BİLMEK AYRI ŞEY OLMAK AYRI ŞEY

Günümüzde herkes kendini haklı çıkarma derdinde. Aza kanaat yok, çok ile doymuyorlar. Üretene, haklı ve doğru olana sözüm yok. Onlar zaten biliniyor. Ama ömründe doğru dürüst iş yapmamış, üretmemiş insan bile yanılabileceğini kabul etmiyor ve hiçbir öneriye açık değil. Hadsizlik diz boyu.

Herkes her şeyi biliyor ama bilgisine uygun davranmıyor ve iş yapmaya gelince toz oluyorlar. Esasında dünyada en hayırlı kazanç emeğinle elde ettiğin kazançtır. Dinimiz; emek vermeyi ve çalışmayı emreder. Çalışmak, gelişmek için bedenin ve ruhun en vazgeçilmez en temel ihtiyaçtır. Tembellik ise dinimizin kabul etmediği haldir.

Çalışırken, üretirken ölçünün kaçmadığı hatalar olabilir. Hatalar insanlar içindir. Aslında hiç bir şey yapmayanlar en büyük hatayı yapıyor demektir. Önemli olan hatasız ya da en az hatayla üretmek ve yararlı olmaktır. Bu konuda kendimizi hesaba çekmek, sorgulamak, kendimiz tanımak, keşfetmek ve doğru idare etmek zorundayız.

Ben kendimi hesaba çekiyorum. Olaylara önce insani, vicdani, ahlaki, dini yönden bakıyor, süzgeçten geçiriyor ve kararı ona göre veriyorum. Bir ideoloji, bir parti, bir grup ile kendimi tanımıyor ve konumlandırmıyorum. Ben buyum. Bana kızacaklar diye doğru bildiğimi söylemekten ve yazmaktan çekinmem. Birilerinin hoşnutluğu veya hoşnutsuzluğuna göre değil, inandığım değerlere samimi bağlılık ve faydalı olmayı göz önüne alarak karar ve destek veririm. Bırak partiyi, pırtıyı, yanlışı yapan kardeşim bile olsa karşı çıkar ve silerim. Yanlış ben isem kendime de karşı çıkarım. M. Emin Elagöz olarak kendimi; vatanına, milletin değerlerine bağlı, vefalı, hakkaniyetli insan olmaya konumlandırıyorum. Yazdığım ve söylediğim gibi davranmaya azami özen gösteriyorum.

Bu mübarek Ramazan ayında yeme içme orucu yetmez. Gıybet, yalan, iftira, kin, nefret orucunu bir ay değil, bir yıl hatta tüm ömür boyu tutmamız gerekir. Din camiye hapis edilemez. Namaz kıl, oruç tut, hacca git, gerisini boş ver demek yok. Dinimizde sorun yok. Sorun; dinin kendi keyfine göre yorumlanması ve ahlaki yönünün unutulmasıdır diyorum.

Ölçü; emeğe hürmet, merhametliye destek ve milletin derdiyle dertlenmektir. Derdi olmayan insan dert olur. Önemli olan kimseye yaslanmadan, yük olmadan yaşamaktır. Ömrüm boyunca kimseye yük olmadan, yaslanmadan yaşadım. İnşallah bundan sonrada yaşarım. Kimseyi üzmemek için kendimi de üzdüğüm zamanlarda oldu. Ama olsun herkes kendine yakışanı yapar. Her alanda adalet ve eşitlik ilkelerine bağlı yaşadığıma inanıyorum ve o ilkelere göre yol alıyorum. Kaybet semde öyle devam edeceğim.

İnsanın kendini bilmesi, yüreğindeki tüm renkleri yani benliğinin farkında olması o insanın ruh derinliğinin ve güzelliğinin göstergesidir. Ben bunun neresindeyim diye sorar ve sorgularım kendimi.

İdrak sahibi olmayınca bilgi de yüktür insana. Bilmek ayrı şey, olmak ise ayrı şeydir. Bilmek iyidir ancak esas olan olabilmektir. Olmak, gelişmek ve olabilmek ne güzel şey...!

Bu vesileyle ramazan bayramını yürekten kutluyor, sağlık ve huzurlar getirmesini diliyorum.

