsan, insana yoldaş olmalı; yük değil. İnsan insanın yurdu olmalı; kurdu değil. Düşündüren ve etkileyen halimle diyorum ki; sağlam insanla, yük de güzeldir, yol da yolculuk da güzeldir diyorum. Her şeye rağmen iyi kalmaya devam...

Günün sözü: Tanıdığım en güzel insanlar, yenilgiyi, acıyı, mücadeleyi ve kaybı yaşamış olan ve diplerden çıkış yolunu kendileri bulmuş insanlardır. Güzel insanlar öylece ortaya çıkmazlar; onlar oluşurlar. Elizabeth Kubler Ross

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar M. Emin Elagöz - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

03

Mahmut DİLFİRUZ - İnsan, insan olmalı...Yüreğinize, kaleminize sağlık.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Haziran 13:20
02

Abdulkadir HIRA - Anlatılanlar, Tesbitler ve yaşananlar bizim yaşadıklarımız aynen doğru hislerimize tercüman oluyorsunuz.Sağlıklı ve hayırlı öömür yaşamanızı diler Tebrik ederim.Rabbim yar ve yardımcınız olsun inşAllah

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Haziran 13:20