BAHAR SENDROMU

Merhaba değerli okurlar; uzun zamandan beridir ayrıyız ama nihayet bir araya gelebildik; bugün, her mevsim geçişlerinde bizlere musallat olan yorgunluk, kırgınlık ve kimi insanlarda görülen karamsarlık, hayattan zevk alamama durumundan bahsetmek istiyorum.

Doğanın döngüsünde sürekli bir devinim mevcuttur. Bizlerde, ağaçlar, bitkiler ve hayvanlar gibi doğanın bir parçası olarak bu döngünün içindeyiz. Nasıl ki kimi mevsimlerde bitkilerin suyu çekiliyor, hayvanların kan devinimi düşüyor, kimi mevsimlerde bitkilere su yürüyüp hayvanların kan devinimi artıp canlanıyorsa biz insanlar da aynı şekilde mevsim geçişlerinde kan devinimlerimizi azalıp artma durumlarını yaşayıp olumlu ve ya olumsuz olarak etkileniyoruz Bu mevsim geçişlerinde kan devimizin azalıp artması nedeni ile vücudumuzda oluşan değişikliklere (yorgunluk, kırgınlık hayattan zevk alamama durumları )yine vücudumuzun gösterdiği ruhsal bir tepkidir; Her ne kadar mevsim geçişlerinde kişinin kendisinde var olan, ruhsal hastalıklar (nevrozlar, psikozlar) aktif olsa da bahar sendromu bir hastalık değildir.

Mevsim geçişlerinde yaşanan bahar sendromundan herkes aynı şekilde etkilenmiyor. Daha hassas yapıda olan bireyler, mevsim geçişlerinden daha çok etkileniyor olsa da mevsim geçişlerinde yaşanan yorgunluk, kırgınlık, hayattan zevk alamama durumları on beş günden az sürüyorsa endişelenecek bir durum yok demektir.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Fatma Gül - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Elbistanın Sesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Elbistanın Sesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Elbistanın Sesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Elbistanın Sesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.