Günün sözü: Vazgeçilmez insan yoktur. Sevdiğin için, sorumlu olduğun için taşıdığın ve katlandığın insanlar vardır.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar M. Emin Elagöz - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

06

M.Emin ELAGÖZ - İsmini yazmayan eleştirmen kardeşim, Peşin yargısız, siyasi bakışsız tenkit etmeni beklerdim. Ben ne yerli araba dedim ne uçak dedim, ne de siyaset lafını ettim, onları sen ekledin. İnsan olaylara nasıl bakarsa öyle görür. Güzel bakınca güzel görür, kötü bakarsa kötü görür. Çalışkanlığı, hak etmeyi ve dürüstçe yaşamayı öğütlerim hep. Bunda ne yanlışlık var anlayamadım. Selam, sevgi ve saygılar...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Haziran 09:57
05

Nail ERDOĞAN - Dilinize sağlık Hocam güzel yazı

Nail ERDOĞAN

Mükremin Halil Lisesi 1993 Mezunu öğrenciniz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Haziran 09:57
04

Madem bu kadar... - Haklisiniz tam kafa vererek okumamisim özür dilerim yargisiz infazim icin.ama yazar bey vAllahi canimiz yaniyor bi teknoloji üretemiyoruz otomotiv kimya veya bilim üretemiyoruz. Domates satmayla ekonomimi olur Allah askina? Her secimden önce araba yaptik ha ucak yaptik ha tank yaptik ha.. hani nerde?

Salak yerine konulmak kanima dokunuyor artik.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Haziran 09:57
03

Ahmet - 80 yildir domates satanlar şimdi laf sahibi oluyor.InsAllah REIS yerli otomobilide yapar yerli uçağida yapar ama siz REIS yapti diye binmez küçümsemeye devam edersiniz.Ama bir laf vardir REIS yola devam eder dıgerleri arkadan bakar.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Haziran 09:57
02

Üretim üretim.. - Ne üretiminden bahsediyorsunuz???? Ha secimler geldi yerli milli araba ve ucaktan bahsediyorsunuuuuz. Insan duydugunu yazarsa böyle olur iste.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Haziran 09:57
01

Madem bu kadar övdünüz kendinizi - Madem bu kadar dogru bildigimi korkmadan yazarim yalakalik yapmam vs dediniz.Ve üretim üretim diye yazdiniz. (Simdi secimde gecti) O zaman sorun bakalim da görelim yerli ucak nerde yerli elektrikli araba nerde diye!!!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Haziran 09:57

ELEMANLAR ARANIYOR

KARÇEK TARIM ÜRÜNLERİ ÇALIŞMA ARKADAŞLARI ARIYORUZ

Kiralık Oto Yıkama

Kiralık Oto Yıkama şartlar yüz yüze görüşülecek 0543 485 8743

ELEMANLAR ARANIYOR

Temap harita ve inşaat Mühendislik Ön Muhasebe Personeli *Ms Office (word-excell) programlarına hakim. *Faturalama ve ön muhasebe işlerini yönetebil...

MATEMATİK DERSİ VERİLİR

İşletme mezunuyum kendi evimde İlk ve Ortaokul öğrencilerine matematik dersi vermekteyim ilgilenirseniz . Ayrıntı ve bilgi için 0543 583 86 11

BAYAN ELE­MAN ARA­NI­YOR

BAYAN ELE­MAN ARA­NI­YORÇay ve te­miz­lik yemek iş­le­ri­ne ba­ka­cak bayan ele­man ara­nı­yor.Mü­ra­ca­at şah­sen ya­pı­la­cak­tır. GÜ­MÜŞ­LER TRAK­T...

KİRALIK İŞYERi

Kızılcaoba Mahallesi Kışla Caddesi Corcular Market yanı 66 m2 işyerim kiralıktır. Tel: 0 543 618 21 04

BAYAN ELEMAN ARANIYOR

BAYAN MUHASEBE ELEMAN ARANIYOROrganizede kurulan işletmemize iş tecrübesi olan bayan muhasebe elemanı alınacaktır. Tel: 0553 940 23 75 Mail:Ybmermerr@...

KAYIP İLANI

Saraykent Ehli Beyt Cami taraflarında Şok Markete gidilen yolda altın zincir kolyem kaybolmuştur bulan kişinin Ehli Beyt Cami Hocasına vermelerini ric...

KAYIP İLANI

Bileklik 2 yarım altın ve 1 çeyrek altınım kaybolmuştur. Bulanların ve görenlerin insaniyet namına bu telefona bildirmeleri rica olunur.

0542 214 33 42

ELEMAN ARANIYOR

Bilgisayar kullanmasını bilen diksiyonu düzgün bayan çalışma arkadaşı arıyoruz.Vestel Bayii

Tel. 0 538 0970439